Negresa de post I
Ingrediente: 1cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de apa, 3 cani de faina, 3 linguri cu varf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esenta de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 100g de stafide, 100g nuca maruntita, 1 praf de sare.
Glazura de ciocolata: 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.
Blat. Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor ( incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul. Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se infige scobitoarea in blat si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Glazura de ciocolata. Se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb cateva minute pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Glazura se toarna apoi calda si se intinde cu o lingura peste blatul scos din cuptor si racit.
Este o prajitura de post delicioasa si foarte usor de preparat.
Glazura de ciocolata: 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.
Blat. Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor ( incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul. Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se infige scobitoarea in blat si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Glazura de ciocolata. Se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb cateva minute pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Glazura se toarna apoi calda si se intinde cu o lingura peste blatul scos din cuptor si racit.
Este o prajitura de post delicioasa si foarte usor de preparat.
Alte articole din RETETE DE POST
Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan
Reteta de post Ingrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zaha ...
Humus cu seminte de pin pe pat de castravete
Reteta de post Ingrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri ...
Broccoli cu fulgi de migdale
Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...
Cuscus cu tofu si legume- reteta de post
Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...
COMENTARII:
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.
reteta este perfecta,mie personal imi place negresa si fara glazura dar reteta este oricum super,cantitatile sunt perfecte
este super negreasa asta,felicitari persoanei care a postato.
Eu cred ca nu a crescut din cauza cuptorului...a focului de la cuptor. Eu bag negresa la la cuptor 180 grade si mai cobor un pic dupa aceea, dar un pic doar. Mie imi iese foarte bine. Eu ultima oara cand am facut-o am pus in ea si niste picaturi de ciocolata de post(cele cu ciocolata neagra de post) si a iesit grozva. Puteti incerca!
AM FACUT SI EU INTR ADEVAR E FOARTE BUNA DAR NU CRESTE CA IN FOTO..DE CE OARE?IMI IESA CAM IN JUMATE:(
Glazura de ciocolata: 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.
Acestea sunt ingredientele...dar sunt scrise in reteta de mai sus.
care sunt ingredientele pentru glazura de ciocolata???
este foarte buna numai sa o incercati eu am incercato iese buna si cu nuca de cocos in loc de nuca.
Este o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine - Negresa
Eu am facut reteta asta de negresa de post si este dementiala. Numai ca eu am facut-o cu apa minerala. Creste foarte bine si este delicioasa. Eu mai tin posturile si am mai incercat si alte retete si alte negrese, dar nici una nu a iesit asa buna. I-am aplicat si glazura negresei si a iesit si aspectuasa. Si reteta de glazura de post e ok. Se face usor si va reuseste sigur. Felicitari celei care a postat-o!