Aperitive

Pateu de ficat cu ciuperci facut in casa

Pateu de ficat cu ciuperci facut in casa

Ingrediente: 500g ficat de vita, 500g ciuperci mari, 3 cepe medii, 300g unt, sare, patrunjel verde.

Se curata ciupercile, se spala si se taie in patru.

Intr-o cratita se pun 2 lingurite de unt si se adauga cepele curatate, spalate si taiate in patru, ciupercile, ficatul spalat si taiat bucati mari si ½ ceasca de apa. Se acopera cratita si se fierb ingredientele pateului la foc mic, scuturand cratita din cand in cand. Cand a scazut toata apa, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se da apoi totul prin masina de tocat.

Se pune untul ramas intr-un
citeste mai mult...
Oua umplute cu piure de macrou

Oua umplute cu piure de macrou

Reteta pentru 8 portii

Ingrediente: 8 oua, 1 macrou fiert, 1 lingura de unt, 2 linguri de smantana, sare si piper, 1 andiva


Se pune apa la fiert si se adauga ouale. Se fierb 10 minute. Se curata si se taie in jumatati pe lat. Macroul se curata si se spala bine. Se fierbe 20 minute dupa care se curata de piele si oase. Galbenusurile se freaca cu smantana, cu untul cu carnea de macrou, sare si piper. Se umplu ouale cu piureul obtinut si se aseaza pe foile de andive. Se pot decora cu bucatele mici de gogosar si cu crengute de
citeste mai mult...
Oua umplute cu castraveti murati si piept de curcan

Oua umplute cu castraveti murati si piept de curcan

Reteta de aperitive pentru 8 portii

Ingrediente: 8 oua, 1 lingurita de mustar, 2 galbenusuri crude, 1 ceasca de ulei, 150g piept de curcan (sau pui), 2 castraveti murati, lamaie, verdeata tocata, sare, piper, cateva foi de andive(sau salata). 

Ouale se pun in apa clocotita si se fierb 10 minute. Se racesc, se curata si se taie in jumatati. Galbenusurile crude se amesteca cu galbenusurile fierte si se freaca cu mustar, sare, piper si ulei putin cate putin. Se adauga pieptul de curcan taiat marunt, castravetii tocati si storsi de zeama, sucul de lamaie si verdeata tocata. Cu acesta compozitie se
citeste mai mult...
Pate de ficat facut in casa

Pate de ficat facut in casa

Ingrediente: 1 kg de ficatei de pui, 1 ceapa mare, 100ml vin alb, 3 linguri cu smantana, ulei de masline, 5-6 fire de patrunjel verde, nucsoara, sare, piper. 

Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei de masline. Se stinge cu vinul si se mai lasa putin pe foc sa scada.

Separat se spala ficateii, se scurg si se pun la fiert in apa fara sare(se intaresc daca punem sare).

Ficateii fierti impreuna cu ceapa calita se trec printr-o sita, iar in pasta obtinuta se adauga samantana si se condimenteaza cu sare si piper. Se toaca patrunjelul marunt si se amesteca in pate.
citeste mai mult...
Chiftelute cu pleurotus si piept de pui

Chiftelute cu pleurotus si piept de pui

Ingrediente: 500g ciuperci pleurotus, 300g piept de pui fara os, 5 catei de usturoi, 1 ceapa medie, 2 linguri de pesmet, 2 oua, 3 linguri faina, 1 legatura patrunjel, 1 ceasca ulei, sare, piper. 

Se spala si se curata de pielite pieptul de pui. Se spala ciupercile.Se dau prin masina de tocat(sau se toaca marunt la robotul de bucatarie) ciupercile pleurotus, ceapa, usturoiul si pieptul de pui. Intr-un castron se amesteca carnea tocata si ciupercile cu ouale, pesmetul, o lingura de faina si patrunjelul tocat marunt. Se condimenteaza cu sare si piper. Se fac chiftelute micute, se trec prin faina
citeste mai mult...
Omleta cu somon

Omleta cu somon

Reteta pentru 2 persoane

Ingrediente: 300g file de somon, 2 catei de usturoi, 3 lingurite smantana, 200g mozzarella, 1 lingura de unt, 5 oua, 100g spanac, sare, piper, 1 ceapa verde.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se curata spanacul, se spala si se scurge bine. Mozar

ella se taie felii. Ouale se bat cu smantana si se condimenteaza cu sare si piper. Somonul se taie cuburi.Ceapa verde se taie rondele.

