Retete de post

Falafel(chiftelute vegetariene libaneze cu naut)

Falafel(chiftelute vegetariene libaneze cu naut)

Reteta de post pentru 4 persoane 

Ingrediente: 250g boabe de naut din conserva, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, boia de ardei dulce, piper, sare, coriandru, patrunjel verde, 1 plic de boabe susan.

Ceapa si usturoiul se curata si se spala. Cu ajutorul unui robot de bucatarie se maruntesc boabele de naut, usturoiul, ceapa, patrunjelul si coriandru pana devin o pasta. Se condimenteaza apoi cu boia, sare si piper. Din pasta rezultata se fac bilute mici care se tavalesc prin boabele de susan. Se prajesc in ulei bine incins sau se pun la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt
citeste mai mult...
Ciuperci cu ardei rosu si vin

Ciuperci cu ardei rosu si vin

Reteta de post pentru 2 portii 

Ingrediente: 250 g ciuperci feliate, 1 cana de ardei rosu tocat, 3 catei de usturoi, 2 linguri vin alb sec, 1 lingurita de cimbru, 4 linguri de ulei de masline extravirgin, piper.


Intr-o tigaie adanca se incinge uleiul de masline si se adauga ciupercile. Se lasa sa se rumeneasca pana devin maronii si se pun si ardeii. Se amesteca si se lasa 3-4 minute, dupa care se condimenteaza cu piper si se adauga si usturoiul si cimbrul. Se amesteca 1 minut si se toarna si vinul. Se lasa ciupercutele pe foc pana scade sosul.

Se servesc
citeste mai mult...
Pilaf cu ardei

Pilaf cu ardei

Reteta de post pentru 4 portii

Ingrediente: 5-6 ardei grasi, 1 ceasca de orez, 2 cepe, 3 rosii, 3 linguri ulei, sare si piper.
Ardeii se spala si se curata de codite si seminte. Se taie fideluta si se pun la inabusit in putin ulei pana se inmoaie. In alta cratita se pune ceapa tocata marunt in ulei, se adauga orezul care se inabusa putin, apoi se amesteca cu ardeii. Se pun 3 cesti de apa cu rosiile curatate de pielite si taiate bucatele. Zeama trebuie sa scada complet, iar bobul de orez bine fiert, dar ramas intreg. Pilaful cu
citeste mai mult...
Ghiveci de legume in ulei de masline

Ghiveci de legume in ulei de masline

Reteta de post pentru 8 portii 

Ingrediente: 3 cartofi medii, 2 dovlecei mici, 2 morcovi, 4 cepe, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 2 ardei grasi verzi, 1 vanata, ¼ varza, 1 mana de bame, o mana de fasole verde, o mana de mazare, un broccoli mic, 5 ciuperci, 4 rosii, 4 linguri mari de ulei de masline, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, verdeata.

Zarzavaturile se curata si se spala.Bamele si cu vanata se oparesc, dupa care se taie cuburi. Dovleceii se curata de coaja si se taie cuburi. Morcovii, cartofii si telina se curata si se taie in felii.
citeste mai mult...
Ciorba de post cu linte si stevie

Ciorba de post cu linte si stevie

Reteta de post pentru 8 portii

Ingrediente: 250g de linte rosie, 2 legaturi de stevie, 1 ceapa mare, 2 morcovi, 1 telina mica, 3 linguri de ulei de masline, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, sare, 600ml de bors.

Morcovul se curata, se da pe razatoare si pune la calit intr-o oala in ulei de masline. Se caleste 4-5 minute si se adauga 1 ibric de apa fierbinte. Se curata si telina, se rade si se adauga in ciorba. Ceapa se curata, se toaca marunt si se adauga si ea in oala. Se mai adauga 2 l de apa
citeste mai mult...
Chec de post cu miere si alune

Chec de post cu miere si alune

Reteta de post pentru 6 portii

Ingrediente: 1 cana de zahar, 1 cana de apa, 1 ceasca de ulei de foarea soarelui(150ml), 500g de faina, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, ½ lingurita de praf de copt, 2 lingurite de zeama de lamaie, 50g de cacao, 3 linguri de alune tocate(sau nuci), fructe confiate. 

