Nutritie

Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E sau vitamina care pastreaza tineretea, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. Aceasta vitamina protejeaza organismul de actiunea devastatoare a radicalilor liberi si astfel suntem tinuti departe de multe afectiuni grave.

Benficiile vitaminei E sunt nenumarate.

Reduce riscul de a dezvolta afectiuni cardiovasculare. Cum? Prin protectia peretilor arterelor si impiedicarea oxidarii colesterolului rau, primul pas catre formarea blocajelor in interiorul vaselor de sange.

Femeile care sufera de mastoza fibrochistica pot avea dureri mai usoare prin administrarea capsulelor de vitamina E. Mastoza fibrochistica se manifesta prin prezenta in sani a unor noduli benigni durerosi, mai ales in
citeste mai mult...
5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

Studiile arata ca toxinele din organism sunt cele care incetinesc metabolismul si impiedica eliminarea grasimilor, favorizand aparitia bolilor. Eliminand toxinele si eliberand corpul de povara energetica a unei digestii anevoioase, ne vom purifica organismul si-i vom da de lucru metabolismului, avand ca bonus chiar o scadere in greutate. In special dupa sarbatorile de iarna cand mesele au fost atat de bogate in grasimi, trebuie sa acordam o atentie deosebita detoxifierii organismului. Usor de zis...Mai greu de facut iarna, cand pe piata nu gasim decat legume si fructe extrem de chimizate. Si totusi, la o cautare serioasa gasim si
citeste mai mult...
Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Avand in vedere ca faina reprezinta o sursa importanta de carbohidrati si energie, ea trebuie sa se regaseasca zilnic in alimentatia noastra. Pe piata, gasim insa, pe langa clasica faina alba si alte tipuri de faina. Faina integrala de grau, faina de secara, de hrisca, de soia, quinoa, porumb, migdale, porumb sau orez. Pe care sa o alegem?

Faina alba
Este cel mai utilizat tip de faina. Aproape ca nu exista gospodina care sa nu aiba o punga de faina alba in casa. Din pacate, faina alba nu este si o alegere prea buna. Vine cu un aport
citeste mai mult...
Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Fie ca il folosim la prajit ori in salate, alegerea uleiului este extrem de importanta. Nutritionistii sunt de parere ca atunci cand gatim trebuie sa ne gandim foarte bine ce tratament termic urmeaza sa ii aplicam uleiului. Daca urmeaza sa prajim un aliment, atunci trebuie sa optam pentru un ulei care are rezistenta la incalzire. Un ulei care nu are acesta rezistenta, ne poate imbolnavi. Ba mai mult, prin ardere, unele componente ale uleiului se transforma in compusi chimici care pot declansa anumite tipuri de cancer. Asadar, uleiurile indicate la prajirea alimentelor, sunt cele cu temperatura de incalzire peste
citeste mai mult...
Beneficiile nutritionale ale uleiului de argan. Arma secreta pentru cei ce vor sa slabeasca...

Beneficiile nutritionale ale uleiului de argan. Arma secreta pentru cei ce vor sa slabeasca...

Uleiul de argan extras din nucile arborelui de argan care se gaseste in Maroc, a inceput sa fie cunoscut in intreaga lume pentru virtutiile sale pentru piele, par si unghii. S-au facut multe cercetari referitoare la folosirea uleiului de argan. Unul dintre avantajele majore ale acestui ulei este faptul ca este extrem de folositor in corectarea deficientelor care apar inevitabil odata cu varsta, fapt ce duce la deshidratarea, pierderea elasticitatii si imbatranirea pielii. Insa uleiul de argan nu este util doar pentru piele, par si unghii, el are o multime de beneficii pentru sanatate. Uleiul de argan pentru uz intern: 

Uleiul de
citeste mai mult...
Soia, aliment sau medicament?

Soia, aliment sau medicament?

Soia face parte din familia legumelor, fiind bogata in fibre, vitamine si minerale. Datorita faptului ca are un continut de 40% proteine, ea poate inlocui cu succes carnea. In China, soia se cultiva si se foloseste de mii de ani ca aliment- medicament, dar acum este populara in intreaga lume datorita calitatilor sale nutritive dar si beneficiilor pe care le aduce sanatatii. In soia se gasesc izoflavonele, cuscute si sub denumirea de fitoestrogeni(estrogeni naturali), care au rolul de a intari sistemul imunitar si a feri organismul de diferite boli. 

Buna pentru parodontoza. Cercetarile au demonstrat ca soia este eficienta in
citeste mai mult...
Ce sa mananci daca ai colesterolul marit?

Ce sa mananci daca ai colesterolul marit?

