De ce curcanul?

4342 afisari | 06 Ianuarie 2011
Mihaela
 
De ce curcanul? 1

O traditie de Ziua Recunostintei la americani, dar preferata si de romani mai ales in piftiile senzationale facute de sarbatori, carnea de curcan are foarte multe beneficii pentru sanatatea noastra. Iata cateva motive pentru care sa alegeti curcanul: 

Este bogata in proteine, 200g de carne de curcan aduc organismului aproximativ 60g de proteine, adica necesarul zilnic.

Buna in diete pentru ca proteinele sunt mai satioase decat carbohidratii sau grasimile.

Carnea de curcan este o carne recomandata si celor care au afectiuni cardiace sau care au colesterolul si trigliceridele mari. Datorita faptului ca este saraca in grasimi, numai 1,6g de grasime la suta de grame, carnea de curcan este potrivita si acestei categorii de persoane.

O solutie de prima alegere in regimurile de slabit, deoarece curcanul are putine calorii, 150kl la 100g. Mai mult de atat, contine si aminoacizi care previn pierderea de masa musculara pe durata curelor de slabire.

Carnea de curcan contine un aminoacid care ajuta la cresterea nivelului de adrenalina, deci si la cresterea nivelului de energie.

Un alt aminoacid pe care-l contine, stimuleaza productia de serotonina, curcanul fiind recomandat la masa, celor care se afla in depresie.

Este o sursa importanta de zinc si seleniu, minerale care ajuta la intarirea sistemului imunitar , zincul contribuind la imbunatatirea fertilitatii la barbati.

Bogata in vitamina B1 si fier, bogata in proteine, carnea de curcan este recomandata de medicii pediatri copiilor si adolescentilor pentru o dezvoltare armonioasa si sanatoasa.



 
Alte articole din NUTRITIE
Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E sau vitamina care pastreaza tineretea, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. Aceasta vitamina protejeaza organi ...

5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

Studiile arata ca toxinele din organism sunt cele care incetinesc metabolismul si impiedica eliminarea grasimilor, favorizand aparitia bolilor. Elimin ...

Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Avand in vedere ca faina reprezinta o sursa importanta de carbohidrati si energie, ea trebuie sa se regaseasca zilnic in alimentatia noastra. Pe piata ...

Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Fie ca il folosim la prajit ori in salate, alegerea uleiului este extrem de importanta. Nutritionistii sunt de parere ca atunci cand gatim tre ...

COMENTARII:
  • 1. Viorici pe 08 Ianuarie 2011 23:34

    Si de unde sa luam o carne de curcan buna, de la curcani crescuti fara hormoni de crestere sau antibiotice cum este toata carnea de pui din Romania?
    Eu am renuntat la carnea de pui care pe termen lung inseamna , boala, cancer, etc. Daca aveti informatii despre o carne de curcani "curata" scrieti aici. Mi se pare o sursa de proteine f. buna.

COMENTARIUL TAU

C8A7B
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.