Detoxifierea de primavara- postul trupului

3091 afisari | 14 Martie 2011
Mihaela
 
Detoxifierea de primavara- postul trupului 1
“Abtinerea voluntara totala, sau partiala de la hrana”este definitia postului. Dar lucrurile sunt de fapt mult mai complexe. Post inseamana si rugaciune si atitudine pozitiva... dar si alimentatie sanatoasa si cu masura. Din pacate in zilele noastre postul a devenit o mare afacere pentru multi dintre comerciantii de alimente. Marile magazine au raioane speciale cu mancaruri de post, care mai de care mai bogate in aditivi, coloranti, conservanti. Acum cateva zeci de ani postul era tinut cu fasole, cartofi, malai, si alte legume din gradina, oamenii mancau cu masura si erau foarte sanatosi.

Dar ce alimente gasim astazi de post, care sa ne ajute si la detoxifiere?

Postul Pastelui este tinut primavara si acest lucru este foarte important pentru ca, hrana de primavara este un aliat de nadejde in lupta cu otravurile acumulate in organism de-a lungul iernii.

Urzicile

Apar primavara si este alimentul foarte bogat in clorofila, care se mai numeste si sangele verde. Clorofila pe care o gasim in frunzele de urzici contribuie la eliminarea excesului de uree di organism, mareste diureza si transpiratia, scoate metalele grele din organism si curata sangele de radicalii liberi.

Leurda

Este un puternic vitaminizant si curata sangele. Alaturi de urzici, extrage metalele grele si radicalii liberi din organism si este un antitumoral de exceptie. Persoanelor cu sanse mai mari sa se imbolnaveasca de cancer, li se recomanda in mod special sa aiba o alimentatie bogata in urzici, leurda si alte “verzituri”, mai ales primavara. Leurda este recomandata si marilor consumatori de carne, pentru ca previne bolile cardiace si protejeaza vasele de sange.

Ridichile de luna

Foarte gustoase si cu rol important in sanatatea rinichilor, a vezicii urinare dar si a colecistului. Contribuie la dizolvarea pietrelor la rinichi, au efect diuretic si antiinfectios, ajutand la vindecarea infectiilor aparatului urinar. Mai mult de atat, ridichile de luna previn formarea tumorilor maligne si ajuta la remisia celor care exista.

Ceapa verde

Un leac bun pentru tiroida, regleaza cantitatea de zahar din sange si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Frunzele de papadie

Se consuma sub forma de salata. Este un bun stimulent al digestiei, un bun laxativ si un prieten bun in lupta cu kilogramele. Papadia intra in compozitia multor ceaiuri pentru slabit.

Salata verde

Foarte buna pentru imunitate prin continutul de antioxidanti, micsoreaza riscul de aparitie al cancerului. Normalizeaza digestia si tranzitul intestinal prin continutul bogat in aminoacizi si mucilagii. Lupta cu stresul si insomniile, astfel incat cei care au probleme cu somnul ar fi bine sa consume seara o salata verde. Se consuma ca atare cu ceapa sau in ciorbite.

Stevia

Este o adevarata bomba de sanatate. Fara calorii, regleaza glicemia, scade apetitul pentru dulciuri fiind indicata in alimentatia celor care sufera de diabet. Este un aliment “obligatoriu” in curele de slabire tinute primavara datorita faptului ca reduce apetitul.



 
Alte articole din NUTRITIE
Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E sau vitamina care pastreaza tineretea, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. Aceasta vitamina protejeaza organi ...

5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

Studiile arata ca toxinele din organism sunt cele care incetinesc metabolismul si impiedica eliminarea grasimilor, favorizand aparitia bolilor. Elimin ...

Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Avand in vedere ca faina reprezinta o sursa importanta de carbohidrati si energie, ea trebuie sa se regaseasca zilnic in alimentatia noastra. Pe piata ...

Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Fie ca il folosim la prajit ori in salate, alegerea uleiului este extrem de importanta. Nutritionistii sunt de parere ca atunci cand gatim tre ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

56102
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.