Gogosi pufoase
Pentru ca gogosile sa creasca frumos, drojdia se dizolva in putina apa calda cu 1 lingurita de zahar. Intr-un vas se amesteca apa calda, uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat si lamaia. Intr-un lighean se pune faina peste care se toarna drojdia amestecata cu apa . Se adauga si restul ingredientelor din vas si se framanta. Se framanta bine, lasandu-se aluatul moale. Aluatul se aseaza la cald, sa creasca. Se acopera ligheanul cu un prosop. Dupa ce a crescut, se intinde o foaie de aluat groas de cca 1cm, se taie cu un pahar gogosile si se mai lasa sa creasca 20 de minute. Gogosile se prajesc in ulei incins, iar dupa ce se scot se pudreaza cu zahar pudra. Gogosile de post pufoase se pot servi cu dulceata sau simple.
Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan
Reteta de post Ingrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zaha ...
Humus cu seminte de pin pe pat de castravete
Reteta de post Ingrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri ...
Broccoli cu fulgi de migdale
Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...
Cuscus cu tofu si legume- reteta de post
Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Uau!o sa le fac si eu!sper sa imi iasa,ca am niste copiii tare pretentiosi!
Cum ti-au iesit gogosicile? Le-ai servit cu dulceata deasupra? Au crescut?
SPER SA IMI IASA SI MIE....ACUM O FAC...