Colesterolul marit atrage din nefericire dupa sine o sumedenie de boli: hipertensiune, accidente vasculare cerebrale, embolii sau infarcturi. Totusi, nu trebuie sa te sperii foarte tare deoarece poti sa iei masuri incepand cu dieta specifica acestei boli.

In primul rand, adopta un regim alimentar in grasimi saturate. Exclude din alimentatie: carnea rosie, mezelurile, organele, maioneza, untul, carnatii, pastele cu sosuri, smantana, untul, carnea de porc, prajelile, frisca slanina, icrele. Limiteaza consumul de oua la 2 pe saptamana.

Bazeaza-ti dieta pe fructe si legume si peste si ai toate sansele sa tii colesterolul in valori normale. Macroul si somonul contin grasimi bune
citeste mai mult...
Oul de prepelita- un aliment foarte sanatos

Oul de prepelita- un aliment foarte sanatos

Desi mic...oul de prepelita este atat de “mare”. Inca din vechi timpuri, ouale de prepelita au fost considerate alimente dietetice si de vindecare. Chiar daca sunt atat de mici(un ou are in jur de 10-12 grame), ele sunt o sursa importanta de oligoelemente si vitamine, valoarea lor nutritiva fiind de 3-4 ori mai mare decat a oualelor de gaina. Datorita structurii sale, oul de prepelita este catalogat ca aliment dietetic. Nu are colesterol “rau” (LDL) si sunt bogate in colesterol “bun” (HDL), fapt pentru care este un aliment foarte indicat persoanelor in varsta. Nu provoaca alergii, ba chiar lupta
citeste mai mult...
Cura de dezintoxicare a organismului cu drojdie de bere

Cura de dezintoxicare a organismului cu drojdie de bere

Sarbatorile au trecut de ceva vreme, dar avem mereu nevoie sa curatam organismul de toxine, nu numai dupa excesele alimentare de dupa perioada sarbatorilor. Organismul se detoxifiaza atunci cand este obosit, bolnav, sau ori de cate ori vrem sa aducem un plus sanatatii noastre. Curele de dezintoxicare se tin si inaintea unui tratament naturist daca vrem sa fie mai eficient, sau chiar atunci cand vrem sa slabim. Orice cura am alege, este indicat ca ea sa fie mai lunga si usor de tinut. Mai bine alegem o cura putin mai lunga cu efecte lente dar sigure decat una pe termen scurt cu efecte devastatoare
citeste mai mult...
Cum sa ai o alimentatie sanatoasa?

Cum sa ai o alimentatie sanatoasa?

Despre ce inseamna alimentatia sanatoasa am putea vorbi cateva zile si tot am mai avea ceva de spus...Am inceput sa ne temem de cancer, de Althzeimer si de alte boli ale secolului in care traim. Ne punem intrebari de genul:” Oare ce ar trebui sa manac ca sa nu mor de tanara?” sau” Ce putem face ca sa nu murim de cancer?” . Pentru a ne pastra o stare de sanatate buna, sau pentru a ne vindeca de anumite boli, organismul are nevoie de o anumita cantitate de proteine, lipide, glucide, vitamine, saruri minerale, enzime sau hormoni. 

Iata, simplificat cateva
citeste mai mult...
Detoxifierea de primavara- postul trupului

Detoxifierea de primavara- postul trupului

“Abtinerea voluntara totala, sau partiala de la hrana”este definitia postului. Dar lucrurile sunt de fapt mult mai complexe. Post inseamana si rugaciune si atitudine pozitiva... dar si alimentatie sanatoasa si cu masura. Din pacate in zilele noastre postul a devenit o mare afacere pentru multi dintre comerciantii de alimente. Marile magazine au raioane speciale cu mancaruri de post, care mai de care mai bogate in aditivi, coloranti, conservanti. Acum cateva zeci de ani postul era tinut cu fasole, cartofi, malai, si alte legume din gradina, oamenii mancau cu masura si erau foarte sanatosi.

Dar ce alimente gasim astazi de post,
citeste mai mult...
Sanatate cu parfum de ...fructe tropicale

Sanatate cu parfum de ...fructe tropicale

Pentru ca inca nu a venit vara pentru a te putea bucura din plin de fructele din gradina, poti apela la o varianta mai costisitoare, dar excelenta din punct de vedere nutritional. Este vorba de fructele exotice, care in afara faptului ca au un gust deosebit, aduc si multe beneficii sanatatii. 

Ananasul

Poate fi considerat regele fructelor tropicale. Este plin de enzime si este un luptator foarte puternic in lupta cu kilogramele. Excelent in curele de slabire, taie senzatia de foame si are un continut caloric foarte mic, adica 50 de calorii la 100g. Bogat in potasiu, fier, calciu, magneziu, zinc, cupru,
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.