Ciupercile si beneficiile lor pentru sanatate
Ciupercile reprezinta o excelenta sursa de proteine si alaturi de legume si fructe au fost primele surse de hrana ale omului. Ele sunt bogate in minerale precum fosfor, siliciu, calciu, magneziu, cobalt, sodiu, fier, zinc, mangan, iod, cupru. Vegetarienilor si celor care tin post, nu trebuie sa le lipseasca din alimentatie.
Contin peste 30g la 100g protide, fata de carne care contine 15-20g, de doua ori mai multe albumine decat carnea de vita, de trei ori mai multe decat carnea de porc sau decat ouale si de 11 ori mai mult decat laptele.
Ciupercile de crescatorie, contin mai multa vitamina B12, chiar decat pestele alb sau branza.
Anumite soiuri de ciuperci sunt capabile sa ajute la vindecarea unor maladii grave precum cancerul, bolile de piele, diabetul sau afectiunile cardio- vasculare.
Datorita faptului ca sunt atat de hranitoare si inlocuiesc carnea cu succes, ciupercile mai sunt numite si “carne vegetala”. Nu trebuie sa lipseasca din alimentatia celor care tin post sau pentru vegetarieni.
Reprezinta un aliment deosebit de hranitor si sanatos, organismul valorificand peste 90% din substantele pe care le furnizeaza ciupercile.
In intreaga lume exista peste 170.000 de specii de ciuperci.
Ciupercile se consuma in stare cat mai proaspata, la cel mult doua zile de la recoltare. Dupa ce au fost recoltate, trebuie tinute intr-un loc racoros, la temperaturi peste 0 grade.
Ciupercile asiatice Shiitake, sunt folosite in tratarea multor afectiuni, dar ele intra si in compozitia unor produse de frumusete foarte eficiente.
Contin peste 30g la 100g protide, fata de carne care contine 15-20g, de doua ori mai multe albumine decat carnea de vita, de trei ori mai multe decat carnea de porc sau decat ouale si de 11 ori mai mult decat laptele.
Ciupercile de crescatorie, contin mai multa vitamina B12, chiar decat pestele alb sau branza.
Anumite soiuri de ciuperci sunt capabile sa ajute la vindecarea unor maladii grave precum cancerul, bolile de piele, diabetul sau afectiunile cardio- vasculare.
Datorita faptului ca sunt atat de hranitoare si inlocuiesc carnea cu succes, ciupercile mai sunt numite si “carne vegetala”. Nu trebuie sa lipseasca din alimentatia celor care tin post sau pentru vegetarieni.
Reprezinta un aliment deosebit de hranitor si sanatos, organismul valorificand peste 90% din substantele pe care le furnizeaza ciupercile.
In intreaga lume exista peste 170.000 de specii de ciuperci.
Ciupercile se consuma in stare cat mai proaspata, la cel mult doua zile de la recoltare. Dupa ce au fost recoltate, trebuie tinute intr-un loc racoros, la temperaturi peste 0 grade.
Ciupercile asiatice Shiitake, sunt folosite in tratarea multor afectiuni, dar ele intra si in compozitia unor produse de frumusete foarte eficiente.
Alte articole din NUTRITIE
Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii
Vitamina E sau vitamina care pastreaza tineretea, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. Aceasta vitamina protejeaza organi ...
5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori
Studiile arata ca toxinele din organism sunt cele care incetinesc metabolismul si impiedica eliminarea grasimilor, favorizand aparitia bolilor. Elimin ...
Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?
Avand in vedere ca faina reprezinta o sursa importanta de carbohidrati si energie, ea trebuie sa se regaseasca zilnic in alimentatia noastra. Pe piata ...
Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?
Fie ca il folosim la prajit ori in salate, alegerea uleiului este extrem de importanta. Nutritionistii sunt de parere ca atunci cand gatim tre ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.