Omleta primavaratica
Reteta pentru 2-3 portii
Ingrediente pentru omleta: 6 oua, 1 lingura de unt.
Ingrediente pentru umplutura: ½ kg de spanac, un pumn de urzici, 2 linguri de unt, 2 linguri de faina, , 2-3 linguri de smantana, ½ lamaie, sare, piper.
Se prepara o omleta simpla care se umple cu un piure facut din spanac si urzici, in care se stoarce zeama de la ½ mica.
Prepararea piureului:
Spanacul si urzicile se spala bine, se oparesc in apa sarata, se strecoara prin sita, se storc si se toaca.
Separat se face un rantas din 2 linguri de unt si doua linguri de faina, la care adaugam 2-3 linguri de smantana. Punem in sos si spanacul si urzicile si le lasam sa scada impreuna. Cand este gata si sosul a scazut, adaugam sucul de lamaie. Cine vrea poate adauga si putin usturoi pisat.
Cand omleta este facuta trebuie ca piureul sa fie deja pregatit, pentru aputea fi pus imediat in mijlocul omletei, pe care o impaturim. Omleta se aseaza pe o farfurie intinsa pe care o garnisim cu ridichi de luna(rosii).
Ingrediente pentru omleta: 6 oua, 1 lingura de unt.
Ingrediente pentru umplutura: ½ kg de spanac, un pumn de urzici, 2 linguri de unt, 2 linguri de faina, , 2-3 linguri de smantana, ½ lamaie, sare, piper.
Se prepara o omleta simpla care se umple cu un piure facut din spanac si urzici, in care se stoarce zeama de la ½ mica.
Prepararea piureului:
Spanacul si urzicile se spala bine, se oparesc in apa sarata, se strecoara prin sita, se storc si se toaca.
Separat se face un rantas din 2 linguri de unt si doua linguri de faina, la care adaugam 2-3 linguri de smantana. Punem in sos si spanacul si urzicile si le lasam sa scada impreuna. Cand este gata si sosul a scazut, adaugam sucul de lamaie. Cine vrea poate adauga si putin usturoi pisat.
Cand omleta este facuta trebuie ca piureul sa fie deja pregatit, pentru aputea fi pus imediat in mijlocul omletei, pe care o impaturim. Omleta se aseaza pe o farfurie intinsa pe care o garnisim cu ridichi de luna(rosii).
Alte articole din APERITIVE
Pateu de ficat cu ciuperci facut in casa
Ingrediente: 500g ficat de vita, 500g ciuperci mari, 3 cepe medii, 300g unt, sare, patrunjel verde.Se curata ciupercile, ...
Oua umplute cu piure de macrou
Reteta pentru 8 portiiIngrediente: 8 oua, 1 macrou fiert, 1 lingura de unt, 2 linguri de smantana, sare si piper, 1 ...
Oua umplute cu castraveti murati si piept de curcan
Reteta de aperitive pentru 8 portiiIngrediente: 8 oua, 1 lingurita de mustar, 2 galbenusuri crude, 1 ceasca de ulei, 150g piept de ...
Pate de ficat facut in casa
Ingrediente: 1 kg de ficatei de pui, 1 ceapa mare, 100ml vin alb, 3 linguri cu smantana, ulei de masline, 5-6 fire de patrunjel verde,&nb ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.