Intr-o tigaie cu diametrul mai mare se incinge untul. Se calesc cateii de usturoi 2-3 minute si se scot apoi si se arunca. Se toarna ouale batute si se ia tigaia de
citeste mai mult...
Omleta cu ceapa verde si mozzarella

Omleta cu ceapa verde si mozzarella

Reteta pentru 4 portii

Ingrediente: 8 oua, 150ml lapte, 200g de branza mozzarella, 1legatura de ceapa verde, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 2-3 fire de patrunjel verde.


Ouale se bat cu sare si piper, adaugandu-se usor laptele pentru a fi cat mai pufoasa omleta. Se presara peste ouale batute bine, mozzarela rasa. Intr-o tigaie cu diametrul cat mai mare, se incinge uleiul de masline. Se toarna apoi amestecul pregatit si ceapa verde taiata marunt. Se pune un capac si se lasa aprox. 5 minute, dupa care cu ajutorul unei palete se intoarce omleta si se mai lasa 5 minute.
citeste mai mult...
Tartine irezistibile

Tartine irezistibile

Reteta pentru 2 portii

Ingrediente: 4 felii de paine cu seminte, 300g de cascaval, 1 fir de ceapa verde, 1 ceapa uscata, 1 rosie, busuioc proaspat, piper.
Se incinge cuptorul la 220 grade. Cascavalul se taie in felii groase de aprox. 1,5 cm grosime. Rosiile se spala si se taie in felii rotunde, iar ceapa verde si ceapa uscata se taie in rondele.

Cascavalul se aseaza pe feliile de paine. Deasupra fiecarei felii de paine cu cascaval se pune cate o felie de rosie, rondele de ceapa verde si rondele de ceapa uscata. Se condimenteaza cu piper si se aseaza intr-un
citeste mai mult...
Omleta primavaratica

Omleta primavaratica

Reteta pentru 2-3 portii 

Ingrediente pentru omleta: 6 oua, 1 lingura de unt.

Ingrediente pentru umplutura: ½ kg de spanac, un pumn de urzici, 2 linguri de unt, 2 linguri de faina, , 2-3 linguri de smantana, ½ lamaie, sare, piper.


Se prepara o omleta simpla care se umple cu un piure facut din spanac si urzici, in care se stoarce zeama de la ½ mica.

Prepararea piureului:

Spanacul si urzicile se spala bine, se oparesc in apa sarata, se strecoara prin sita, se storc si se toaca.

Separat se face un rantas din 2 linguri de unt si doua linguri de faina, la care
citeste mai mult...
Omleta cu scoici

Omleta cu scoici

Reteta pentru 2 portii

Ingrediente: 1 ceasca de scoici(congelate), 5 oua proaspete, 2 linguri de lapte, 1 catel de usturoi, 1 fir de ceapa verde, 2 linguri de ulei de masline, cateva crengute de patrunjel, sare, piper. 

Se fierb scoicile aprox. 15 minute. Se scurg apoi de apa.

Ouale se bat intr-un castron, se adauga laptele si se condimenteaza. Usturoiul si ceapa verde se taie marunt.

Intr-o tigaie se incinge uleiul, se pune usturoiul si ceapa verde 2 minute si apoi ouale batute bine. Se adauga scoicile, patrunjelul tocat marunt si se amesteca. Se lasa omleta cateva minute pe foc si se
citeste mai mult...
Bruschete cu ton

Bruschete cu ton

Reteta de aperitiv pentru 2 persoane

Ingrediente: 1 conserva de ton in ulei(ton bucati), 100g de castraveciori murati, 1 ardei iute, 1 ardei gras galben, 3 linguri de ulei de masline, 1 bagheta, 2-3 fire de busuioc, 2 catei de usturoi.

Se scurge tonul de ulei si se zdrobeste cu furculita. Se amesteca impreuna cu ardeiul iute tocat si castraveciorii taiati cubulete. Se toaca si ardeiul cubulete si se amesteca. Se condimenteaza cu piper.

Se taie bagheta felii. Se prajesc feliile in cuptor 5 minute. Se taie fasii frunzulitele de busuioc. Se ung feliile de paine cu ulei, dupa care se taie
citeste mai mult...
Rulada de omlete cu verdeata

Rulada de omlete cu verdeata

Reteta pentru 6 persoane

 

Ingrediente: 12 oua, 3 lingurite de bulion, 3 felii de sunca de Praga, 3 fire de ceapa verde, 1 legatura de marar, 150 g de cascaval ras, ½ lingurita de boia iute, 3 linguri de unt, 3 lingurite de unt, sare.



 
 
Aveti nevoie de 3 castroane pentru fiecare omleta. In fiecare castron se sparg cate 4 oua. Se pune sare si se bat foarte bine.
Intr-un castron se adauga bulion si boia. In altul ceapa si marar, iar in cel de al treilea se aduga 50g de cascaval ras. Se prajeste fiecare omleta intr-o tigaie in care se
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.