Prajitura de post cu nuci si zahar ars
Ingrediente: 2 cani zahar, 2 cani ulei, 2 cani apa, 3 ½ cani faina, 1 lingurita de bicarbonat, 1 cana miez de nuca, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, ½ fiola esenta de rom, ½ fiola esenta vanilie, 1 lingura margarina.
Glazura: 125g margarina, 2 linguri cacao, 3 linguri zahar, 3 linguri nuca de cocos.
Se caramelizeaza o cana de zahar, se stinge cu apa, dupa care se adauga uleiul, restul de zahar amestecandu-se bine. Se lasa apoi la racit si se adauga bicarbonatul, nucile maruntite, faina, praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o tava (25/35) unsa cu margarina si presarata cu faina. Se coace blatul prajiturii in cuptor la foc potrivit 30- 40 de minute. Se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca este copt. Daca scobitoarea iese uscata inseamna ca este facut.
In vreme ce blatul este in cuptor se pregateste glazura. Se topeste margarina la foc mic si se amesteca cu zaharul si cacaoa. Se intinde glazura peste prajitura cat este calda si se presara deasupra nuca de cocos. Se taie in romburi dupa ce s-a racit cu un cutit umezit putin.
Glazura: 125g margarina, 2 linguri cacao, 3 linguri zahar, 3 linguri nuca de cocos.
Se caramelizeaza o cana de zahar, se stinge cu apa, dupa care se adauga uleiul, restul de zahar amestecandu-se bine. Se lasa apoi la racit si se adauga bicarbonatul, nucile maruntite, faina, praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o tava (25/35) unsa cu margarina si presarata cu faina. Se coace blatul prajiturii in cuptor la foc potrivit 30- 40 de minute. Se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca este copt. Daca scobitoarea iese uscata inseamna ca este facut.
In vreme ce blatul este in cuptor se pregateste glazura. Se topeste margarina la foc mic si se amesteca cu zaharul si cacaoa. Se intinde glazura peste prajitura cat este calda si se presara deasupra nuca de cocos. Se taie in romburi dupa ce s-a racit cu un cutit umezit putin.
Citeşte mai multe despre:
prajitura de post, post, prajitura cu nuci, prajitura cu zahar ars, nuca de cocos
Alte articole din RETETE DE POST
Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan
Reteta de post Ingrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zaha ...
Humus cu seminte de pin pe pat de castravete
Reteta de post Ingrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri ...
Broccoli cu fulgi de migdale
Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...
Cuscus cu tofu si legume- reteta de post
Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.