Stufat de miel

5432 afisari | 07 Aprilie 2011
Mihaela
 
Stufat de miel 1
Reteta cu carne de miel pentru 6 portii 

Ingrediente:
2 kg de carne de miel cu tot cu os, 15 legaturi de ceapa verde, 15 legaturi de usturoi verde, 1 lingura de bulion, 400ml de suc de rosii, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, 150 ml de ulei, sare si piper.

Carnea de miel se taie in bucati potrivite dupa care se spala bine si se pune la scurs. Intr-o cratita adanca se incinge uleiul si se pun la prajit bucatile de miel. Pentru a da un gust mai bun stufatului, se rumeneste usor carnea de miel pe ambele parti. Se adauga apoi o ceasca de apa. Se acopera cratita si se lasa carnea la inabusit la foc mediu. Din cand in cand se culege spuma care se formeaza. Intre timp se curata ceapa si usturoiul, se spala si se taie in bucati de 3 cm. Cand carnea de miel este bine patrunsa si incepe sa se rumeneasca se adauga peste ea ceapa si usturoiul tocate. Se amesteca continuu si se lasa pe foc mielul cu verdeturile cca 5 minute. Se adauga bulionul, sucul de rosii si o ceasca de apa fierbinte. Se mai lasa cratita pe foc, acoperita timp de 15 minute. La sfarsit se adauga mararul si patrujelul tocate marunt si se mai lasa stufatul sa dea in doua trei clocote. Se poate servi alaturi de sparanghel fiert si usor sotat. Stufatul de miel este o traditie specifica sfintelor sarbatori de Pasti si va fi o delicatesa pentru toti invitatii de la masa de a doua zi a Pastelui.




 
Alte articole din RETETE PENTRU MASA DE PASTI
Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi

Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi

Reteta cu carne de miel pentru 6-8 portii Ingrediente: 2 kg de pulpa de miel, 10 catei de usturoi, 5-6 linguri ...

Pasca umpluta cu ciocolata si migdale

Pasca umpluta cu ciocolata si migdale

Reteta pentru masa de Pasti(16 portii)Ingrediente: Pentru blat: ½ kg de faina alba buna, 22 ...

Pulpa de miel cu masline

Pulpa de miel cu masline

Reteta cu carne de miel pentru 4 portiiIngrediente: 1 pulpa de miel(1,5kg), 2 linguri ulei de masline, 1 cana de supa, 1 legatura ...

Drob de miel cu chip de iepuras

Drob de miel cu chip de iepuras

Reteta cu carne de miel pentru 12 portiiIngrediente: 1,5 kg de organe de miel( rinichi, splina, ficat, plamani, inima), 3 legaturi ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

28A8A
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.