Ghiveci de legume in ulei de masline
Reteta de post pentru 8 portii
Ingrediente: 3 cartofi medii, 2 dovlecei mici, 2 morcovi, 4 cepe, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 2 ardei grasi verzi, 1 vanata, ¼ varza, 1 mana de bame, o mana de fasole verde, o mana de mazare, un broccoli mic, 5 ciuperci, 4 rosii, 4 linguri mari de ulei de masline, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, verdeata.
Zarzavaturile se curata si se spala.Bamele si cu vanata se oparesc, dupa care se taie cuburi. Dovleceii se curata de coaja si se taie cuburi. Morcovii, cartofii si telina se curata si se taie in felii. Ardeii se toaca marunt, iar varza bucati. Cepele se taie felii. Ciupercile se spala si se taie in patru.
Intr-o cratita mare se pune uleiul de masline si se adauga cepele taiate. Se calesc foarte putin si se pune restul legumelor si usturoiul. Se adauga ¼ din rosiile taiate felii, sare, piper si 1 ceasca de apa. Deasupra se aseaza rosiile felii ramase, astfel inact sa acopere ghiveciul. Se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute dupa care se baga cratita la cuptor si se tine pana scade ghiveciul. Inainte de a opri focul se presara verdeata tocata. Se serveste rece sau cald, dupa preferinte. Este o reteta foarte apreciata, mai ales vara, datorita faptului ca acest ghiveci este o mancare usoara, plina de vitamine.
Ingrediente: 3 cartofi medii, 2 dovlecei mici, 2 morcovi, 4 cepe, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 2 ardei grasi verzi, 1 vanata, ¼ varza, 1 mana de bame, o mana de fasole verde, o mana de mazare, un broccoli mic, 5 ciuperci, 4 rosii, 4 linguri mari de ulei de masline, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, verdeata.
Zarzavaturile se curata si se spala.Bamele si cu vanata se oparesc, dupa care se taie cuburi. Dovleceii se curata de coaja si se taie cuburi. Morcovii, cartofii si telina se curata si se taie in felii. Ardeii se toaca marunt, iar varza bucati. Cepele se taie felii. Ciupercile se spala si se taie in patru.
Intr-o cratita mare se pune uleiul de masline si se adauga cepele taiate. Se calesc foarte putin si se pune restul legumelor si usturoiul. Se adauga ¼ din rosiile taiate felii, sare, piper si 1 ceasca de apa. Deasupra se aseaza rosiile felii ramase, astfel inact sa acopere ghiveciul. Se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute dupa care se baga cratita la cuptor si se tine pana scade ghiveciul. Inainte de a opri focul se presara verdeata tocata. Se serveste rece sau cald, dupa preferinte. Este o reteta foarte apreciata, mai ales vara, datorita faptului ca acest ghiveci este o mancare usoara, plina de vitamine.
Citeşte mai multe despre:
ghiveci, reteta de post, legume, reteta apreciata vara, ulei de masline, reteta
Alte articole din RETETE DE POST
Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan
Reteta de post Ingrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zaha ...
Humus cu seminte de pin pe pat de castravete
Reteta de post Ingrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri ...
Broccoli cu fulgi de migdale
Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...
Cuscus cu tofu si legume- reteta de post
Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.