Pasca umpluta cu ciocolata si migdale
Reteta pentru masa de Pasti(16 portii)
Ingrediente:
Pentru blat: ½ kg de faina alba buna, 220 ml de lapte, 7g de drojdie uscata(un plic), 2 oua, 125g de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja rasa de la portocala si de la lamaie(cam 2 linguri), 125 g de margarina, 1 praf de sare, 1 ou.
Pentru umplutura: 200g de crema de ciocolata, 100g de migdale, 3 lingurite de cacao, 1 ou, 2 albusuri,1 esenta de vanilie, 5 linguri de smantana, 2 lingurite de zahar pudra, 1 lingura de amidon, scortisoara.
Pentru décor: felii de migdale
Blatul se face astfel: Galbenusurile se freaca zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se cerne faina intr-un castron, iar in mijloc se face o gropita in care se pun galbenusurile frecate cu zahar, aromele, drojdia si laptele caldut. Se framanta aluatul, se fac cateva adancituri in care se pune 100g de margarina topita pe baie de apa si se framanta aluatul din nou. Se lasa apoi la cald acoperit cu un prosop timp de o ora pentru a creste.
Umplutura de ciocolata se face astfel: Se amesteca crema de ciocolata cu migdalele macinate, cacaoa, amidonul, smantana, zaharul, galbenusurile si mirodeniile. Se omogenizeaza bine compozitia si se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus.
Se intinde o foaie circulara din aluat,aprox. 2/3 din cantitate. Cu 25 g de margarina(cea care a ramas de la blat) se unge o forma rotunda cu diametrul de 26cm. Se tapeteaza baza si peretii cu aluat si se lasa sa creasca la caldura 15 minute. Din aluatul care a ramas se modeleaza ornamentele(rulate se pun in cruce pe pasca). Dupa cele 15 minute, se aseaza umplutura, apoi ornamentele care se ung cu ou batut. Se presara felii de migdale deasupra si se coace pasca 10 minute la foc mare, apoi 30 de minute la foc potrivit. Pasca se lasa in forma pana se raceste, dupa care se scoate pe un platou.
Este un desert traditional pentru masa de Paste, foarte apreciat, atat pe gustul celor mari cat si pe gustul copiilor.
Ingrediente:
Pentru blat: ½ kg de faina alba buna, 220 ml de lapte, 7g de drojdie uscata(un plic), 2 oua, 125g de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja rasa de la portocala si de la lamaie(cam 2 linguri), 125 g de margarina, 1 praf de sare, 1 ou.
Pentru umplutura: 200g de crema de ciocolata, 100g de migdale, 3 lingurite de cacao, 1 ou, 2 albusuri,1 esenta de vanilie, 5 linguri de smantana, 2 lingurite de zahar pudra, 1 lingura de amidon, scortisoara.
Pentru décor: felii de migdale
Blatul se face astfel: Galbenusurile se freaca zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se cerne faina intr-un castron, iar in mijloc se face o gropita in care se pun galbenusurile frecate cu zahar, aromele, drojdia si laptele caldut. Se framanta aluatul, se fac cateva adancituri in care se pune 100g de margarina topita pe baie de apa si se framanta aluatul din nou. Se lasa apoi la cald acoperit cu un prosop timp de o ora pentru a creste.
Umplutura de ciocolata se face astfel: Se amesteca crema de ciocolata cu migdalele macinate, cacaoa, amidonul, smantana, zaharul, galbenusurile si mirodeniile. Se omogenizeaza bine compozitia si se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus.
Se intinde o foaie circulara din aluat,aprox. 2/3 din cantitate. Cu 25 g de margarina(cea care a ramas de la blat) se unge o forma rotunda cu diametrul de 26cm. Se tapeteaza baza si peretii cu aluat si se lasa sa creasca la caldura 15 minute. Din aluatul care a ramas se modeleaza ornamentele(rulate se pun in cruce pe pasca). Dupa cele 15 minute, se aseaza umplutura, apoi ornamentele care se ung cu ou batut. Se presara felii de migdale deasupra si se coace pasca 10 minute la foc mare, apoi 30 de minute la foc potrivit. Pasca se lasa in forma pana se raceste, dupa care se scoate pe un platou.
Este un desert traditional pentru masa de Paste, foarte apreciat, atat pe gustul celor mari cat si pe gustul copiilor.
Citeşte mai multe despre:
pasca umpluta cu ciocolata, pasca cu migdale, desert traditional pentru masa de Paste, umplutura de ciocolata, blatul, crema de ciocolata, retete pentru masa de Pasti
Alte articole din RETETE PENTRU MASA DE PASTI
Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi
Reteta cu carne de miel pentru 6-8 portii Ingrediente: 2 kg de pulpa de miel, 10 catei de usturoi, 5-6 linguri ...
Pulpa de miel cu masline
Reteta cu carne de miel pentru 4 portiiIngrediente: 1 pulpa de miel(1,5kg), 2 linguri ulei de masline, 1 cana de supa, 1 legatura ...
Drob de miel cu chip de iepuras
Reteta cu carne de miel pentru 12 portiiIngrediente: 1,5 kg de organe de miel( rinichi, splina, ficat, plamani, inima), 3 legaturi ...
Stufat de miel
Reteta cu carne de miel pentru 6 portii Ingrediente: 2 kg de carne de miel cu tot cu os, 15 legaturi de ceapa verde, ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.