Intr-un castron mare se amesteca faina cu zaharul si praful de copt. Separat intr-o craticioara se pun pe foc mic apa si se amesteca pana se omogeniza. Bicarbonatul de sodiu se stinge cu zeama de lamaie si se adauga in compozitia de pe foc. Se amesteca ingredientele pana
citeste mai mult...
Briose de post cu coacaze

Briose de post cu coacaze

Reteta de post pentru 4 portii

Ingrediente: 200g de coacaze, 4 linguri de ulei, 12 linguri de faina, 200g zahar pudra, 1 plic de zahar vanilat, zeama de lamaie, 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu,cca. 10 linguri de apa.

Se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat, uleiul, sarea, faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, apoi se adauga apa putin cate putin. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in forme de hartie speciale pentru briose.

Se paseaza ½ din cantitatea de coacaze, iar apoi se ia cu o lingurita si se pune in fiecare forma pe fundul ei. Restul fructelor
citeste mai mult...
Radacinoase la cuptor cu ulei de masline

Radacinoase la cuptor cu ulei de masline

Reteta de post pentru 4 portii 

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 1 telina mare, 3 morcovi mari, 3 radacini de pastarnac, 2 linguri de faina, 5 catei de usturoi, 1 crenguta de rozmarin, 4 linguri de ulei de masline.


Se curata toate legumele, se spala si se taie bucati mari. Se pun intr-o oala cu apa rece si sare si se fierb 5 minute. Se scot si se scurg apoi de apa. Se presara faina peste ele si se amesteca bine pentru a fi acoperite uniform. Intre timp se incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un vas termorezistent se pune uleiul
citeste mai mult...
Chiftelute de post cu pastarnac si morcov in sos rosu

Chiftelute de post cu pastarnac si morcov in sos rosu

Reteta de post pentru 8 portii 

Ingrediente: 400g de pastarnac, 1 morcov, 6 catei de usturoi, 4 lingurite de faina, 2 cepe, 2 linguri de bulion, 2 cani de supa de legume, 1 cana de ulei, 1 foaie de dafin, 3-4 rosii, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de boia, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.

Se pregatesc chiftelele astfel: 
Se curata morcovul cu pastarnacul, se spala si se da pe razatoare. Se pun legumele intr-un castron mare si se adauga faina, cimbrul, 3 catei de usturoi pisati, boiaua de ardei si ½ din legatura de patrunjel tocat. Se omogenizeaza bine compozitia
citeste mai mult...
Clatite de post cu mere si scortisoara

Clatite de post cu mere si scortisoara

Reteta de post pentru 4 portii 

Ingrediente: 200g faina, 2 mere mari, 400ml lapte de soia, 1 plic praf de copt, 3 linguri ulei de palmier( sau de floarea soarelui), 1 lingurita de zahar pudra, scortisoara, 1 patratica de ciocolata de post, 1 plic de zahar vanilat, 1 praf de sare.


Faina se amesteca cu praful de copt intr-un castron mare. Se inglobeaza laptele de soia, un praf de sare si zaharul vanilat. Merele se spala, se curata si se taie felii subtiri.

Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon, se toarna aluatul pentru clatite, se acopera cu cateva felii de mar, apoi se
citeste mai mult...
Cartofi crocanti cu malai

Cartofi crocanti cu malai

Reteta de post pentru 4 persoane

Ingrediente: ulei de masline, 8 cartofi mari, malai cat cuprinde, sare, usturoi.


Cartofii se spala bine, bine si se taie pe lungime in opt. Se dau cu ulei de masline. Se sareaza putin si se tavaleste fiecare felie de cartof prin malai. Se unge apoi o tava cu ulei sau se pune hartie de copt si se pun cartofii pe un singur strat si nu foarte apropiati unii de altii. Se baga tava in cuptor la foc mare si se tin cartofii la copt pana devin aurii. Intre timp facem o maioneza de usturoi(usturoi cu
citeste mai mult...
Taitei cu varza la cuptor

Taitei cu varza la cuptor

Reteta de post pentru 12 portii 
Ingrediente: 2 verze murate medii, 3 cepe, 3 morcovi, 250 ml suc de rosii, 200 ml ulei, taitei lati fara oua, piper, 2 foi dafin.


Varza murata se spala si se stoarce bine. Se toaca apoi fideluta. Morcovii si ceapa se curata, se toaca marunt si se calesc apoi in ulei. Se adauga varza si se mai tin pe foc impreuna adaugandu-se piperul si foaia de dafin.

Taiteii se fierb separat in apa cu sare si cand sunt gata se scurg si se adauga peste varza calita. Se amesteca bine, se adauga sucul de rosii si se
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.