Chiftelute de post cu pastarnac si morcov in sos rosu

4353 afisari | 13 Martie 2011
Mihaela
 
Chiftelute de post cu pastarnac si morcov in sos rosu 1
Reteta de post pentru 8 portii 

Ingrediente: 400g de pastarnac, 1 morcov, 6 catei de usturoi, 4 lingurite de faina, 2 cepe, 2 linguri de bulion, 2 cani de supa de legume, 1 cana de ulei, 1 foaie de dafin, 3-4 rosii, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de boia, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.


Se pregatesc chiftelele astfel: 
Se curata morcovul cu pastarnacul, se spala si se da pe razatoare. Se pun legumele intr-un castron mare si se adauga faina, cimbrul, 3 catei de usturoi pisati, boiaua de ardei si ½ din legatura de patrunjel tocat. Se omogenizeaza bine compozitia si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelute mici ca niste mingiute si se prajesc intr-un ceaun in uleiul incins.

Se pregateste sosul:
Separat, intr-o cratita se caleste ceapa tocata, iar cand s-a facut moale, se adauga bulionul dizolvat intr-o ceasca de apa si se mai lasa 3-4 minute. Se adauga rosiile curatate si taiate cubulete, foaia de dafin si supa de legume. Se acopera sosul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute. Dupa aceea se adauga in sos chiftelutele si restul cateilor de usturoi tocati. Chiftelutele cu sos se servesc calde cu patrunjel tocat verde deasupra. Daca mananca si copiii mici, atunci nu prajim chiftelutele in ulei, ci le punem la prajit in tava la cuptor. Sunt delicioase dar si satioase intr-o zi de post.


 
Alte articole din RETETE DE POST
Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan

Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan

Reteta de post Ingrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zaha ...

Humus cu seminte de pin pe pat de castravete

Humus cu seminte de pin pe pat de castravete

Reteta de post Ingrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri ...

Broccoli cu fulgi de migdale

Broccoli cu fulgi de migdale

Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...

Cuscus cu tofu si legume- reteta de post

Cuscus cu tofu si legume- reteta de post

Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...

COMENTARII:
  • 1. christyansen pe 26 Aprilie 2013 16:15

    chiftelutele se sfarma la prajit. data viitoare le fac ca mioara

  • 2. Mioara pe 14 Martie 2011 20:38

    Am facut si eu chiftelutele astea de post si sunt tare bune si speciale asa...Eu pana acum faceam chiftelute de post cu legume amestecate cu ciuperci si cu mult usturoi, yami, yami...Noi le-am mancat cu mamaliguta. La cat tine Postul Pastelui o sa tot facem tot felul de chiftele.

COMENTARIUL TAU

209C4
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.