Tort cu piscoturi si crema de alune
Ingrediente: 9 galbenusuri, 250g de zahar, 250g de alune nesarate prajite, 250g de unt, 400g piscoturi Savoiardi,1 cana de cafea espresso, 300g de frisca.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa. Se adauga un pahar de lapte caldut. Consistenta trebuie sa fie asemanatoare aluatului de clatite. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu untul. Alunele se rasnesc si se adauga si ele in crema.
Piscoturile se inmoaie putin in cafea si se captuseste cu ele o forma de chec mare. Se toarna crema peste ele si se msai pune deasupra inca un strat de piscoturi. Se da tortul la gheata 3 ore. Inainte de servire se garniseste cu frisca deasupra si imprejur. Este o prajiturica perfecta pentru zilele calduroase de vara.
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...
Fursecuri cu miere si menta
Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.