Un meniu de vara...

4430 afisari | 21 Iulie 2010
Mihaela
 
Un meniu de vara... 1
...Trebuie sa fie diferit de meniurile din celelalte anotimpuri. Vara, corpul nostru, incearca sa se adapteze vremii caniculare, consumand o mare parte din energie in procesele de termoreglare. Digestia este ingreunata si de aceea alcatuirea meniului zilnic trebuie facuta cu mare atentie.

Vara meniul trebuie simplificat, dar in nici un caz el nu trebuie saracit ca valoare nutritiva. Este indicat sa se reduca numarul felurilor si cantitatea de grasimi si sa creasca numarul produselor alimentare bogate in vitamine si saruri minerale ( legume si fructe). Si cu cat vegetalele sunt mai putin preparate termic cu atat cantitatea de vitamine si minerale va fi mai mare. Consumul de carne nu trebuie neaparat redus daca este un consum normal( doua- trei zile pe saptamana) dar este recomandabila carnea slaba de vita, pasare sau peste.

Vara lucrurile se pot schimba total in ceea ce priveste nutritia si elementele unui meniu obisnuit. De pilda, o salata consistenta cu carne, sau un peste rasol se vor servi in zilele toride de vara nu ca antreu ci ca feluri de baza.

Branzeturile sunt indicate daca nu sunt foarte grase. Telemeaua o puteti savura in fiecare salata, pentru ca este bogata in calciu, iar pe perioada verii calciu se pierde semnificativ. Branzeturile grase precum cascavalul, trebuie consumat cu moderstie.

Vara, se va evita consumul bauturilor alcoolice. Sunt de preferat sucurile proaspete pe tot parcursul zilei si apa minerala, servita insa la o ora dupa masa. Consumul apei(plata sau minerala) in timpul mesei este contraindicat oricand, dar vara mai ales. Cantitatea de lichide consumate pe parcursul unei zile de vara trebuie sa fie de aprox. 2,5 l pe zi.


Foto: Flickr.com


Citeşte mai multe despre: meniu de vara,   salata,   vara,   nutrita,   valoare nutritiva
 
Alte articole din NUTRITIE
Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E sau vitamina care pastreaza tineretea, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. Aceasta vitamina protejeaza organi ...

5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

Studiile arata ca toxinele din organism sunt cele care incetinesc metabolismul si impiedica eliminarea grasimilor, favorizand aparitia bolilor. Elimin ...

Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Avand in vedere ca faina reprezinta o sursa importanta de carbohidrati si energie, ea trebuie sa se regaseasca zilnic in alimentatia noastra. Pe piata ...

Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Fie ca il folosim la prajit ori in salate, alegerea uleiului este extrem de importanta. Nutritionistii sunt de parere ca atunci cand gatim tre ...

COMENTARII:
  • 1. dani pe 22 Aprilie 2012 15:57

    :| mda o sa ma ajute acest meniu si sfaturile multumesc!

  • 2. GabiI pe 31 Iulie 2010 20:00

    De cand am inceput sa nu mai manannc seara(adica dupa ora 19) ma simt excelent. Cred ca nu are importanta daca este vara, primavara sau toamna...regulile de alimentatie trebuie sa fie aceleasi. E adevarat ca vara se mananca mai putin, de fapt nici nu prea ti-e foame vara din cauza caldurii, insa trebuie sa mancam cat mai sanatos, iar seara tarziu sa nu mai mancam. Mie nici nu-mi vine sa cred, ce diferenta este intre atunci cand ma culc cu stomacul plin si atunci cand ultima masa este la ora 19. Incercati!

COMENTARIUL TAU

6C778
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.