Chiftelute de post cu pastarnac si morcov in sos rosu
Reteta de post pentru 8 portii
Ingrediente: 400g de pastarnac, 1 morcov, 6 catei de usturoi, 4 lingurite de faina, 2 cepe, 2 linguri de bulion, 2 cani de supa de legume, 1 cana de ulei, 1 foaie de dafin, 3-4 rosii, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de boia, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.
Se pregatesc chiftelele astfel:
Se curata morcovul cu pastarnacul, se spala si se da pe razatoare. Se pun legumele intr-un castron mare si se adauga faina, cimbrul, 3 catei de usturoi pisati, boiaua de ardei si ½ din legatura de patrunjel tocat. Se omogenizeaza bine compozitia si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelute mici ca niste mingiute si se prajesc intr-un ceaun in uleiul incins.
Se pregateste sosul:
Separat, intr-o cratita se caleste ceapa tocata, iar cand s-a facut moale, se adauga bulionul dizolvat intr-o ceasca de apa si se mai lasa 3-4 minute. Se adauga rosiile curatate si taiate cubulete, foaia de dafin si supa de legume. Se acopera sosul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute. Dupa aceea se adauga in sos chiftelutele si restul cateilor de usturoi tocati. Chiftelutele cu sos se servesc calde cu patrunjel tocat verde deasupra. Daca mananca si copiii mici, atunci nu prajim chiftelutele in ulei, ci le punem la prajit in tava la cuptor. Sunt delicioase dar si satioase intr-o zi de post.
Ingrediente: 400g de pastarnac, 1 morcov, 6 catei de usturoi, 4 lingurite de faina, 2 cepe, 2 linguri de bulion, 2 cani de supa de legume, 1 cana de ulei, 1 foaie de dafin, 3-4 rosii, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de boia, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.
Se pregatesc chiftelele astfel:
Se curata morcovul cu pastarnacul, se spala si se da pe razatoare. Se pun legumele intr-un castron mare si se adauga faina, cimbrul, 3 catei de usturoi pisati, boiaua de ardei si ½ din legatura de patrunjel tocat. Se omogenizeaza bine compozitia si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelute mici ca niste mingiute si se prajesc intr-un ceaun in uleiul incins.
Se pregateste sosul:
Separat, intr-o cratita se caleste ceapa tocata, iar cand s-a facut moale, se adauga bulionul dizolvat intr-o ceasca de apa si se mai lasa 3-4 minute. Se adauga rosiile curatate si taiate cubulete, foaia de dafin si supa de legume. Se acopera sosul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute. Dupa aceea se adauga in sos chiftelutele si restul cateilor de usturoi tocati. Chiftelutele cu sos se servesc calde cu patrunjel tocat verde deasupra. Daca mananca si copiii mici, atunci nu prajim chiftelutele in ulei, ci le punem la prajit in tava la cuptor. Sunt delicioase dar si satioase intr-o zi de post.
Citeşte mai multe despre:
chiftelute de post, chiftelute de post cu sos, chiftelute de post cu pastarnac, chiftelute de post cu morcov, reteta de post, copiii, chiftelute in sos
Alte articole din RETETE DE POST
Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan
Reteta de post Ingrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zaha ...
Humus cu seminte de pin pe pat de castravete
Reteta de post Ingrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri ...
Broccoli cu fulgi de migdale
Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...
Cuscus cu tofu si legume- reteta de post
Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...
COMENTARII:
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.
chiftelutele se sfarma la prajit. data viitoare le fac ca mioara
Am facut si eu chiftelutele astea de post si sunt tare bune si speciale asa...Eu pana acum faceam chiftelute de post cu legume amestecate cu ciuperci si cu mult usturoi, yami, yami...Noi le-am mancat cu mamaliguta. La cat tine Postul Pastelui o sa tot facem tot felul de chiftele.