Oua umplute cu sos tartar si somon fume

5656 afisari | 30 August 2009
Iris
 
Oua umplute cu sos tartar si somon fume 1
  •  1
Ingrediente: 4 oua, 1 lingura de ulei, 1 lingura de mustar, 1 lingurita de suc de lamaie, 1 castravete murat, sare, piper, marar, somon fume, 50 g rondele de masline negre, marar.

 

 

 

 

Se fierb ouale in apa cu sare 10 minute. Dupa ce s-au fiert se pun in apa rece(se curata mai usor) cateva minute. Se taie pe lungime in jumatate dupa care se scot galbenusurile.

O felie de somon fume se toaca foarte mic iar alta felie se taie fasiute de 2-3 cm si se lasa deoparte. Galbenusurile se pun intr-o farfurie adanca si se sfarama cu dosul unei linguri de lemn(ar fi de preferat una care nu a fost folosita la gatit),sau se trec printr-o sita si se freaca putin cu uleiul si mustarul si sucul de lamaie(ca la maioneza). Se amesteca cu castravetele murat pe care l-am taiat marunt, somonul fume tocat mic, rondelele de masline taiate, sarea, piperul. Pasta rezultata se pune intr-un cornet si se umple fiecare jumatate de ou. Deasupra se pun 1-2 fasiute mici de somon fume. Ouale umplute cu sos tartar si somon fume se aseaza pe un platou si se decoreaza cu crengute de marar. Este un aperitiv foarte gustos si aspectuos.

 Si o varianta interesanta:

{youtube}1WelZs4yXXo{/youtube}


 
Alte articole din APERITIVE
Pateu de ficat cu ciuperci facut in casa

Pateu de ficat cu ciuperci facut in casa

Ingrediente: 500g ficat de vita, 500g ciuperci mari, 3 cepe medii, 300g unt, sare, patrunjel verde.Se curata ciupercile, ...

Oua umplute cu piure de macrou

Oua umplute cu piure de macrou

Reteta pentru 8 portiiIngrediente: 8 oua, 1 macrou fiert, 1 lingura de unt, 2 linguri de smantana, sare si piper, 1 ...

Oua umplute cu castraveti murati si piept de curcan

Oua umplute cu castraveti murati si piept de curcan

Reteta de aperitive pentru 8 portiiIngrediente: 8 oua, 1 lingurita de mustar, 2 galbenusuri crude, 1 ceasca de ulei, 150g piept de ...

Pate de ficat facut in casa

Pate de ficat facut in casa

Ingrediente: 1 kg de ficatei de pui, 1 ceapa mare, 100ml vin alb, 3 linguri cu smantana, ulei de masline, 5-6 fire de patrunjel verde,&nb ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

B4579
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.