Retete de post
Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan
Reteta de postIngrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zahar brun, 1 lingurita de sare, 400ml lapte de soya (sau apa daca nu aveti), 3 linguri de susan si 3 linguri de mac.
Drojdia se amesteca cu zaharul si cu 3 linguri de apa. Intr-un castron adanc se pune faina. Se face o gropita in mijloc si se adauga drojdia. la distanta de drojdie se pune si sarea. Apoi treptat uleiul si apa si se framanta aluatul. De preferat cu un mixer. Daca nu aveti mixer de aluat, e citeste mai mult...
Humus cu seminte de pin pe pat de castravete
Reteta de postIngrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri de tahini(pasta de susan), 50 ml de ulei de masline, sare, piper, 2-3 linguri de seminte de pin, 2-3 liguri de apa.
Reteta aceasta de humus se apropie foarte mult de humusul libanez ca si gust. Scurgem nautul si-l punem intr-un blender. Adaugam pasta de susan, sucul de lamaie, uleiul de masline si 2-3 linguri de apa(depinde de consistenta pe care dorim sa o dam humusului). Blenduim bine toate ingredientele si apoi adaugam sarea si piperul. citeste mai mult...
Broccoli cu fulgi de migdale
Reteta de post pentru 4 persoaneIngrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri de ulei de masline, fulgi de migdale, sare si piper.
Se prajesc fulgii de migdale(se gasesc in supermarket). Se scot si se pun pe o farfurie. Usturoiul se curata si se taie felii.
Se despart buchetele de broccoli si se spala cu apa calda. Se pune apa la incalzit intr-o cratita si cand clocoteste se da drumul la broccoli 2-3 minute, apoi se scot. Intr-o tigaie se pune uleiul la incalzit si se adauga feliile de usturoi. Apoi se adauga si citeste mai mult...
Cuscus cu tofu si legume- reteta de post
Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlecel, 2- 3 catei de usturoi, patrunjel verde, sare si piper.Tofu se taie cubulete. Intr-un bol se amesteca cuscusul cu sare si o lingurita de supa de legume. Se toarna 350 ml de apa fierbinte si se amesteca bine. Se aseaza deasupra cuscusului cuburile de tofu si se lasa sa stea acoperit timp de 10 minute, ca sa se inmoaie.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune la calit broccoli, dovlecelul taiat cuburi si citeste mai mult...
Tort de post cu crema de cocos si crema de ciocolata
Ingrediente:Blat : 200g faina alba, 1 lingurita de praf de copt, 3 linguri de cacao, 60ml de ulei, 200g zahar brun, 250ml de lapte de soia, 1lingurita de suc de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie, un praf de sare.
Crema de cocos: 100g de ulei de cocos, 300 ml de lapte de soia, 1 lingura cu varf de faina, o lingura cu varf de amidon din porumb, 1 lingurita esenta de vanilie, 100g de zahar brun.
Crema de ciocolata: 150ml de lapte de soia, 350ml ulei de struguri sua de floarea soarelui, ½ pahar de citeste mai mult...
Prajitura de post cu mere si scortisoara
Reteta prajitura de post pentru 10 portiiIngrediente: 200g de faina alba, 600g de mere, 100g zahar brun facut pudra, 100g margarina de post(atentie ca majoritatea producatorilor de margarina au adaugat zer, deci trebuie citita eticheta), 1 plic de zahar vanilat, 1 lingurita de scortisoara.
Se freaca margarina cu zaharul pana are o consistenta cremoasa. Se adauga faina si zaharul vanilat. Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu scortisoara.
Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in tava dupa care se adauga merele si se amesteca usor in compozitie, pentru citeste mai mult...
Gogosi de post cu portocale
Reteta de post pentru 12 portiiIngrediente: 2 cani de faina alba 000, 15g de drojdie proaspata, sucul stors de la o portocala, coaja rasa de la o portocala, 1 lingura de miere de tei, 1 cana de apa calduta, zahar pudra.
