Retete de post

Sarmalute cu soia si praz

Sarmalute cu soia si praz

Reteta de post pentru 12 portii 

Ingrediente: 500g orez, 200g soia granule, 3 fire de praz, 2 morcovi mari, 3 linguri de bulion, 400ml ulei, 1 varza mare murata, sare, piper, 1 legatura de patrunjel verde, ½ lingurita de boia dulce.


Se aduna frunzele de varza de pe cotor si se lasa in apa calduta pentru 2 ore. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Prazul se toaca marunt. Orezul se spala. Soia se pune la fiert 20 de minute in apa cu sare, dupa care se scurge foarte bine de apa.

Intr- o tigaie se incinge uleiul si se
citeste mai mult...
Mancare de conopida cu masline

Mancare de conopida cu masline

Reteta de post pentru 12 portii 

Ingrediente: 1 conopida mare, 200g de masline rondele, 6 rosii mari, 2 cepe, 1 ardei gras, 100ml ulei, 1 fir de praz, 1 pahar de vin alb dulce, 4- 5 catei de usturoi, sare, piper, 1 legatura de patrunjel.


Conopida se spala, se desface in buchetele si se pune la fiert intr-o oala cu apa sarata. Rosiile se spala si se dau prin razatoare.

Ceapa, ardeiul si prazul se toaca marunt si se pun la calit in cratita in uleiul incins. Se aduga apoi conopida scursa de apa, vinul, usturoiul, rosiile date pe razatoare(sau pasta de tomate) si
citeste mai mult...
Tocanita de mazare cu ciuperci

Tocanita de mazare cu ciuperci

 Reteta de post pentru 8 portii

Ingrediente: 10 ciuperci medii, 3 cepe, 1 borcan mare de mazare (800g), 2- 3 linguri de bulion, 4 linguri de ulei, piper, sare, 1 legatura de marar. 

Se curata ceapa si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata si se stinge imediat cu o ceasca de apa. Se inabusa 15- 20 de minute. Se spala ciupercile si se taie feliute. Se adauga peste ceapa impreuna cu bulionul. Se fierbe tocanita la foc mic. Se spala mazarea bine in cateva ape si se adauga in oala. Se completeaza cu
citeste mai mult...
Cartofi cu rozmarin

Cartofi cu rozmarin

Reteta de post pentru 4 persoane

Ingrediente: 1 kg de cartofi cat mai mici, 12 catei de usturoi, 8 linguri de ulei de masline, 8 crengute de rozmarin proaspat, sare.

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt pe jumaatte fierti, se scot din oala si se lasa sa se raceasca putin, apoi se curata de coaja. Se unge o tava termorezistenta cu ulei si se aseaza cartofii pe toata suprafata tavii. Cartofii care sunt mai mari, se taie in jumatati. Se toarna uleiul de masline cu o lingura peste toti cartofii uniform, se
citeste mai mult...
Prajitura de post cu mere rase

Prajitura de post cu mere rase

Ingrediente: 500g de mere, 300g de faina, 1 cana plina de zahar(250g), 200g de margarina, 1 lingurita scortisoara, 2 linguri zeama de lamaie, 1 varf de cutit de sare. 


Merele se spala si se curata de coaja. Se dau apoi pe razatoarea mica si se amesteca cu zaharul, margarina, faina, scortisoara, zeama de lamaie si sarea. Se amesteca bine compozitia pana se omogenizeaza si se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Cuptorul se incalzeste in prealabil. Se introduce tava in cuptor si se coace 40 de minute la foc potrivit.

Cand este gata se scoate din cuptor
citeste mai mult...
Negresa de post I

Negresa de post I

Ingrediente: 1cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de apa, 3 cani de faina, 3 linguri cu varf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esenta de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 100g de stafide, 100g nuca maruntita, 1 praf de sare.

Glazura de ciocolata: 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.

Blat. Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor ( incalzit in prealabil)
citeste mai mult...
Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Reteta de post pentru 4 portii

Ingrediente: 3 vinete, 3 rosii mari, 3 catei de usturoi, verdeata tocata, sare, piper, 1 ceasca de ulei.

