Calamari umpluti cu somon afumat
Reteta din bucataria spaniola pentru 4 portii
Ingrediente: 4 calamari, 150g somon afumat, 50g de orez, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 1 cescuta de vin alb, 50g unt, 1 lamaie, oregano, rozmarin, ulei de masline, piper.
Calamarii se spala bine in apa rece, dupa care se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant de hartie. Orezul se pune la fiert separat. Morcovii se curata si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se pun la foc mic ceapa cu morcovii. Se acopera tigaia pentru ca legumele sa se inabuse. Se adauga orezul fiert si se lasa pe foc doar cateva minute. Se pune putin piper, se amesteca apoi se stinge focul. Se adauga si somonul rupt fasiute si rozmarinul si oregano. Cu aceasta compozitie se umple fiecare calamar in parte. Intr-o tigaie (sau pe un gratar de teflon sau ceramic) se pune untul la topit si se rumenesc calamarii bine pe fiecare parte. Din cand in cand se stropesc cu vin si zeama de lamaie. Se servesc calzi.
Spaniolii adora preparatele cu fructe de mare asa ca daca vreti sa intrati in atmosfera, nu va ramane decat sa incercati aceasta reteta a bucatariei spaniole, pe cat de simpla pe atat de exotica!
Sursa foto: unimore.gr
Ingrediente: 4 calamari, 150g somon afumat, 50g de orez, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 1 cescuta de vin alb, 50g unt, 1 lamaie, oregano, rozmarin, ulei de masline, piper.
Calamarii se spala bine in apa rece, dupa care se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant de hartie. Orezul se pune la fiert separat. Morcovii se curata si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se pun la foc mic ceapa cu morcovii. Se acopera tigaia pentru ca legumele sa se inabuse. Se adauga orezul fiert si se lasa pe foc doar cateva minute. Se pune putin piper, se amesteca apoi se stinge focul. Se adauga si somonul rupt fasiute si rozmarinul si oregano. Cu aceasta compozitie se umple fiecare calamar in parte. Intr-o tigaie (sau pe un gratar de teflon sau ceramic) se pune untul la topit si se rumenesc calamarii bine pe fiecare parte. Din cand in cand se stropesc cu vin si zeama de lamaie. Se servesc calzi.
Spaniolii adora preparatele cu fructe de mare asa ca daca vreti sa intrati in atmosfera, nu va ramane decat sa incercati aceasta reteta a bucatariei spaniole, pe cat de simpla pe atat de exotica!
Sursa foto: unimore.gr
Citeşte mai multe despre:
calamari umpluti, reteta din bucataria spaniola, fructe de mare, orez, somon afumat, reteta
Alte articole din BUCATARIE SPANIOLA
Crap spaniol
Reteta spaniola pentru 4 persoaneIngrediente: 1 kg de crap proaspat, 6-7 cepe, 5 linguri ulei de masline, 150g de ...
Dieta cu iaurt
Este o dieta usoara cu ajutorul careia poti slabi 3 kilograme. Dieta se tine 5 zile, timp in care ar fi bine sa faci si 30 de minute de s ...
Oua flamenco
Reteta spaniola pentru 4 portii Ingrediente: 200g de chorizo, 1 ardei ...
Paste cu sos de chorizzo si rosii
Reteta spaniola pentru 2 persoane Ingrediente: 200g de chorizzo(carnati picanti uscati), 20 ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.