Se pun intr-un castron mare drojdia, faina, mierea, sucul si coaja portocalei, apa calduta si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la crescut timp de o ora. Compozitia va fi mai moale pentru ca aceste gogosi se vor pune in tigaie cu lingura.
Intr-o tigaie se pun la incins 500ml citeste mai mult...
Praz turcesc
Reteta de post cu praz pentru 6 portiiIngrediente: 1 kg de praz(tulpini subtiri), 7 linguri ulei de masline , 150g masline fara samburi, 4 rosii sau 4 linguri de bulion, 50g stafide, 3 linguri de suc de lamaie, sare si piper.
Intr-un castron se pun stafidele in apa fierbinte la inmuiat. Prazul se curata si se pastreaza partea alba fara frunze. Tulpinile albe se spala si se taie in doua pe lung, iar apoi in bucati de 3-4 cm. Intr-o cratita se pune prazul si peste el uleiul. Se lasa la foc mic acoperit cu capac sa se inabuse. Se lasa 10 citeste mai mult...
Salam de biscuiti cu morcovi
Reteta prajitura de postIngrediente: 1 kilogram de morcovi, 300 g biscuiti simpli de post, 200g miez de nuca pisat, 100g nuca de cocos macinata, 1 cana cu zahar(de preferat brun), ½ lingurita de scortisoara.
Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoare. Intr-o cratita se pune morcovul zazuit impreuna cu zaharul si scortisoara. Se pune la foc mediu, pana se inmoaie morcovii si isi lasa zeama. Se ia apoi cratita de pe foc si se adauga miezul de nuca si biscuitii pisati. Pe o foaie de ciolofan se toarna nuca de cocos, astfel incat sa fie foaia bine citeste mai mult...
Salata de post cu praz, broccoli si ciuperci
Reteta de post pentru 2 persoaneIngrediente: 1 fir de praz de marime medie, 1 cutie cu ciuperci conservate, 100g masline negre fara samburi, 1 buchet de broccoli, 3 linguri de maioneza vegetala, sare.
Prazul se curata, se spala foarte bine si se taie rondele. Se presara pe ele putina sare si se pun intr-un castron. Se spala ciupercile si se scurg bine dupa care se adauga peste rondelele de praz. Se adauga in castron si maslinele, se amesteca bine si se adauga maioneza. Buchetelele de broccoli se pun in apa clocotita, se lasa 7-8 minute si se scot pe un citeste mai mult...
Cartofi cu fenicul la cuptor
Reteta de post pentru 2 persoaneIngrediente: 1 radacina mare de fenicul, 5 cartofi, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, ½ lingurita seminte de fenicul, 4 linguri ulei de masline, sare si piper.
Se spala cartofii, ceapa si usturoiul si se curata. Ceapa se taie solzisori, usturoiul in felii, feniculul in fasii late de 1cm si cartofii in sferturi. Ceapa se caleste in ulei si cand devine transparenta se adauga usturoiul, cartofii si radacina de fenicul si se inabusa impreuna amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda. Se toarna cate putina apa si se continua fierberea intr-un vas citeste mai mult...
Prajitura de post cu nuci si zahar ars
Ingrediente: 2 cani zahar, 2 cani ulei, 2 cani apa, 3 ½ cani faina, 1 lingurita de bicarbonat, 1 cana miez de nuca, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, ½ fiola esenta de rom, ½ fiola esenta vanilie, 1 lingura margarina.Glazura: 125g margarina, 2 linguri cacao, 3 linguri zahar, 3 linguri nuca de cocos.
Se caramelizeaza o cana de zahar, se stinge cu apa, dupa care se adauga uleiul, restul de zahar amestecandu-se bine. Se lasa apoi la racit si se adauga bicarbonatul, nucile maruntite, faina, praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna citeste mai mult...
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.