Vinetele se spala, se taie felii, se sareaza si se lasa 30 de minute sa se scurga. Intr-o tava medie se aseaza straturi de vinete peste care se aseaza felii de rosii, usturoi pisat, verdeata tocata si un strat de vinete. Se aseaza apoi ultimul strat, care trebuie sa fie de rosii. Se stropesc cu ulei din belsug, se presara putin piper si se dau la cuptor pentru 20 de minute. Vinetele cu rosii se servesc reci
citeste mai mult...
Orez sarbesc

Orez sarbesc

Reteta de post pentru 8 persoane

Ingrediente: 1 cana de orez(250g), 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 2 cepe, ulei, 3 rosii, 1 borcan de ciuperci, sare si piper.

Se toaca ceapa si se caleste putin in ulei intr-o cratita mare. Cand s-a calit, se adauga orezul spalat si scurs de apa. Se amesteca bine si se stinge cu 3 cani de apa(apa trebuie sa fie de tyrei ori cantitatea orezului). Ardeii si rosiile se taie marunt si se pun in cratita peste orez. Se spala ciupercile din conserva si se adauga si ele in cratita. Se lasa sa fiarba la
citeste mai mult...
Mancarica de vinete

Mancarica de vinete

Reteta de post pentru 4 persoane

Ingrediente: 2 vinete, 5 ardei copti(eventual din congelator), 3 cepe, ½ borcan cu rosii in bulion, 3 catei de usturoi, ulei, sare, piper.

Vinetele se spala si se curata partial de coaja. Se taie cubulete, se presara sare si se lasa 15 minute. Se storc apoi bine.
Ceapa se taie julien. Ardeii copti se taie fasiute. Usturoiul se toaca marunt.
Se incing 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie si se calesc vinetele, ceapa, usturoiul si ardeii. Se amesteca bine si se lasa acoperit 15 minute la foc mic.
Se taie rosiile din borcan si se adauga in tigaie.
citeste mai mult...
Cartofi noi cu usturoi verde si marar

Cartofi noi cu usturoi verde si marar

Reteta de post pentru 4 persoane

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi noi, 1 legatura de usturoi verde, 6 linguri de ulei, sare, piper, marar verde.

Se aleg cartofi medii de preferat de aceeasi marime, se rad putin cu cutitul, se spala si se pun intr-o cratita cu ulei si putina apa. Se acopera cratita cu un capac si se baga in cuptor sa fiarba inabusit. Cand cartofii au devenit pufosi, se adauga usturoiul pisat, sare si piper dupa care se introduce din nou cratita in cuptor, insa fara capac. Se mai tine in cuptor pana ce mai scade sosul si se
citeste mai mult...
Tocanita de cartofi cu ciuperci

Tocanita de cartofi cu ciuperci

Reteta de post pentru 8 portii

Ingrediente: 6 cartofi medii, 6 ciuperci mari, 1 ceasca de ulei, 3 cepe, 3 linguri de bulion, 1 legatura de patrunjel, sare si piper.

Se curata cartofii si se taie cuburi mici. Se curata si ceapa si se taie solzisori iar ciupercile curatate se taie felii. Ciupercile se calesc intr-o parte de ulei, iar ceapa se caleste in restul de ulei pana se rumeneste putin. Se adauga si cartofii peste ceapa si se mai calesc putin impreuna dupa care se adauga sarea, piperul, bulionul si apa. Se lasa acoperit sa fiarba pana ce cartofii sunt
citeste mai mult...
Sote de legume

Sote de legume

Reteta de post pentru 4 portii

Ingrediente: 2 ardei capia, 2 ardei verzi, 1 ardei galben, 2 dovlecei, 3 cartofi, 2 cepe, 5 rosii, 5 linguri ulei de masline, cimbru verde, sare si piper.

Ardeii se spala, se curata de seminte si se taie fasiute. Ceapa se curata si se taie solzisori. Cartofii si dovleceii se curata si se taie cubulete.

Intr-o cratita se incinge uleiul de masline si se pun ardeii la calit. Cand s-au calit se adauga ceapa. Cand s-au inmuiat se pun si cartofii si dovleceii. Se amesteca 2 minute si se adauga o cana de apa calduta.
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.