Mihaela

Prajitura de post cu mere rase

Prajitura de post cu mere rase

Ingrediente: 500g de mere, 300g de faina, 1 cana plina de zahar(250g), 200g de margarina, 1 lingurita scortisoara, 2 linguri zeama de lamaie, 1 varf de cutit de sare. 


Merele se spala si se curata de coaja. Se dau apoi pe razatoarea mica si se amesteca cu zaharul, margarina, faina, scortisoara, zeama de lamaie si sarea. Se amesteca bine compozitia pana se omogenizeaza si se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Cuptorul se incalzeste in prealabil. Se introduce tava in cuptor si se coace 40 de minute la foc potrivit.

Cand este gata se scoate din cuptor
citeste mai mult...
Tort cu afine si crema mascarpone

Tort cu afine si crema mascarpone

Ingrediente: 1kg de mascarpone, 500g de biscuiti cu ovaz, 100g de unt, 200 ml smantana dulce, 3 lingurite cu ness(sau esenta de cafea), 500g de afine, 200g de zahar, 100ml apa, esenta de vanilie. 


Biscuitii se zdrobesc cu un sucitor. Se framanta apoi cu untul (scos cu 30 de minute inainte din frigider), dupa care se aseaza pe fundul detasabil al unei forme de tort.

Smantana se bate bine. Se adauga 100g de zahar(jumatate din cantitate) si nesul frecat cu trei linguri de apa. Se mai bate putin. In compozitie se incorporeaza mascarpone incet, cateva afine si esenta de vanilie. Se
citeste mai mult...
Ciupercile si beneficiile lor pentru sanatate

Ciupercile si beneficiile lor pentru sanatate

Ciupercile reprezinta o excelenta sursa de proteine si alaturi de legume si fructe au fost primele surse de hrana ale omului. Ele sunt bogate in minerale precum fosfor, siliciu, calciu, magneziu, cobalt, sodiu, fier, zinc, mangan, iod, cupru. Vegetarienilor si celor care tin post, nu trebuie sa le lipseasca din alimentatie.

Contin peste 30g la 100g protide, fata de carne care contine 15-20g, de doua ori mai multe albumine decat carnea de vita, de trei ori mai multe decat carnea de porc sau decat ouale si de 11 ori mai mult decat laptele.

Ciupercile de crescatorie, contin mai multa vitamina B12,
citeste mai mult...
Ciorba cu pleurotus, legume si paste

Ciorba cu pleurotus, legume si paste

Reteta de ciorba pentru 12 persoane 

Ingrediente: 1 caserola de ciuperci pleurotus(aprox 500g), 2 cepe medii, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 fir de praz, 1 pastarnac, 50g de paste(spirale), 1l de bors proaspat, ½ legatura de patrunjel, 4-5 linguri de ulei, 1 legatura de leusteana, sare, piper.


Ciupercile se spala si se taie in felii groase de 1cm.

Se curata morcovul, pastarnacul, prazul si dovlecelul si apoi se taie in felii.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

Se pun la fiert doi litri de apa cu sare si cand incepe sa clocoteasca se pun ceapa, pastranacul, morcovul si prazul. Se
citeste mai mult...
Tratament naturist pentru spasmofilie

Tratament naturist pentru spasmofilie

Un dezechilibru in metabolismul unor minerale precum scaderea nivelurilor calciului si magneziului, in acelasi timp cu cresterea fosforului din sange, poate avea ca rezultat contracturi involuntare ale muschilor, tulburari respiratorii, palpitatii, ameteli, lesinuri, cianoze, etc. Femeile sunt in general mai predispuse la aceasta afectiune. Cateva remedii naturale pot ajuta la rezolvarea acestor probleme, cu conditia ca tratamentul naturist sa fie insotit de o alimentatie adecvata. 


Tratament naturist cu macerat din coji de oua

Acest tratament are rezultate deosebite in tratarea spasmofiliei. Cojile de oua sunt o sursa naturala de calciu, cu o asimilare rapida si sigura de catre organism.

Intr-un borcan mare
citeste mai mult...
Cand febra e mare...

Cand febra e mare...

Febra este un mijloc natural de aparare si arata faptul ca organismul reactioneaza bine si incearca sa lupte impotriva unei infectii. Insa pentru ca lucrurile sa nu scape de sub control, trebuie urmarit cu atentie comportamentul copilului. Daca plange, daca mananca sau nu, daca se joaca... 

Trebuie sa te alarmezi atunci cand febra este peste 38 grade C la un copil mai mic de trei luni si mai mare de 39,2 grade C la un copil ce are peste trei luni.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa suni pediatrul. Apoi, iei urgent niste masuri pentru scaderea febrei.
Febra se masoara
citeste mai mult...
Secretele unui cozonac reusit

Secretele unui cozonac reusit

Ce farmec pot avea sarbatorile de Craciun sau de Paste, daca nu miroase in casa a cozonaci? Insa cozonacul nu se face asa usor precum alte dulciuri...Trebuie aflate niste “secrete” pentru a avea pe masa niste cozonaci pufosi si gustosi ca cei ai bunicii. Am fost si am tras cu urechea pe la niste bunicute foarte pricepute, pentru a va putea dezvalui noi dragi gospodine, cateva dintre “secretele” acestor cozonaci:

Cu cat framanti mai mult aluatul de cozonac cu atat iese mai pufos.

