Prajitura cu mousse de cafea Cafeluta
Este o prajitura delicioasa, cu mousse de cafea si felii de migdale.
Ingrediente:
Pentru blatul subtire: 3 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri cacao, 5 linguri de faina, 1 plic cu praf de copt, o pastaie de vanilie(sau o esenta de vanilie).
Pentru mousse de cafea: 150g ciocolata neagra, 1 lingura cu cafea instant, 3 oua, 1 galbenus, 1 lingura cu esenta de vanilie(sau pastaie), 4 linguri cu lichior Amaretto, 3 linguri zahar pudra.
Pentru décor: 100g ciocolata, 100g felii de migdale.
Blatul se face astfel: Galbenusurile se freaca cu zaharul, dupa care se adauga faina, cacaua, praful de copt si albusurile batute amestecandu-se usor. Se adauga si vanilia si se rastoarna aluatul prajiturii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incalzit 25 de minute.
Pentru mousse de cafea: Se dizolva cafeaua in patru linguri cu apa fierbinte si se toarna intr-o craticioara impreuna cu ciocolata. Se amesteca tot timpul.
Se freaca apoi galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana se obtine o spuma. Peste spuma obtinuta se toarna ciocolata topita, coniacul si se amesteca bine. Se bat si albusurile spuma cu o lingura de zahar si se incorporeaza usor, in compozitie amestecandu-se de sus in jos.
Spuma de cafea se toarna peste blat. Deasupra se pune ciocolata pentru décor topita impreuna cu 2 linguri de cafea si se se aseaza deasupra feliile de migdale. Prajitura cu cafea se da la frigider 4 ore inainte de a fi servita.
Foto: maplespice.com
Ingrediente:
Pentru blatul subtire: 3 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri cacao, 5 linguri de faina, 1 plic cu praf de copt, o pastaie de vanilie(sau o esenta de vanilie).
Pentru mousse de cafea: 150g ciocolata neagra, 1 lingura cu cafea instant, 3 oua, 1 galbenus, 1 lingura cu esenta de vanilie(sau pastaie), 4 linguri cu lichior Amaretto, 3 linguri zahar pudra.
Pentru décor: 100g ciocolata, 100g felii de migdale.
Blatul se face astfel: Galbenusurile se freaca cu zaharul, dupa care se adauga faina, cacaua, praful de copt si albusurile batute amestecandu-se usor. Se adauga si vanilia si se rastoarna aluatul prajiturii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incalzit 25 de minute.
Pentru mousse de cafea: Se dizolva cafeaua in patru linguri cu apa fierbinte si se toarna intr-o craticioara impreuna cu ciocolata. Se amesteca tot timpul.
Se freaca apoi galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana se obtine o spuma. Peste spuma obtinuta se toarna ciocolata topita, coniacul si se amesteca bine. Se bat si albusurile spuma cu o lingura de zahar si se incorporeaza usor, in compozitie amestecandu-se de sus in jos.
Spuma de cafea se toarna peste blat. Deasupra se pune ciocolata pentru décor topita impreuna cu 2 linguri de cafea si se se aseaza deasupra feliile de migdale. Prajitura cu cafea se da la frigider 4 ore inainte de a fi servita.
Foto: maplespice.com
Citeşte mai multe despre:
prajitura cu cafea, prajitura cu mousse de cafea, prajitura cafeluta, prajitura cu felii de migdale, spuma de cafea
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...
Fursecuri cu miere si menta
Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.