Aperitive

Sandwich cu omleta si somon

Sandwich cu omleta si somon

 
Ingrediente: 2 oua, 1 ceapa verde, 1 lingura de ulei de masline, 2 felii de somon fume, 1 lingura crema de branza, sare, piper, 1 jumatate de chifla neagra cu seminte, patrunjel verde.
Se bat ouale cu sare si piper ca pentru omleta. Se taie ceapa verde. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se adauga ouale batute.



Se preasara ceapa verde uniform pe toata suprafata omletei. Omleta se intoarce usor fara sa se rupa si se scoate pe o farfurie.
Chifla se prajeste putin pe partea unde a fost taiata. Se unge apoi cu putina crema de branza. Omleta se
citeste mai mult...
Lipie umpluta cu sunca si cascaval

Lipie umpluta cu sunca si cascaval

 
Ingrediente: 1 lipie libaneza, 3 felii de sunca de praga, 2 linguri de cascaval ras, 1 rosie, 2 linguri mari de varza cu maioneza, 1 ardei, sare si piper.
 
Varza se taie fideluta si se amesteca cu maioneza facuta in casa. Sunca si ardeiul se taie fasii. Rosia se taie felii.



 
Se unge lipia cu 1 lingura de maioneza amestecata cu varza. Se adauga sunca fasii. Peste sunca se pun feliile de rosii si fasiile de ardei. Se adauga si cascavalul ras si se pune cealalta lingura de varza cu maioneza. Se potriveste de sare si piper. Se ruleaza lipia.
Lipia umpluta
citeste mai mult...
Omleta cu spanac si legume

Omleta cu spanac si legume

Ingrediente: 5 oua, 3 frunze de spanac, 3 ciuperci, ½ ardei rosu, 1 ceapa verde, sare si piper.
 
Ouale se bat foarte bine cu 1 lingura de apa. Frunzele de spanac se spala si se taie fasiute. Ciupercile se taie felii, se trag putin in tigaie in cateva picaturi de ulei de masline si apoi se scot pe o farfurie. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa verde se taie marunt.



 
Intr-o tigaie se incinge 1 lingura de ulei de masline si se toarna ouale batute in tigaie. Se adauga pe rand ciupercile rumenite si toate celelalte ingredientele avand grija sa fie imprastiate
citeste mai mult...
Omleta vitaminizata

Omleta vitaminizata

 
Ingrediente: 5 oua, ½ dovlecel, ½ ceapa, ½ ardei gras rosu, 2 ciuperci, 1 rosie, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper.



 
 
Se bat ouale bine cu 1 lingura de apa rece. Dovlecelul se taie felii subtiri, ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie fasiute, ciupercile se taie felii, rosia se taie si ea felii.
Intr-o tigaie se incinge bine uleiul de masline. Se aduga ouale batute bine si imediat se imprastie legumele pe toata suprafata omletei. Se acopera cu un capa si se lasa la foc mic, pana se rumeneste pe o parte. Omleta se intoarce cu grija
citeste mai mult...
Omleta cu dovlecei

Omleta cu dovlecei

Ingrediente: 5 oua, 1 dovlecel, 1 ceapa verde, 2 linguri de branza, 2 linguri de ulei de masline,sare, piper.
 
Ceapa se toaca marunt. Branza se sfarama. Dovlecelul se taie felii foarte subtiri. Oualele se bat foarte bine cu o lingura de apa rece. Se adauga sarea, piperul si ceapa tocata.



 Se incing 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si se pun ouale batute bine si amestecate cu ceapa. Se adauga repede feliile de dovlecei imprastiindu-se pe toata suprafata omletei. Se coace bine pe ambele parti si se rastoarna pe un platou rotund. Se presara branza sfaramata deasupra. Se serveste calda. Omleta cu
citeste mai mult...
Oua umplute cu sos tartar si somon fume

Oua umplute cu sos tartar si somon fume

Ingrediente: 4 oua, 1 lingura de ulei, 1 lingura de mustar, 1 lingurita de suc de lamaie, 1 castravete murat, sare, piper, marar, somon fume, 50 g rondele de masline negre, marar.



 
 
 
 
Se fierb ouale in apa cu sare 10 minute. Dupa ce s-au fiert se pun in apa rece(se curata mai usor) cateva minute. Se taie pe lungime in jumatate dupa care se scot galbenusurile.
O felie de somon fume se toaca foarte mic iar alta felie se taie fasiute de 2-3 cm si se lasa deoparte. Galbenusurile se pun intr-o farfurie adanca si se sfarama cu dosul unei linguri de
citeste mai mult...
Omleta cu lapte

Omleta cu lapte

 
Ingrediente: 6 oua, ¼ l de lapte, 3 linguri de faina, 3 linguri de cascaval ras, 1 lingura de unt, sare, piper.



 
 
 
 
 
Intr-un vas adanc se pune faina. Se adauga laptele rece si se bate continu cu telul. Se adauga si galbenusurile, cascavalul ras si se bate bine, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma.
Intr-o cratita se infierbanta untul si se prajeste omleta pe ambele parti. Omleta cu lapte se serveste fierbinte, alaturi de frunze de salata.
citeste mai mult...
Omleta cu legume, bacon si crutoane`

Omleta cu legume, bacon si crutoane`

Ingrediente: 5 oua, 1 ceapa, 3-4 felii de bacon, 1 rosie, 1 cartof, 1 bol mic de crutoane, 1 lingura de patrunjel tocat, ulei, sare si piper.



 
 
 
Se curata cartoful, se taie felii si se prajeste in ulei. Se scoate apoi pe o farfurie. Ceapa se taie solzisori. Rosia se taie felii. Baconul se taie in patrate.
Intr-un castron se pun oualele, se adauga 1 lingura de apa, sare si piper si se bat foarte bine. Se pun 2 linguri de ulei la incins intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins, se pun oualele batute si se da focul mic. Se adauga
citeste mai mult...
Chec  aperitiv cu bacon, legume si ciuperci

Chec aperitiv cu bacon, legume si ciuperci

 
Ingrediente: 5 oua, 120g faina, 1 lingurita de praf de copt, 200g bacon, 4 linguri ulei de masline, 1/2 ardei rosu, 1 borcan de ciuperci conservate, 50 g masline negre fara samburi, 50 g cascaval ras, sare.




 
 
 
 
 
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Intr-un vas se mixeaza ouale cu un praf de sare, foarte bine. Se adauga uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga praful de copt si faina treptat, amestecand continuu. Se taie baconul, ardeiul, si maslinele cubulete mici. Se trec ciupercile printr-un jet de apa si se scurg bine. Se pun pe rand in compozitia de
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.