Nuca oparita se umfla si isi pierde gustul amarui.

Daca in cozonac adaugi o lingura de untura, cozonacul va iesi mult mai fraged.

Maiaua nu
citeste mai mult...
Pui cu vinete

Pui cu vinete

Reteta cu carne de pui pentru 6 portii

Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui, 1 piept de pui taiat in patru, 3 vinete mijlocii, 1 ceapa, 2 linguri de faina, 4 linguri de ulei, sare, patrunjel verde tocat.


Vinetele se taie pe lungime in sferturi, apoi fiecare sfert pe latime in doua. Se sareaza si se lasa sa stea asa 40 de minute. Apoi fiecare bucata de vanata se mai stoarce cu mana ca sa iasa zeama neagra si se da prin faina si se prajeste in ulei. Bucatile de pui se prajesc in ulei, se adauga ceapa data pe razatoare
citeste mai mult...
Taitei de casa

Taitei de casa

 
Ingrediente: 3 oua, 1 cescuta cu apa, ½ lingurita cu sare, faina cat cuprinde.

Faina se pune pe planseta de aluat, se face o gaura la mijloc in care se pun ouale si se amesteca cu putina faina, dupa care se adauga apa si sarea si se framanta un aluat cat se poate de tare. Se imparte aluatul de taitei in trei, apoi se mai framanta putin fiecare treime, se aduna ca o minge, se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 10 minute.

Din fiecare bucata de aluat se intindete o foaie subtire, se aseaza pe un
citeste mai mult...
Cum pregatim copilul pentru prima zi de scoala?

Cum pregatim copilul pentru prima zi de scoala?

Dupa ce s-a incheiat o etapa in viata copilului – gradinita, urmeaza o alta si anume scoala. Prima zi de scoala este o zi cu multe emotii atat pentru copil cat si pentru parinti, dar este si un nou inceput...Tocmai de aceea pregatirile pentru inceperea scolii trebuie sa se faca cu ceva timp inainte. Dar nu pregatirile materiale trebuie sa primeze ci pregatirea psihologica a copilului.

Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmati daca vreti sa aveti un scolar fericit:

Incepeti sa creati cu cateva saptamani inainte de inceperea scolii, o rutina in ceea ce priveste ora de culcare
citeste mai mult...
Crap spaniol

Crap spaniol

Reteta spaniola pentru 4 persoane

Ingrediente: 1 kg de crap proaspat, 6-7 cepe, 5 linguri ulei de masline, 150g de masline, 3-4 castraveciori in otet, 1 foaie de dafin, 1 lamaie, 150g de masline, sare si piper.

Crapul se curata bine, se spala si se taie bucati.

Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Intr-o craticioara se pune uleiul, se adauga ceapa, sare si piper si din cand in cand cate o lingura de apa pentru a inabusi ceapa. Focul trebuie sa fie mic.

Cand ceapa a fiert suficient se pune o ceasca de apa, bucatiele de crap, maslinele desarate,
citeste mai mult...
Un meniu de vara...

Un meniu de vara...

...Trebuie sa fie diferit de meniurile din celelalte anotimpuri. Vara, corpul nostru, incearca sa se adapteze vremii caniculare, consumand o mare parte din energie in procesele de termoreglare. Digestia este ingreunata si de aceea alcatuirea meniului zilnic trebuie facuta cu mare atentie.

Vara meniul trebuie simplificat, dar in nici un caz el nu trebuie saracit ca valoare nutritiva. Este indicat sa se reduca numarul felurilor si cantitatea de grasimi si sa creasca numarul produselor alimentare bogate in vitamine si saruri minerale ( legume si fructe). Si cu cat vegetalele sunt mai putin preparate termic cu atat cantitatea de vitamine si
citeste mai mult...
Sveti Vlas

Sveti Vlas

La aproximativ 4 ore de mers cu masina de Bucuresti se afla un loc unde muntele se intalneste cu marea, unde natura iti inunda sufletul de lumina si fericire si unde ai impresia ca esti intr-o alta lume...mult departe de lumea ta.

Statiunea Sveti Vlas, o destinatie turistica cu o puternica ascensiune, se afla pe coasta Marii Negre, la poalele muntelui Stara Planina, foarte aproape de statiunea Sunny Beach (la 3 km) si la 9 km de orasul Nessebar. Are aproape 3000 de locuitori si este una din cele mai "noi" statiuni din Bulagaria. Aici majoritatea investitiilor (germane, britanice si bulgaresti),
citeste mai mult...
Negresa de post I

Negresa de post I

Ingrediente: 1cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de apa, 3 cani de faina, 3 linguri cu varf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esenta de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 100g de stafide, 100g nuca maruntita, 1 praf de sare.

