Retete de post
Dovlecei pane de post
Reteta de post pentru 4 portiiIngrediente: 5 dovlecei proaspeti, 5 linguri cu faina, 1 capatana de usturoi, 1 legatura de marar, 1 ceasca de ulei, sare si piper.
Dovleceii se spala si se curata. Se taie fiecare dovlecel rondele si se presara pe ambele parti sare si piper. Se trec apoi prin faina pe ambele parti si se prajesc in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie.
Usturoiul se zdrobeste, se presara sare deasupra si se freaca bine cu ulei pana devine maioneza. Se toaca mararul. Dovleceii se transfera de pe servet pe un platou. Se presara marar tocat citeste mai mult...
Mancare de ciuperci cu ardei gras la cuptor
Reteta de post pentru 8 portiiIngrediente: 1 kg de ciuperci, 4 ardei grasi, 3 rosii, 2 cepe, 1 legatura de patrunjel, 1 foaie de dafin, cimbru, sare, piper, ulei. Ciupercile se curata, se spala si se fierb 10 minute. Ceapa se curata si se toaca marunt.
Rosiile se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o cratita se pune ceapa tocata si se caleste in ulei amestecat cu apa. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja si taiate cubulete si ciupercile fierte. Ardeii se coc si se curata. Se rup fasii si se adauga si ei in cratita. citeste mai mult...
Ciuperci umplute cu tofu
Reteta de post pentru 4 persoaneIngrediente: 20 ciuperci mari, 2 legaturi de ceapa verde, 2 linguri de ulei de masline, 200g tofu, 4 rosii, 1 legatura de usturoi verde, 1 lingurita de chimen macinat, 1 legatura de patrunjel verde sau marar, sare si piper.
Ciupercile se spala si se scot piciorusele care se toaca marunt. Rosiile se decojesc si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se toaca si ele si se calesc impreuna cu piciorusele ciupercilor in doua linguri de ulei. Se adauga tofu dat pe razatoarea mare, chimenul si rosiile taiate cubulete. Se potriveste compozitia pentru umplut cu sare citeste mai mult...
Ciuperci pleurotus cu vin si ceapa verde
Reteta de post pentru 4 portiiIngrediente: 500g de ciuperci pleurotus, 1 ceasca de vin alb, 1 ceasca de ulei, 2 legaturi de ceapa verde, 2 rosii, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.
Ciupercile se curata si se taie feliute. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa si ciupercile, care se calesc impreuna. Se acopera cratita cu un capac si se lasa la foc mic. Rosiile se decojesc, se taie felii si se adauga peste ciupercile pleurotus si ceapa. Se pune si vinul in cratita, sarea si citeste mai mult...
Felii de bagheta cu crema de fasole boabe si susan
Ingrediente: 1 conserva cu fasole boabe, 1 ceapa rosie, 1 morcov, 2 linguri de susan, 3 catei de usturoi, 2 linguri de pasta de rosii, 6 linguri de ulei, 2 baghete graham, marar.Morcovul se fierbe si se lasa la racit. Se taie apoi bastonase. Ceapa se curata si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Semintele de susan se prajesc putin pe o tigaie de teflon.
Fasolea se scurge de apa si se trece apoi prin masina de tocat. Se amesteca cu usturoiul pisat si semintele de susan prajite .
Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste putin citeste mai mult...
Salata de peste cu maioneza de post
O salata pentru zilele din post cand sunt dezlegari la peste dar nu numai...Ingrediente: 1 macrou afumat, 1 conserva de ton in ulei, 3 castraveciori murati.
Pentru maioneza de post: 1 telina mare, 1 cartof, 3 linguri cu mustar, 1 ceasca cu ulei, ½ lamaie, sare si piper.
Cartoful si telina se spala se curata de coaja si se pun la fiert in putin apa cu sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca bine. Intr-un vas se amesteca cu mixerul la viteza mica adaugandu-se mustarul si uleiul ca la maioneza treptat. Se potriveste de sare si piper.
Macroul se citeste mai mult...
Iahnie de fasole
Ingrediente: ½ kg de fasole uscata, 2 cepe, 1 morcov, 1 cartof, 1 ceasca de bulion, 100ml de ulei, sare si piper, patrunjel prospat tocat.
