Parfait de ciocolata

4575 afisari | 03 Mai 2011
Mihaela N
 
Parfait de ciocolata 1

Ingrediente: 125g de ciocolata, ½ pahar de apa, 1 lingura de zahar, 1 plic de zahar vanilat, 3 galbenusuri de ou, 300g de frisca.

Galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa deoparte. Se pun intr-o craticioara la foc mic, ciocolata facuta bucatele, apa, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca continu pana ce totul devine un lichid gros. Se lasa sa dea in clocote cateva secunde, apoi se torna peste galbenusurile frecate in prealabil. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca cu frisca batuta cu zahar, se toarna in forme si se da la rece pentru cateva ore. Parfeul de ciocolata se poate decora cu fructe de padure. Este o prajitura racoroasa, foarte apreciata mai ales in zilele calduroase de vara.

 
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze

Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea

Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat

Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...

Fursecuri cu miere si menta

Fursecuri cu miere si menta

Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

30A60
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.