Chec de post cu miere si alune
Reteta de post pentru 6 portii
Ingrediente: 1 cana de zahar, 1 cana de apa, 1 ceasca de ulei de foarea soarelui(150ml), 500g de faina, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, ½ lingurita de praf de copt, 2 lingurite de zeama de lamaie, 50g de cacao, 3 linguri de alune tocate(sau nuci), fructe confiate.
Intr-un castron mare se amesteca faina cu zaharul si praful de copt. Separat intr-o craticioara se pun pe foc mic apa si se amesteca pana se omogeniza. Bicarbonatul de sodiu se stinge cu zeama de lamaie si se adauga in compozitia de pe foc. Se amesteca ingredientele pana face putina spuma si creste in volum.
Se ia cratita de pe foc si se adauga faina putin cate putin. Se omogenizeaza compozitia bine cu telul, pana ce dispar toate cocoloasele dupa care se adauga cacaoa.
Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si se toarna usor compozitia. Se da checul la cuptor si se lasa la foc potrivit 45 de minute. Se incearca daca este gata cu o scobitoare(daca, checul este facut scobitoarea iese uscata). Se scoate si se preasara deasupra alune tocate si fructe confiate.
Ingrediente: 1 cana de zahar, 1 cana de apa, 1 ceasca de ulei de foarea soarelui(150ml), 500g de faina, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, ½ lingurita de praf de copt, 2 lingurite de zeama de lamaie, 50g de cacao, 3 linguri de alune tocate(sau nuci), fructe confiate.
Intr-un castron mare se amesteca faina cu zaharul si praful de copt. Separat intr-o craticioara se pun pe foc mic apa si se amesteca pana se omogeniza. Bicarbonatul de sodiu se stinge cu zeama de lamaie si se adauga in compozitia de pe foc. Se amesteca ingredientele pana face putina spuma si creste in volum.
Se ia cratita de pe foc si se adauga faina putin cate putin. Se omogenizeaza compozitia bine cu telul, pana ce dispar toate cocoloasele dupa care se adauga cacaoa.
Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si se toarna usor compozitia. Se da checul la cuptor si se lasa la foc potrivit 45 de minute. Se incearca daca este gata cu o scobitoare(daca, checul este facut scobitoarea iese uscata). Se scoate si se preasara deasupra alune tocate si fructe confiate.
Citeşte mai multe despre:
reteta de post, chec de post, chec cu miere, chec cu alune, chec de post cu alune, chec de post cu miere
Alte articole din RETETE DE POST
Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan
Reteta de post Ingrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zaha ...
Humus cu seminte de pin pe pat de castravete
Reteta de post Ingrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri ...
Broccoli cu fulgi de migdale
Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...
Cuscus cu tofu si legume- reteta de post
Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.