Prajitura de post cu mere si scortisoara

4825 afisari | 12 Aprilie 2013
Iulia R
 
Prajitura de post cu mere si scortisoara 1
Reteta prajitura de post pentru 10 portii

Ingrediente: 200g de faina alba, 600g de mere, 100g zahar brun facut pudra, 100g margarina de post(atentie ca majoritatea producatorilor de margarina au adaugat zer, deci trebuie citita eticheta), 1 plic de zahar vanilat, 1 lingurita de scortisoara.

Se freaca margarina cu zaharul pana are o consistenta cremoasa. Se adauga faina si zaharul vanilat. Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu scortisoara.

Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in tava dupa care se adauga merele si se amesteca usor in compozitie, pentru ca merele sa se amestece putin cu aluatul. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se da tava la cuptor pentru 40 de minute. Dupa ce s-a copt, se pudreaza prajitura cu zahar pudra.


Foto: kerrygold.com

 
Alte articole din RETETE DE POST
Broccoli cu fulgi de migdale

Broccoli cu fulgi de migdale

Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...

Cuscus cu tofu si legume- reteta de post

Cuscus cu tofu si legume- reteta de post

Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...

Tort de post cu crema de cocos si crema de ciocolata

Tort de post cu crema de cocos si crema de ciocolata

Ingrediente: Blat : 200g faina alba, 1 lingurita de praf de copt, 3 linguri de cacao, 60ml de ulei, 20 ...

Gogosi de post cu portocale

Gogosi de post cu portocale

Reteta de post pentru 12 portiiIngrediente: 2 cani de faina alba 000, 15g de drojdie proaspata, sucul stors de la o portocala, coa ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

DF423
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.