Nutritie

Goji Berry fructul tineretii vesnice

Goji Berry fructul tineretii vesnice

Goji Berry, acest fruct minune se folosea in Tibet cu cel putin 1700 de ani in urma. Medicina tibetana, include  fructele miraculoase Goji in tratamentul afectiunilor renale, afectiunilor hepatice, pentru scaderea colesterolului, scaderea tensiunii arteriale, curata sangele, pentru psoriazis, alergii, depresii, insomnie, boli grave precum cancerul. De asemenea, oamenii din Tibet foloseau Goji pentru longevitate si pentru intarirea sistemului imunitar. Multi dintre oamenii din anumite zone din Tibet care consuma regulat fructele Goji, traiesc pana la 100 de ani si pest,e fara a suferi de vreo boala. 

Legenda spune ca fructele Goji au fost descoperite de catre un medic in timpul studiului sau intr-o
citeste mai mult...
De ce curcanul?

De ce curcanul?

O traditie de Ziua Recunostintei la americani, dar preferata si de romani mai ales in piftiile senzationale facute de sarbatori, carnea de curcan are foarte multe beneficii pentru sanatatea noastra. Iata cateva motive pentru care sa alegeti curcanul: 

Este bogata in proteine, 200g de carne de curcan aduc organismului aproximativ 60g de proteine, adica necesarul zilnic.

Buna in diete pentru ca proteinele sunt mai satioase decat carbohidratii sau grasimile.

Carnea de curcan este o carne recomandata si celor care au afectiuni cardiace sau care au colesterolul si trigliceridele mari. Datorita faptului ca este saraca in grasimi, numai 1,6g de grasime la suta
citeste mai mult...
Vitalitate si fericire din farfurie...

Vitalitate si fericire din farfurie...

Traim intr-un ritm de viata alert, respiram noxe, ne irosim energia pe nimicuri, suntem vesnic obositi si cadem frecvent in letargie. Va recunoasteti si voi, nu-i asa? Ia incercati de maine niste energizante...din farfurie.

Cerealele integrale

Lipsa vitaminei B din organism duce la apatie, letargie, depresie. Produsele din faina integrala, abunda de B-uri si pot fi consumate in fiecare dimineata la micul dejun.

Broccoli

Daca vreti ca oboseala sa va fie straina, consumati in fiecare saptamana 2 portii de broccoli. Broccoli contine vitaminele B6, B12 si acid folic...”ingrediente” ce stau la baza fericirii.

Lapte

In afara faptului ca laptele este o sursa importanta de calciu,
citeste mai mult...
O alimentatia sanatoasa zi de zi...

O alimentatia sanatoasa zi de zi...

O alimentatie sanatoasa inseamna o viata frumoasa si lunga. Este foarte importanta cantitatea dar si calitatea alimententelor, felul in care acestea sunt pregatite. Asadar, alegeti cu grija tipul de produse alimentare pe care le introduceti zilnic in dieta, pentru a fi sanatosi. La baza piramidei alimentare ar trebui sa stea doua elemente vitale: apa si activitatea fizica. 

Alimente/portii/zi

PAINE, CEREALE, OREZ, CARTOFI, PASTE

- se recomanda 4-6 portii pe zi in cazul in care sunt integrale(80g paste, 80g de paine, 200g cartofi)

VERDETURI SI LEGUME

- 3 portii 150- 200g (o farfurie mare de salata variata, o farfurie de legume/zi)

ULEI DE MASLINE

- 10 ml
citeste mai mult...
Ciupercile si beneficiile lor pentru sanatate

Ciupercile si beneficiile lor pentru sanatate

Ciupercile reprezinta o excelenta sursa de proteine si alaturi de legume si fructe au fost primele surse de hrana ale omului. Ele sunt bogate in minerale precum fosfor, siliciu, calciu, magneziu, cobalt, sodiu, fier, zinc, mangan, iod, cupru. Vegetarienilor si celor care tin post, nu trebuie sa le lipseasca din alimentatie.

Contin peste 30g la 100g protide, fata de carne care contine 15-20g, de doua ori mai multe albumine decat carnea de vita, de trei ori mai multe decat carnea de porc sau decat ouale si de 11 ori mai mult decat laptele.

Ciupercile de crescatorie, contin mai multa vitamina B12,
citeste mai mult...
Un meniu de vara...

Un meniu de vara...

...Trebuie sa fie diferit de meniurile din celelalte anotimpuri. Vara, corpul nostru, incearca sa se adapteze vremii caniculare, consumand o mare parte din energie in procesele de termoreglare. Digestia este ingreunata si de aceea alcatuirea meniului zilnic trebuie facuta cu mare atentie.

