Retete de post

Broccoli cu fulgi de migdale

Broccoli cu fulgi de migdale

Reteta de post pentru 4 persoane


Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri de ulei de masline, fulgi de migdale, sare si piper.

Se prajesc fulgii de migdale(se gasesc in supermarket). Se scot si se pun pe o farfurie. Usturoiul se curata si se taie felii.


Se despart buchetele de broccoli si se spala cu apa calda. Se pune apa la incalzit intr-o cratita si cand clocoteste se da drumul la broccoli 2-3 minute, apoi se scot. Intr-o  tigaie se pune uleiul la incalzit si se adauga feliile de usturoi. Apoi se adauga si
citeste mai mult...
Cuscus cu tofu si legume- reteta de post

Cuscus cu tofu si legume- reteta de post

Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlecel, 2- 3 catei de usturoi, patrunjel verde, sare si piper.

Tofu se taie cubulete. Intr-un bol se amesteca cuscusul cu sare si o lingurita de supa de legume. Se toarna 350 ml de apa fierbinte si se amesteca bine. Se aseaza deasupra cuscusului cuburile de tofu si se lasa sa stea acoperit timp de 10 minute, ca sa se inmoaie.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune la calit broccoli, dovlecelul taiat cuburi si
citeste mai mult...
Tort de post cu crema de cocos si crema de ciocolata

Tort de post cu crema de cocos si crema de ciocolata

Ingrediente:

Blat : 200g faina alba, 1 lingurita de praf de copt, 3 linguri de cacao, 60ml de ulei, 200g zahar brun, 250ml de lapte de soia, 1lingurita de suc de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie, un praf de sare.

Crema de cocos: 100g de ulei de cocos, 300 ml de lapte de soia, 1 lingura cu varf de faina, o lingura cu varf de amidon din porumb, 1 lingurita esenta de vanilie, 100g de zahar brun.

Crema de ciocolata: 150ml de lapte de soia, 350ml ulei de struguri sua de floarea soarelui, ½ pahar de
citeste mai mult...
Prajitura de post cu mere si scortisoara

Prajitura de post cu mere si scortisoara

Reteta prajitura de post pentru 10 portii

Ingrediente: 200g de faina alba, 600g de mere, 100g zahar brun facut pudra, 100g margarina de post(atentie ca majoritatea producatorilor de margarina au adaugat zer, deci trebuie citita eticheta), 1 plic de zahar vanilat, 1 lingurita de scortisoara.

Se freaca margarina cu zaharul pana are o consistenta cremoasa. Se adauga faina si zaharul vanilat. Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu scortisoara.

Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in tava dupa care se adauga merele si se amesteca usor in compozitie, pentru
citeste mai mult...
Gogosi de post cu portocale

Gogosi de post cu portocale

Reteta de post pentru 12 portii

Ingrediente: 2 cani de faina alba 000, 15g de drojdie proaspata, sucul stors de la o portocala, coaja rasa de la o portocala, 1 lingura de miere de tei, 1 cana de apa calduta, zahar pudra. 

Se pun intr-un castron mare drojdia, faina, mierea, sucul si coaja portocalei, apa calduta si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la crescut timp de o ora. Compozitia va fi mai moale pentru ca aceste gogosi se vor pune in tigaie cu lingura.

Intr-o tigaie se pun la incins 500ml
citeste mai mult...
Praz turcesc

Praz turcesc

Reteta de post cu praz pentru 6 portii

Ingrediente: 1 kg de praz(tulpini subtiri), 7 linguri ulei de masline , 150g masline fara samburi, 4 rosii sau 4 linguri de bulion, 50g stafide, 3 linguri de suc de lamaie, sare si piper. 

Intr-un castron se pun stafidele in apa fierbinte la inmuiat. Prazul se curata si se pastreaza partea alba fara frunze. Tulpinile albe se spala si se taie in doua pe lung, iar apoi in bucati de 3-4 cm. Intr-o cratita se pune prazul si peste el uleiul. Se lasa la foc mic acoperit cu capac sa se inabuse. Se lasa 10
citeste mai mult...
Salam de biscuiti cu morcovi

Salam de biscuiti cu morcovi

Reteta prajitura de post 

Ingrediente: 1 kilogram de morcovi, 300 g biscuiti simpli de post, 200g miez de nuca pisat, 100g nuca de cocos macinata, 1 cana cu zahar(de preferat brun), ½ lingurita de scortisoara.

Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoare. Intr-o cratita se pune morcovul zazuit impreuna cu zaharul si scortisoara. Se pune la foc mediu, pana se inmoaie morcovii si isi lasa zeama. Se ia apoi cratita de pe foc si se adauga miezul de nuca si biscuitii pisati. Pe o foaie de ciolofan se toarna nuca de cocos, astfel incat sa fie foaia bine
citeste mai mult...
Salata de post cu praz, broccoli si ciuperci

Salata de post cu praz, broccoli si ciuperci

Reteta de post pentru 2 persoane 

Ingrediente: 1 fir de praz de marime medie, 1 cutie cu ciuperci conservate, 100g masline negre fara samburi, 1 buchet de broccoli, 3 linguri de maioneza vegetala, sare.

Prazul se curata, se spala foarte bine si se taie rondele. Se presara pe ele putina sare si se pun intr-un castron. Se spala ciupercile si se scurg bine dupa care se adauga peste rondelele de praz. Se adauga in castron si maslinele, se amesteca bine si se adauga maioneza. Buchetelele de broccoli se pun in apa clocotita, se lasa 7-8 minute si se scot pe un
citeste mai mult...
Cartofi cu fenicul la cuptor

Cartofi cu fenicul la cuptor

Reteta de post pentru 2 persoane

Ingrediente: 1 radacina mare de fenicul, 5 cartofi, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, ½ lingurita seminte de fenicul, 4 linguri ulei de masline, sare si piper.
Se spala cartofii, ceapa si usturoiul si se curata. Ceapa se taie solzisori, usturoiul in felii, feniculul in fasii late de 1cm si cartofii in sferturi. Ceapa se caleste in ulei si cand devine transparenta se adauga usturoiul, cartofii si radacina de fenicul si se inabusa impreuna amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda. Se toarna cate putina apa si se continua fierberea intr-un vas
citeste mai mult...
Prajitura de post cu nuci si zahar ars

Prajitura de post cu nuci si zahar ars

Ingrediente: 2 cani zahar, 2 cani ulei, 2 cani apa, 3 ½ cani faina, 1 lingurita de bicarbonat, 1 cana miez de nuca, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, ½ fiola esenta de rom, ½ fiola esenta vanilie, 1 lingura margarina.

Glazura: 125g margarina, 2 linguri cacao, 3 linguri zahar, 3 linguri nuca de cocos.


Se caramelizeaza o cana de zahar, se stinge cu apa, dupa care se adauga uleiul, restul de zahar amestecandu-se bine. Se lasa apoi la racit si se adauga bicarbonatul, nucile maruntite, faina, praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna
citeste mai mult...
Falafel(chiftelute vegetariene libaneze cu naut)

Falafel(chiftelute vegetariene libaneze cu naut)

Reteta de post pentru 4 persoane 

Ingrediente: 250g boabe de naut din conserva, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, boia de ardei dulce, piper, sare, coriandru, patrunjel verde, 1 plic de boabe susan.

Ceapa si usturoiul se curata si se spala. Cu ajutorul unui robot de bucatarie se maruntesc boabele de naut, usturoiul, ceapa, patrunjelul si coriandru pana devin o pasta. Se condimenteaza apoi cu boia, sare si piper. Din pasta rezultata se fac bilute mici care se tavalesc prin boabele de susan. Se prajesc in ulei bine incins sau se pun la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt
citeste mai mult...
Ciuperci cu ardei rosu si vin

Ciuperci cu ardei rosu si vin

Reteta de post pentru 2 portii 

Ingrediente: 250 g ciuperci feliate, 1 cana de ardei rosu tocat, 3 catei de usturoi, 2 linguri vin alb sec, 1 lingurita de cimbru, 4 linguri de ulei de masline extravirgin, piper.


Intr-o tigaie adanca se incinge uleiul de masline si se adauga ciupercile. Se lasa sa se rumeneasca pana devin maronii si se pun si ardeii. Se amesteca si se lasa 3-4 minute, dupa care se condimenteaza cu piper si se adauga si usturoiul si cimbrul. Se amesteca 1 minut si se toarna si vinul. Se lasa ciupercutele pe foc pana scade sosul.

Se servesc
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.