Praz turcesc
Reteta de post cu praz pentru 6 portii
Ingrediente: 1 kg de praz(tulpini subtiri), 7 linguri ulei de masline , 150g masline fara samburi, 4 rosii sau 4 linguri de bulion, 50g stafide, 3 linguri de suc de lamaie, sare si piper.
Intr-un castron se pun stafidele in apa fierbinte la inmuiat. Prazul se curata si se pastreaza partea alba fara frunze. Tulpinile albe se spala si se taie in doua pe lung, iar apoi in bucati de 3-4 cm. Intr-o cratita se pune prazul si peste el uleiul. Se lasa la foc mic acoperit cu capac sa se inabuse. Se lasa 10 minute, amestecand usor pentru a nu se lipi de cratita. Se curata rosiile de coaja si se taie pulpa marunt. Daca punem bulion il diluam cu 4 linguri de apa. Maslinele se toaca marunt si se amesteca cu stafidele scurse de apa si cu rosiile. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Atentie la masline sa nu fie foarte sarate! Se adauga in cratita si se mai lasa mancarea de praz 25 de minute pe foc mic. Se serveste cand s-a racit, cu putin suc proaspat de lamaie deasupra.
Este o specialitate turceasca foarte gustoasa si usor de preparat.
Ingrediente: 1 kg de praz(tulpini subtiri), 7 linguri ulei de masline , 150g masline fara samburi, 4 rosii sau 4 linguri de bulion, 50g stafide, 3 linguri de suc de lamaie, sare si piper.
Intr-un castron se pun stafidele in apa fierbinte la inmuiat. Prazul se curata si se pastreaza partea alba fara frunze. Tulpinile albe se spala si se taie in doua pe lung, iar apoi in bucati de 3-4 cm. Intr-o cratita se pune prazul si peste el uleiul. Se lasa la foc mic acoperit cu capac sa se inabuse. Se lasa 10 minute, amestecand usor pentru a nu se lipi de cratita. Se curata rosiile de coaja si se taie pulpa marunt. Daca punem bulion il diluam cu 4 linguri de apa. Maslinele se toaca marunt si se amesteca cu stafidele scurse de apa si cu rosiile. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Atentie la masline sa nu fie foarte sarate! Se adauga in cratita si se mai lasa mancarea de praz 25 de minute pe foc mic. Se serveste cand s-a racit, cu putin suc proaspat de lamaie deasupra.
Este o specialitate turceasca foarte gustoasa si usor de preparat.
Citeşte mai multe despre:
praz turcesc, masline, mancarea de praz, specialitate turceasca, reteta de post, reteta cu praz
Alte articole din RETETE DE POST
Cei mai buni covrigei de casa. De post, cu ulei de masline, mac si susan
Reteta de post Ingrediente: 1kg de faina, 180 ml ulei de masline, 25g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de zaha ...
Humus cu seminte de pin pe pat de castravete
Reteta de post Ingrediente: 1 castravete lung, 1 conserva de naut de 400g(de preferat bio), sucul de la ½ lamaie, 2 linguri ...
Broccoli cu fulgi de migdale
Reteta de post pentru 4 persoane Ingrediente: 1 kg de broccoli, 4 catei de usturoi, 3- 4 linguri d ...
Cuscus cu tofu si legume- reteta de post
Ingrediente: 400g tofu marinat, 100g cuscus, 2 linguri de ulei de masline, 400g broccoli, 3 cepe verzi, 150g rosii decojite, 1 dovlec ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.