Vara meniul trebuie simplificat, dar in nici un caz el nu trebuie saracit ca valoare nutritiva. Este indicat sa se reduca numarul felurilor si cantitatea de grasimi si sa creasca numarul produselor alimentare bogate in vitamine si saruri minerale ( legume si fructe). Si cu cat vegetalele sunt mai putin preparate termic cu atat cantitatea de vitamine si
citeste mai mult...
Cum sa mancam ca sa nu ne ingrasam

Cum sa mancam ca sa nu ne ingrasam

A manca, fara sa te ingrasi este idealul oricarei femei. Insa acest lucru se intampla respectand cateva reguli de nutritie. Iata cateva dintre regulile de care ar trebui sa tina seama atat “grasutii”, cat si cei cu talie de viespe care vor sa si-o pastreze cat mai mult timp.


Mancati stand pe scaun la masa. Nu ciuguliti stand in picioare nici macar trei alune. Luati loc la masa si savurati incet fiecare inghititura. Rezultat: digestie mai rapida.

Mancati de mai multe ori pe zi. Cele mai sanatoase mese seamana cu cele ale persoanelor cu afectiuni ale stomacului. Adica, mancat putin si
citeste mai mult...
Detoxifierea organismului dupa sarbatori. Reguli de alimentatie.

Detoxifierea organismului dupa sarbatori. Reguli de alimentatie.

Asa cum ati facut curatenie prin casa inainte de sarbatori, tot asa trebuie sa faceti curatenie si in organism dupa sarbatori. Numai ca, daca in casa curatenia a durat 2-3 zile, aceasta curatenie prin organism va va lua ceva mai mult timp, respectiv intre 7 si 14 zile.


Prin urmare, in perioada imediat urmatoare sarbatorilor, ar trebui sa tineti cont de cateva recomandari si de ce nu, sa respectati cateva reguli usoare de alimentatie, care va vor ajuta in lupta cu toxinele. 

Recomandari pentru detoxifierea organismului dupa sarbatori :

Evitati alimentele prajite.

Evitati consumul de sare.

Evitati alimentele conservate sau afumate.

Nu consumati alimente din
citeste mai mult...
Calciul - cel mai important mineral pentru sanatatea noastra

Calciul - cel mai important mineral pentru sanatatea noastra

 
Calciul este un mineral foarte important, indispensabil pentru sanatatea si rezistenta oaselor dar si pentru a avea un zambet stralucitor. Este poate elementul mineral cu cele mai multe functii in oraganism. De fapt importanta calciului pentru oase este atat de mare,



aprox. 98% din cantitatea de calciu din organism se afla depozitata in oase. Pe parcursul vietii, tesutul osos se reinnoieste permanent. Dar pe masura ce anii trec, aceasta reinnoire incepe sa sufere modificari: astfel ca ritmul cu care se distruge tesutul osos incepe sa fie mai rapid decat cel de reinnoire. Asa apare osteoporoza, durerile de spate si alte neplaceri
citeste mai mult...
Uleiul de masline extravirgin - aurul lichid

Uleiul de masline extravirgin - aurul lichid

 
Homer a numit uleiul de masline “aurul lichid”. Potrivit legii lui Solon, maslinul era considerat pom sacru, iar cine distrugea un maslin era fie exilat, fie ucis. Hipocrate- parintele medicinei, a tratat boli cronice cu ajutorul uleiului de masline. Uleiul de masline contine vitamina A, B1,B2,D,E,K,C, fier,



acizi grasi nesaturati precum omega 3 si omega 6.
Ideal pentru sanatate este uleiul de masline extravirgin. Uleiul de masline extravirgin se deosebeste prin gust, aroma si culoare. Aciditatea uleiului de masline extravirgin trebuie sa fie mai mica de 1 %. Prin presarea la rece a maslinelor proaspete, se pastreaza toate substantele naturale continute
citeste mai mult...
Andivele si proprietatile lor

Andivele si proprietatile lor

 
Andivele(Cichorium endivia), sunt legume care se obtin prin intrarea in vegetatie fortata a frunzelor de cicoare.
Inca de pe vremea egiptenilor, andivele erau cultivate si apreciate mai ales in salate. In epoca medievala, din radacinile de cicoare se prepara o bautura care semana foarte bine cu cafeaua.



Tehnica de obtinere a andivelor de salata ii apartine unui cultivator belgian care a descoperit acest lucru in secolul XIX.
Pentru a putea obtine andive de salata, se taie frunzele plantei, iar radacinile se pastreaza in locuri fara lumina. Din aceste tulpini care se tin la intuneric apar frunze noi, care datorita faptului ca nu
citeste mai mult...
Top 10 alimente pentru mentinerea siluetei

Top 10 alimente pentru mentinerea siluetei

 
Tot mai multe persoane apeleaza la diete drastice pentru a reduce numarul kilogramelor. Nu este indicat, mai ales daca sunt tinute pe o perioada lunga de timp. Lucrurile ar fi mult mai simple daca fiecare din noi am adopta un stil de viata sanatos, avand la baza alimente sanatoase.
Iata un top al celor mai bune alimente, atat pentru sanatate cat si pentru mentinerea siluetei:



Salata si varza- cel mai bun mod de a umple o farfurie este sa apelati la varza sau la salata. Aceste legume adauga volum mesei, dar foarte putine calorii.
Sparanghel – are foarte putine calorii dar aduce un aport
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.