Drob de miel cu chip de iepuras
Reteta cu carne de miel pentru 12 portii
Ingrediente: 1,5 kg de organe de miel( rinichi, splina, ficat, plamani, inima), 3 legaturi de usturoi verde, 3 legaturi de ceapa verde, 3 legaturi de marar, 3 legaturi de patrunjel, 5 oua crude, 5 oua fierte, prapur de miel, sare si piper dupa gust.
Organele de miel se curata de pielite si se pun 30 de minute in apa rece. Se taie apoi bucati si se pun la fiert in 4 litri de apa cu 1 lingura de sare. In timpul fierberii se ia spuma din cand in cand. Organele pentru drobul de miel se fierb la foc mic timp de 30 de minute.
Intre timp se cutata verdeata, se spala si se toaca marunt. Dupa ce se racesc organele, se toaca si acestea in bucatele mici.
Intr-un castron mare se pun organele si verdeata tocate marunt. Se bat 5 oua si se toarna in castron. Se condimenteaza drobul de miel cu sare si piper si se omogenizeaza bine compozitia pana ajunge la consistenta unei paste dense.
Se pun la fiert 5 oua timp de 10 minute. Se racesc si apoi se curata.
Se unge cu ulei o tava. Prapurele se spala bine cu apa rece se scurge si se intinde in tava, astfel incat marginele lui sa depaseasca marginele tavii. Se aseaza ¾ din compozitia drobului de miel in tava, se aseaza ouale fierte dupa care se acopera cu restul compozitiei si se niveleaza bine astfel incat drobul sa ia forma unui iepuras. Deasupra se aseaza prapurele. Se unge drobul cu ulei si se pune tava in cuptorul incins. Se coace la foc potrivit 60 de minute pana ce se rumeneste drobul frumos deasupra. Se decoreaza astfel incat sa arate ca un iepuras. Pentru urechi(frunze de dafin sau alte frunze lungi), pentru ochi( albus de ou si jumatati de masline), pentru nas(morcov fiert), pentru mustati(spaghete), pentru gura(albus de ou). Acest drob va fi o incantare pentru toti mesenii dar mai ales pentru copiii asezati la masa traditionala de Paste.
Foto: mybestgermanrecipes.com
Ingrediente: 1,5 kg de organe de miel( rinichi, splina, ficat, plamani, inima), 3 legaturi de usturoi verde, 3 legaturi de ceapa verde, 3 legaturi de marar, 3 legaturi de patrunjel, 5 oua crude, 5 oua fierte, prapur de miel, sare si piper dupa gust.
Organele de miel se curata de pielite si se pun 30 de minute in apa rece. Se taie apoi bucati si se pun la fiert in 4 litri de apa cu 1 lingura de sare. In timpul fierberii se ia spuma din cand in cand. Organele pentru drobul de miel se fierb la foc mic timp de 30 de minute.
Intre timp se cutata verdeata, se spala si se toaca marunt. Dupa ce se racesc organele, se toaca si acestea in bucatele mici.
Intr-un castron mare se pun organele si verdeata tocate marunt. Se bat 5 oua si se toarna in castron. Se condimenteaza drobul de miel cu sare si piper si se omogenizeaza bine compozitia pana ajunge la consistenta unei paste dense.
Se pun la fiert 5 oua timp de 10 minute. Se racesc si apoi se curata.
Se unge cu ulei o tava. Prapurele se spala bine cu apa rece se scurge si se intinde in tava, astfel incat marginele lui sa depaseasca marginele tavii. Se aseaza ¾ din compozitia drobului de miel in tava, se aseaza ouale fierte dupa care se acopera cu restul compozitiei si se niveleaza bine astfel incat drobul sa ia forma unui iepuras. Deasupra se aseaza prapurele. Se unge drobul cu ulei si se pune tava in cuptorul incins. Se coace la foc potrivit 60 de minute pana ce se rumeneste drobul frumos deasupra. Se decoreaza astfel incat sa arate ca un iepuras. Pentru urechi(frunze de dafin sau alte frunze lungi), pentru ochi( albus de ou si jumatati de masline), pentru nas(morcov fiert), pentru mustati(spaghete), pentru gura(albus de ou). Acest drob va fi o incantare pentru toti mesenii dar mai ales pentru copiii asezati la masa traditionala de Paste.
Foto: mybestgermanrecipes.com
Citeşte mai multe despre:
drob de miel, retete pentru masa de Pasti, masa traditionala de Paste, organe de miel, carne de miel, drob de miel cu chip de iepuras
Alte articole din RETETE PENTRU MASA DE PASTI
Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi
Reteta cu carne de miel pentru 6-8 portii Ingrediente: 2 kg de pulpa de miel, 10 catei de usturoi, 5-6 linguri ...
Pasca umpluta cu ciocolata si migdale
Reteta pentru masa de Pasti(16 portii)Ingrediente: Pentru blat: ½ kg de faina alba buna, 22 ...
Pulpa de miel cu masline
Reteta cu carne de miel pentru 4 portiiIngrediente: 1 pulpa de miel(1,5kg), 2 linguri ulei de masline, 1 cana de supa, 1 legatura ...
Stufat de miel
Reteta cu carne de miel pentru 6 portii Ingrediente: 2 kg de carne de miel cu tot cu os, 15 legaturi de ceapa verde, ...
COMENTARII:
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.
Cat de bine arata drobul asta...Ce idee faina! Si usor de realizat cred, dar ma gandesc, oare daca nu pun drobul intr-o tava de chec, nu-si vamodifica forma de iepuras? Si mai am o intrebare: Organele de miel nu se pot da prin masina de tocat? Ma gandesc ca e mai usor asa...
Un Paste Fericit la toata lumea!