Tort de post cu crema de cocos si crema de ciocolata

12944 afisari | 19 Decembrie 2013
Mihaela N
 
Tort de post cu crema de cocos si crema de ciocolata 1
Ingrediente:

Blat : 200g faina alba, 1 lingurita de praf de copt, 3 linguri de cacao, 60ml de ulei, 200g zahar brun, 250ml de lapte de soia, 1lingurita de suc de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie, un praf de sare.

Crema de cocos: 100g de ulei de cocos, 300 ml de lapte de soia, 1 lingura cu varf de faina, o lingura cu varf de amidon din porumb, 1 lingurita esenta de vanilie, 100g de zahar brun.

Crema de ciocolata: 150ml de lapte de soia, 350ml ulei de struguri sua de floarea soarelui, ½ pahar de zahar pudra, 4 linguri de cacao, 3 linguri de suc proaspat de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie, un praf de sare.

Se incinge cuptorul la 180 de grade.

Blatul tortului de post se face astfel: Intr-un castron se bat cu telul 250ml de lapte rece de soia, uleiul, sucul de lamaie si cele 200 g de zahar. Faina, praful de copt, sarea si cacaoa se amesteca bine separat intr-un alt vas si apoi se toarna peste celelalte ingrediente, amestecand rapid de sus in jos pana se omogenizeaza compozitia.

Intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt, se toarna aluatul si se niveleza bine. Se baga forma tortului in cuptorul incins in prealabil si se coace maxim 15 minute. Dupa 12 minute, blatul se poate incerca cu scobitoarea(care trebuie sa iasa curata din blat, daca acesta este copt). Se aseaza blatul pe un gratar pentru prajituri pentru a se raci repede. Imediat ce s-a racit, se poate scoate si hartia de copt. Se taie apoi in trei straturi.

Crema de cocos de post se prepara astfel: Intr-o craticioara se pun 300ml de lapte de soia, 100g de zahar, 1 lingura cu varf de faina si o lingura cu varf de amidon. Se amesteca ingredientele si se pune cratita pe foc. Se amesteca incontinu pana se ingroasa compozitia. Cand s-a ingrosat se adauga esenta de vanilie, se amesteca si se pune craticioara deasupra unui alt vas cu apa rece pentru racirea cremei mai rapid. Cand s-a racit se incorporeaza cu ajutorul mixerului, uleiul de cocos si se omogenizeaza bine crema. Crema de ciocolata de post: Intr-un vas pentru blender se toarna laptele de soia, zaharul pudra si uleiul.Laptele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se introduce blenderul in vas, se porneste si se tine asa 2 minute.Apoi se ridica treptat pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga sucul de lamaie, cacaoa, vanilia si sarea si se blendeaza din nou pana se amesteca toate ingredientele si apare textura cremei de ciocolata.

Se monteaza tortul. Peste fiecare strat de blat se aseaza un strat de crema de cocos. Deasupra ultimul strat este al cremei de ciocolata. Se toarna crema de ciocolata peste blat si se intinde foarte fin cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Se decoreaza tortul cu stelute, inimioare din fondant sau alt décor dupa preferinta. Este un tort deosebit de gustos si aspectuos si nimeni nu va va crede ca este un tort de post.

Foto: sxc.hu

 
Alte articole din RETETE DE POST
Broccoli cu fulgi de migdale

Broccoli cu fulgi de migdale

Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...

Cuscus cu tofu si legume- reteta de post

Cuscus cu tofu si legume- reteta de post

Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...

Prajitura de post cu mere si scortisoara

Prajitura de post cu mere si scortisoara

Reteta prajitura de post pentru 10 portiiIngrediente: 200g de faina alba, 600g de mere, 100g zahar brun facut pudra, 100g mar ...

Gogosi de post cu portocale

Gogosi de post cu portocale

Reteta de post pentru 12 portiiIngrediente: 2 cani de faina alba 000, 15g de drojdie proaspata, sucul stors de la o portocala, coa ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

BD1FE
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.