Fasolea(pentru iahnia de fasole se alege o fasole cu bobul mai mare) se spala si se pune la fiert. Dupa primele clocote se schimba apa cu o alta apa fierbinte.
Operatiunea se repeta de 2 ori. In timp ce fasolea fierbe se curata legumele. Cartoful se pune intreg la fiert impreuna cu fasolea si se va scoate la sfarsit si se va arunca. Cartoful ne ajuta sa scapam de flatulenta pe care o da fasolea.
Se adauga morcovul dat citeste mai mult...
Gogosi pufoase
Reteta de postIngrediente: 1 ceasca de ulei, 1 ceasca de zahar, 3 cesti de apa calda, 2 lingurite de drojdie uscata (sau 1 lingurita de drojdie proaspata de marimea unei nuci), coaja rasa de la o lamaie, 1 lingurita de sare, 1 plic de zahar vanilat, faina cat cuprinde.
Pentru ca gogosile sa creasca frumos, drojdia se dizolva in putina apa calda cu 1 lingurita de zahar. Intr-un vas se amesteca apa calda, uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat si lamaia. Intr-un lighean se pune faina peste care se toarna drojdia amestecata cu apa . Se adauga si restul ingredientelor din citeste mai mult...
Spaghete(spaghetti) de post cu porumb si ciuperci
Reteta de post pentru 4 persoane
Ingrediente: 1 pachet de spaghetti, 1 cutie(o conserva) de porumb, 1 borcan de ciuperci(conserva), 1 cutie de rosii cubulete, 1 ceapa mica, 3 linguri de ulei de masline, busuioc proaspat tocat, sare si piper.
Se scurg ciupercile si porumbul de apa. Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie marunt.
Se fierb spaghetele 10-15 minute in apa in care am adaugat o lingurita de sare si 3-4 picaturi de ulei. Se scurg apoi, se trec printr-un jet de apa rece si se lasa in sita.
Intre timp se pregateste sosul. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul citeste mai mult...
Ciuperci la tigaie cu rosii cherry
Ingrediente: 500g de ciuperci medii, 6-7 rosii cherry, 4 catei de usturoi, 4 linguri de ulei de masline, 2 cepe verzi, sare, piper, 1 lingura de marar tocat, 1 lingura de zeama de lamaie.
Ciupercile se spala se curata, se taie in jumatati si se stropesc cu zeama de lamaie. Rosiile se taie si ele in jumatati. Ceapa verde si usturoiul se toaca marunt.
Intr-o tigaie se incinge bine uleiul de masline si se pun ciupercile. Se rumenesc bine pe toate partile 4-5 minute, se adauga rosiile cherry, usturoiul si ceapa verde. Se amesteca, se potriveste de sare si piper si citeste mai mult...
Orez cu legume congelate
Ingrediente: 1 cana de orez basmatti, 3 cani de apa, 1 ceapa mica taiata marunt,1 punga cu amestec de legume congelate (broccoli, mazare, ardei), ulei de masline, sare, piper, patrunjel proaspat.Orezul se spala si se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge apoi de apa.
Intr-o tigaie se pun 3 linguri de ulei, 3 linguri de apa si ceapa. Se lasa 3-4 minute si se adauga legumele , sare si piper. Tigaia se lasa pe foc pana se inmoaie putin legumele. Se adauga orezul fiert, se amesteca cu legumele si se opreste focul. Orezul cu legume se serveste citeste mai mult...
Negresa de post II(cu gem)
Ingrediente: Pentru prajitura: 1 cana de zahar(pudra), 1 cana de nuci zdrobite, 500ml de ulei, 3 linguri varfuite de cacao, 1 cana de apa, 2 cani de faina, 1 lingurita de praf de copt, 50g de stafide, 1 borcan de 400g de gem, 10 picaturi de zeama de lamaie.Pentru glazura: 3 linguri de margarina, 3 linguri de apa, 3 linguri de cacao, 3 linguri de zahar.
Se incalzeste cuptorul la 180grade. Se amesteca bine cu mixerul toate ingredientele . Se tapeteaza o tava cu faina si se rastoarna amestecul mixat in tava. Se lasa la cuptor aprox 40 de citeste mai mult...
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.