Glazura de ciocolata: 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.

Blat. Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor ( incalzit in prealabil)
citeste mai mult...
Trucuri pentru o friptura gustoasa

Trucuri pentru o friptura gustoasa

Friptura o putem face din carne de pui, de vita, de berbecut, de porc, etc . Pentru a avea la masa o friptura gustoasa, trebuie sa tinem seama de anumite lucruri. Iata cateva sfaturi pentru ca friptura sa se topeasca in gura, iar musafirii sa nu plece fara sa ceara reteta: 

Pentru ca friptura de pui sa se rumeneasca frumos si sa fie crocanta, stropeste mai intai carnea cu suc proaspat de lamaie, sare si piper, dupa care pune-o la cuptor cu ulei si putina apa.

Inainte de a praji snitelele, unge- le cu ulei si lasa- le la frigider pentru 2 ore. Cu siguranta carnea
citeste mai mult...
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ingrediente: 1 gaina potrivita(preferabil de casa fiindca este mai gustoasa), 1 punga de piept de pui, 2 morcovi, 2 radacini de pastarnac, 2 radacini de patrunjel, 2 radacini de telina, 5-6 catei de usturoi, 2-3 linguri de otet, ½ kg de smantana, ½ kg de iaurt gras, 3-4 galbenusuri, sare si piper.


Intr-o oala mare se pune la fiert gaina transata si spalata si pieptul de pui. Se adauga apoi in oala, morcovul, radacinile de patrunjel, radacinile de telina, radacinile de pastarnac. Cand carnea este fiarta se pun cateii de usturoi si 2-3 linguri de otet. Se lasa ciorba sa
citeste mai mult...
Salata de varza rosie cu piept de pui afumat

Salata de varza rosie cu piept de pui afumat

 
Ingrediente: 1 varza rosie, 200g de piept de pui afumat, 1 ceapa, 1 ardei gras galben, 1 rosie, 2 linguri de boabe de porumb din conserva, 50g masline, 2 linguri ulei de masline, sare si piper.


Varza se spala si se taie fideluta. Ardeiul si ceapa se curata si se taie cubulete. Rosia se spala si se taie bucatele. Se amesteca varza cu ardeiul, ceapa, maslinele, porumbul si la sfarsit se adauga si rosia. Se aduga si pieptul de pui, se potriveste salata de sare si piper si se toarna uleiul de masline. Se amesteca toate ingredientele bine si se
citeste mai mult...
Salata pariziana

Salata pariziana

Reteta pentru 4 persoane

Ingrediente: 3 oua fierte, 400g sunca de Praga sau resturi de friptura, ½ kg de cartofi, 1 conopida mica, 250 g de fasole verde, 2 salate verzi, 1 ceapa mare, 3 rosii, 2 linguri de ulei, 2 linguri de otet, sare, patrunjel verde tocat, piper.


Legumele se fierb separat. Se fierb si ouale 10 minute (tari). Se prepara un sos din otet, ulei, sare si piper. Pe o farfurie mare, rotunda, se aseaza in forma de piramida cartofii( dupa ce au fost amestecati cu 1 lingura de sos). In jurul cartofilor se aseaza fasolea verde taiata bucatele
citeste mai mult...
Cum sa mancam ca sa nu ne ingrasam

Cum sa mancam ca sa nu ne ingrasam

A manca, fara sa te ingrasi este idealul oricarei femei. Insa acest lucru se intampla respectand cateva reguli de nutritie. Iata cateva dintre regulile de care ar trebui sa tina seama atat “grasutii”, cat si cei cu talie de viespe care vor sa si-o pastreze cat mai mult timp.


Mancati stand pe scaun la masa. Nu ciuguliti stand in picioare nici macar trei alune. Luati loc la masa si savurati incet fiecare inghititura. Rezultat: digestie mai rapida.

Mancati de mai multe ori pe zi. Cele mai sanatoase mese seamana cu cele ale persoanelor cu afectiuni ale stomacului. Adica, mancat putin si
citeste mai mult...
10 reguli de aur pentru a gasi bona potrivita

10 reguli de aur pentru a gasi bona potrivita

Cu mare atentie si putin fler, poti face o alegere buna. Iar daca ai gasit persoana potrivita care sa aiba gija de puiul tau, ar fi bine sa inveti sa o pastrezi! Urmatoarele reguli te vor ajuta sa gasesti si poate sa pastrezi “bona ideala”.


1. Pleaca de la principiul ca “mama nr 2” nu exista si ca bona perfecta nu s-a inventat. Doar asa poti face “casa buna” cu o persoana straina aflata in preajma copilului tau.

2. Nu angaja o bona din anunturile de la ziar! Atunci cand esti in cautarea unei bone apeleaza fie la persoane cu copii
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.