Retete de post

Chiftele cu soia si ciuperci

Chiftele cu soia si ciuperci

 
Ingrediente: 1 pachet de soia granule, 1 borcan de ciuperci conservate, 2 cepe mari, 2 tulpini de telina, 6 catei de usturoi, 3 cartofi, 3 linguri de gris, ulei de masline, sare, piper, 1 legatura de marar, 2 linguri de patrunjel tocat.



 
 
 
 
Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in 3 linguri de ulei de masline. Soia se pune la fiert in apa cu condimente timp de 30 de minute dupa care se lasa la scurs. Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja.
Cartofii fierti si curatati, ciupercile, tulpinile de telina, ciupercile spalate si
citeste mai mult...
Icre de post

Icre de post

Ingrediente: 1 ceasca de gris, 3 cesti de suc de rosii, 3 cepe mici, aprox. 1 ceasca de ulei, sare si piper.
 
Intr-o craticioara, se pune la foc mic sucul de rosii sa clocoteasca. Se adauga grisul treptat, amestecandu-se continu pana ce grisul se umfla. Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit.



 
 
 
 
Grisul racit se pune intr-un castron. Se adauga uleiul putin cate putin ca la maioneza, amestecandu-se cu o lingura de lemn sau cu mixerul pana se incorporeaza tot . La sfarsit se adauga ceapa data pe razatoarea mica, sarea si piperul. Icrele de post sunt foarte bune,
citeste mai mult...
Snitele de soia cu mustar

Snitele de soia cu mustar

 
Ingrediente: 1 pachet de snitele din soia, 3 catei de usturoi, 4 linguri de faina, 2 linguri de mustar, 1 lingura vegeta, 6 linguri apa, condimente, ulei.



 
 
 
 
Snitelele de soia se fierb in apa in care am adaugat condimente, vegeta si trei catei de usturoi. Cand sunt gata(in aprox 20 minute) se scot si se lasa la scurs.
Se prepara un aluat din faina, mustar, apa, sare. Aluatul trebuie sa fie putin mai gros ca cel de clatite. Se tavaleste fiecare snitel prin aluat si se prajeste in ulei pe ambele parti pana devine auriu. Se pot servi cu mujdei de
citeste mai mult...
Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente: 800g faina, 800g zahar, 1 lingurita de bicarbonat, 50g nuca pisata, coaja de la o lamaie rasa, 1 l apa, ulei, sare.
Se pune pe foc o cratita cu 1 litru de apa si un praf de sare la fiert. Cand clocoteste apa, se toarna peste faina treptat, amestecand continuu, pana se incorporeaza toata faina. Se adauga coaja de lamaie si bicarbonatul si se amesteca foarte bine.
 




Se ung palmele cu ulei, se ia din aluat cate putin si se fac gogosele rotunde. Se unge si o tava cu ulei si se aseaza gogosile strans lipite una de alta si
citeste mai mult...
Ciuperci a la grec

Ciuperci a la grec

  Ingrediente: 1 kg de ciuperci albe champinions, 1 lamaie, 1 lingura de patrunjel verde tocat, 1 lingura de marar verde tocat, ½ pahar de vin alb, 1 lingura de suc de rosii, 3 linguri de ulei, coriandru, piper, sare. 


Ciupercile se spala si se curata de pielite. Intr-o cratita cu diametrul mai mare se pun la calit in uleiul incins. Se aduga apoi coriandrul, zeama de la o lamaie, sosul de rosii, vinul, sarea si piperul si se fierb la foc iute. Cand aproape a scazut toata zeama se adauga verdeata, se mai lasa cateva clocote si se iau
citeste mai mult...
Ciorba de post cu galuste

Ciorba de post cu galuste

Ingrediente: 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 pastarnac, 1 ceasca de ulei, 1 ceapa mare, 1 ardei, 2 linguri de patrunjel verde tocat, 2 linguri de leustean verde tocat, 750 ml de bors, sare piper.
Ingrediente pentru galuste: 2 cepe, 2 linguri de apa, 2 linguri de faina.



 
 
 
Morcovii se rad se se pun intr-o oala la calit cu o ceasca de ulei. Se lasa 5 minute si se aduga un ibric de apa incalzita. Patrunjelul si pastarnacul se dau pe razatoare si se adauga in oala. Se toaca marunt ardeiul si ceapa si se pun in oala. Se lasa
citeste mai mult...
Mancare de cartofi cu mazare

Mancare de cartofi cu mazare

Timp de preparare: 45 minute
Reteta de post.
Ingrediente: 1 ceapa, 1 morcov, 1 borcan de mazare, 5-6 cartofi medii, un ardei rosu, 2 linguri bulion, 4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui, sare, piper, marar verde tocat.



 
Intr-o cratita se pune la incalzit uleiul. Se rade morcovul si se pune la calit 5 minute la foc mic. Se adauga o cana de apa incalzita in prealabil si se acopera. Se toaca ceapa si ardeiul si se pun in cratita. Se curata cartofii, se taie cubulete mici, se adauga si ei in cratita si se toarna apa (fiarta separat)cat sa-i acopere. Se lasa
citeste mai mult...
Tocanita de cartofi cu soia

Tocanita de cartofi cu soia

Timp de preparare: 1 ora   

Ingrediente: cinci- sase cartofi mari, doua cepe, ½ pachet soia granule, un morcov, un ardei rosu, o lingura de bulion, ulei, patrunjel, sare, piper.   

Se pune soia la fiert intr-o cantitate suficienta de apa, dupa care se scurge si se pune intr- un castron. Intr- o cratita se incalzeste 1/2 de pahar de ulei si se pune morcovul ras. Se lasa trei- patru minute dupa care se pun pe rand ceapa curatata si taiata marunt, ardeiul tocat, cartofii taiati cubulete si se toarna apa clocotita cat sa-i acopere. Se fierb legumele acoperit 25 de minute dupa
citeste mai mult...
Ciuperci pleurotus cu sos alb

Ciuperci pleurotus cu sos alb

Timp de preparare : 40 minute
 
Ingrediente: ½ kg de ciuperci pleurotus, doua linguri de faina, o capatana de usturoi, ulei, patrunjel verde, sare, piper.



 
 
 
Se spala ciupercile, se scurg si se taie marunt. Intr- o cratita se incalzesc patru- cinci linguri de ulei si se pun ciupercile. Se lasa pe foc 15 minute pana mai scade apa din ele.
Se dizolva doua linguri de faina intr- o ceasca de apa rece si se toarna peste ciuperci, amestecandu- se. Cad se ajunge la consistenta unei smantani groase, se adauga usturoiul pisat, sarea si piperul si se mai lasa doua minute.
Ciupercile pleurotus cu
citeste mai mult...
Spaghetti cu soia si ciuperci

Spaghetti cu soia si ciuperci

Timp de preparare: 30 minute
 
Ingrediente: un pachet de spaghetti, o cutie de ciuperci, o ceapa, un pachet de soia granule( de 100 g), o ceasca de suc de rosii, trei- patru catei de usturoi, ulei, piper, sare.



 
 
 
Se pun spaghetele la fiert intr- o cantitate suficienta de apa, se adauga putina sare si doua- trei picaturi de ulei. Intre timp se curata ceapa, usturoiul, se trec ciupercile prin jet de apa rece si se scurg bine.
Se pune si soia la fiert circa 30 minute, dupa care o scurgi si pe ea foarte bine.
Intr-o tigaie se pun doua linguri de ulei(ar
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.