Ciorba de post cu linte si stevie
Reteta de post pentru 8 portii
Ingrediente: 250g de linte rosie, 2 legaturi de stevie, 1 ceapa mare, 2 morcovi, 1 telina mica, 3 linguri de ulei de masline, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, sare, 600ml de bors.
Morcovul se curata, se da pe razatoare si pune la calit intr-o oala in ulei de masline. Se caleste 4-5 minute si se adauga 1 ibric de apa fierbinte. Se curata si telina, se rade si se adauga in ciorba. Ceapa se curata, se toaca marunt si se adauga si ea in oala. Se mai adauga 2 l de apa fiarta si se fierb legumele 15 minute dupa care se adauga si lintea spalata.
Stevia se curata de codite si se opareste. Se scurge apoi de apa si se toaca marunt. Spre sfarsitul fierberii se adauga si ea in oala impreuna cu borsul fiert separat. Se mai fierbe ciorba de linte 10 minute impreuna cu stevia, se adauga verdeata tocata marunt si se stinge focul. Se poate servi atat calda cat si rece.
Stevia este alimentul ideal in zilele de post sau in zilele de dieta. Contine fier organic, antianemic, taninuri cu efet tonic, flavonoide, contine saruri precum magneziu, potasiu, calciu si fier. Nu e recomandat sa se consume in exces datorita faptului ca stevia contine oxalati, care pot duce la formarea calculilor renali de natura oxalica.
Ingrediente: 250g de linte rosie, 2 legaturi de stevie, 1 ceapa mare, 2 morcovi, 1 telina mica, 3 linguri de ulei de masline, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, sare, 600ml de bors.
Morcovul se curata, se da pe razatoare si pune la calit intr-o oala in ulei de masline. Se caleste 4-5 minute si se adauga 1 ibric de apa fierbinte. Se curata si telina, se rade si se adauga in ciorba. Ceapa se curata, se toaca marunt si se adauga si ea in oala. Se mai adauga 2 l de apa fiarta si se fierb legumele 15 minute dupa care se adauga si lintea spalata.
Stevia se curata de codite si se opareste. Se scurge apoi de apa si se toaca marunt. Spre sfarsitul fierberii se adauga si ea in oala impreuna cu borsul fiert separat. Se mai fierbe ciorba de linte 10 minute impreuna cu stevia, se adauga verdeata tocata marunt si se stinge focul. Se poate servi atat calda cat si rece.
Stevia este alimentul ideal in zilele de post sau in zilele de dieta. Contine fier organic, antianemic, taninuri cu efet tonic, flavonoide, contine saruri precum magneziu, potasiu, calciu si fier. Nu e recomandat sa se consume in exces datorita faptului ca stevia contine oxalati, care pot duce la formarea calculilor renali de natura oxalica.
Citeşte mai multe despre:
ciorba de post cu linte, ciorba de post cu stevie, reteta de post, stevia, ciorba cu linte
Alte articole din RETETE DE POST
Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan
Reteta de post Ingrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zaha ...
Humus cu seminte de pin pe pat de castravete
Reteta de post Ingrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri ...
Broccoli cu fulgi de migdale
Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...
Cuscus cu tofu si legume- reteta de post
Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.