Falafel(chiftelute vegetariene libaneze cu naut)
Reteta de post pentru 4 persoane
Ingrediente: 250g boabe de naut din conserva, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, boia de ardei dulce, piper, sare, coriandru, patrunjel verde, 1 plic de boabe susan.
Ceapa si usturoiul se curata si se spala. Cu ajutorul unui robot de bucatarie se maruntesc boabele de naut, usturoiul, ceapa, patrunjelul si coriandru pana devin o pasta. Se condimenteaza apoi cu boia, sare si piper. Din pasta rezultata se fac bilute mici care se tavalesc prin boabele de susan. Se prajesc in ulei bine incins sau se pun la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru aproximativ 20 de minute. Falafelul se serveste cu lipe libaneza si iaurt.
Foto: Flickr by DorteF
Ingrediente: 250g boabe de naut din conserva, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, boia de ardei dulce, piper, sare, coriandru, patrunjel verde, 1 plic de boabe susan.
Ceapa si usturoiul se curata si se spala. Cu ajutorul unui robot de bucatarie se maruntesc boabele de naut, usturoiul, ceapa, patrunjelul si coriandru pana devin o pasta. Se condimenteaza apoi cu boia, sare si piper. Din pasta rezultata se fac bilute mici care se tavalesc prin boabele de susan. Se prajesc in ulei bine incins sau se pun la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru aproximativ 20 de minute. Falafelul se serveste cu lipe libaneza si iaurt.
Foto: Flickr by DorteF
Citeşte mai multe despre:
falafel, chiftelute vegetariene, chiftelute libaneze, reteta de post, chiftelute cu naut, susan
Alte articole din RETETE DE POST
Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan
Reteta de post Ingrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zaha ...
Humus cu seminte de pin pe pat de castravete
Reteta de post Ingrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri ...
Broccoli cu fulgi de migdale
Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...
Cuscus cu tofu si legume- reteta de post
Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.