Home
»
BUCATARIE
»
Retete prajituri, torturi, dulceturi
»
Profiterol cu inghetata si sos delicios de ciocolata cu lapte
Profiterol cu inghetata si sos delicios de ciocolata cu lapte
Reteta pentru 4 portii
Ingrediente: 3 oua, 125g faina alba, 100g unt, 1 cana apa(250ml), sare, inghetata, sos de ciocolata, fulgi de migdale.
Pentru sosul de ciocolata cu lapte: o tableta de ciocolata cu lapte(100g), 70g de zahar, 3 linguri de lapte, 100g de unt.
Pentru profiterol se prepara un aluat oparit, astfel: se pune la fiert intr-o cratita apa in care adaugam un praf de sare si apoi untul moale. Dupa ce a dat in primul clocot, se ia de pe foc si se presara faina. Se pune cratita din nou pe foc mic si se amesteca energic 5 minute pana aluatul de profiterol se desprinde de pe tel. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga ouale. Se amesteca din nou energic pana se obtine un aluat moale dar care nu curge.
Se incalzeste cuptorul. Se umple un cornet cu aluatul obtinut(sau daca nu aveti un cornet puteti folosi si o lingura) si se pun din loc in loc, intr-o tava de teflon neunsa, gramajoare de marimea unei nuci. Se coc la foc potrivit timp de 20 de minute.
Dupa ce se racesc, se taie in jumatati, se umplu cu inghetata de vanilie sau de capsune si se aseaza in cupe. Deasupra se toarna sosul de ciocolata si fulgi de migdale.
Sos de ciocolata: se fierb toate ingredientele pentru sos mentionate mai sus pana se topesc, se ingroasa si ajunge compozitia sa aiba consistenta unui sos. Se lasa apoi la racit.
Profiterolul este un desert usor de preparat si foarte indragit atat de copii cat si de adulti.
Foto: Flickr by Peter Arthold
Ingrediente: 3 oua, 125g faina alba, 100g unt, 1 cana apa(250ml), sare, inghetata, sos de ciocolata, fulgi de migdale.
Pentru sosul de ciocolata cu lapte: o tableta de ciocolata cu lapte(100g), 70g de zahar, 3 linguri de lapte, 100g de unt.
Pentru profiterol se prepara un aluat oparit, astfel: se pune la fiert intr-o cratita apa in care adaugam un praf de sare si apoi untul moale. Dupa ce a dat in primul clocot, se ia de pe foc si se presara faina. Se pune cratita din nou pe foc mic si se amesteca energic 5 minute pana aluatul de profiterol se desprinde de pe tel. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga ouale. Se amesteca din nou energic pana se obtine un aluat moale dar care nu curge.
Se incalzeste cuptorul. Se umple un cornet cu aluatul obtinut(sau daca nu aveti un cornet puteti folosi si o lingura) si se pun din loc in loc, intr-o tava de teflon neunsa, gramajoare de marimea unei nuci. Se coc la foc potrivit timp de 20 de minute.
Dupa ce se racesc, se taie in jumatati, se umplu cu inghetata de vanilie sau de capsune si se aseaza in cupe. Deasupra se toarna sosul de ciocolata si fulgi de migdale.
Sos de ciocolata: se fierb toate ingredientele pentru sos mentionate mai sus pana se topesc, se ingroasa si ajunge compozitia sa aiba consistenta unui sos. Se lasa apoi la racit.
Profiterolul este un desert usor de preparat si foarte indragit atat de copii cat si de adulti.
Foto: Flickr by Peter Arthold
Citeşte mai multe despre:
profiterol cu inghetata, profiterol cu sos de ciocolata, desert, aluatul de profiterol, inghetata
Alte articole din RETETE PRAJITURI, TORTURI, DULCETURI
Ciocolata alba de casa, cu unt de cacao si coacaze
Ingrediente: 200g unt de cacao, 40g unt, 50g lapte praf, 1 baton de vanilie, 2 linguri de sirop de agave, 50g coacaze negre des ...
Tarta cu crema de lamaie si spuma de bezea
Ingrediente: Blat: 250g biscuiti petit beure, 125g unt nesaratCrema de lamaie: ...
Mousse de ciocolata delicios si usor de preparat
Este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Un desert care poate fi facut impreuna cu copiii nostri, dar mai ales consumat de copiii ...
Fursecuri cu miere si menta
Ingrediente: 5 cesti faina, 2 cesti miere, 2 oua, 2 cesti ulei, un sfert de lingurita praf de copt, 15- 20 picaturi ulei de menta(cel pentru u ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.