Pate de ficat facut in casa

4665 afisari | 21 Octombrie 2011
 
Pate de ficat facut in casa 1
Ingrediente: 1 kg de ficatei de pui, 1 ceapa mare, 100ml vin alb, 3 linguri cu smantana, ulei de masline, 5-6 fire de patrunjel verde, nucsoara, sare, piper. 

Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei de masline. Se stinge cu vinul si se mai lasa putin pe foc sa scada.

Separat se spala ficateii, se scurg si se pun la fiert in apa fara sare(se intaresc daca punem sare).

Ficateii fierti impreuna cu ceapa calita se trec printr-o sita, iar in pasta obtinuta se adauga samantana si se condimenteaza cu sare si piper. Se toaca patrunjelul marunt si se amesteca in pate. Pateul se serveste pe paine prajita si cu nucsoara deasupra.

Foto: Flickr


 
Alte articole din APERITIVE
Pateu de ficat cu ciuperci facut in casa

Pateu de ficat cu ciuperci facut in casa

Ingrediente: 500g ficat de vita, 500g ciuperci mari, 3 cepe medii, 300g unt, sare, patrunjel verde.Se curata ciupercile, ...

Oua umplute cu piure de macrou

Oua umplute cu piure de macrou

Reteta pentru 8 portiiIngrediente: 8 oua, 1 macrou fiert, 1 lingura de unt, 2 linguri de smantana, sare si piper, 1 ...

Oua umplute cu castraveti murati si piept de curcan

Oua umplute cu castraveti murati si piept de curcan

Reteta de aperitive pentru 8 portiiIngrediente: 8 oua, 1 lingurita de mustar, 2 galbenusuri crude, 1 ceasca de ulei, 150g piept de ...

Chiftelute cu pleurotus si piept de pui

Chiftelute cu pleurotus si piept de pui

Ingrediente: 500g ciuperci pleurotus, 300g piept de pui fara os, 5 catei de usturoi, 1 ceapa medie, 2 linguri de pesmet, 2 oua, 3 linguri fain ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

4C2FD
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.