Nutritie

Rodia. Miracolul din perlele rosii.

Rodia. Miracolul din perlele rosii.

Fructul a aparut initial pe teritoriul Iranului(teritoriul de acum), dar a fost dus de catre spanioli peste Ocean. In zilele noastre rodia se cultiva in Asia Centrala si de vest, tarile Mediteranei si India de nord. Cum arata planta? Este o tufa care poate ajunge la o inaltime de 4,5m, are frunzele lucioase si fructele rosii -portocalii in forma de trompeta. Fructele, aproape sferice ajung la maturitate sa aiba culoarea rosu- stralucitor sau verde- galbui. Rodiile nu se mai coc dupa ce au fost recoltate deci ele nu mai produc zaharuri.  

Proprietatile rodiei sunt:

Intareste imunitatea si mareste rezistenta organismului la
citeste mai mult...
E-urile, otrava de pe rafturile supermarketurilor

E-urile, otrava de pe rafturile supermarketurilor

Luati aminte ce mancati! Aveti grija ce le dati copiilor sa manance! De ce auzim vorbindu-se in jurul nostru din ce in ce mai des de cancer? Parca pe vremea comunismului cand termenele de valabilitate erau atat de scurte la alimente precum laptele si iaurtul

si cand salamul cu soia se gasea mereu in galantare, nu se vorbea atat de des despre acesta boala...Mor tineri, mor copii. De ce? Cancer. Inexplicabil...Si oamenii continua sa umple cosurile in supermarket fara a citi macar o eticheta...
Majoritatea produselor sunt pline de aditivi alimentari. Ne otravim zi de zi mancand alimente care nu
citeste mai mult...
Hotii de vitamine...

Hotii de vitamine...

 
Considerate deja droguri, alcoolul si tutunul sunt de multe ori principalii responsabili pentru distrugerea vitaminelor din organism.
...Alcoolul. O importanta sursa de avitaminoza o constituie consumul peste masura de alcool, prin acesta fiind distruse mai ales vitaminele B si PP.



 In situatiile cronice, avitaminoza alcoolica poate duce la tulburari nervoase sau si mai grav accidente cardiace sau ciroza. Reducand capacitatea de rezervor vitaminic al ficatului alcoolul perturba transformarea vitaminelor pe care le aduc alimentele, in constituienti activi si chiar ajunge sa le distruga si pe cele existente in depozitele organismului.
...Tutunul. Cei doi “prieteni” nicotina si oxidul de carbon, prin combinarea efectelor
citeste mai mult...
Vitaminele. Sursele si importanta lor pentru organism.

Vitaminele. Sursele si importanta lor pentru organism.

 
Descoperite la inceputul secolului, vitaminele, aceste “necunoscute” subsatante, care nu au de fapt nici un fel de valoare energetica, sunt atat de indispensabile vietii. Vitaminele, intervin in asimilarea principiilor nutritive aduse organismului prin alimentatie.  Cea mai veche vitamina a fost vitamina B sau tiamina, careia, cel care a descoperit-o, polonezul C. Fuuk, i-a dat numele de “amina vietii”.



 
 
 
 
Ea a fost extrasa initial din tarate de orz decorticat. Fie ca sunt sintetizate de bacterii sau mucegaiuri, de vegetale, vitaminele sunt preluate ca atare din alimente. Vitaminele mai pot ajunge in organism si sub forma de provitamine, substante inactive care
citeste mai mult...
Secretele unei alimentatii sanatoase

Secretele unei alimentatii sanatoase

 
Auzim in jurul nostru din ce in ce mai multi specialisti recomanadand oamenilor o alimentatie sanatoasa pentru a-i feri de boli sau pentru a-i vindeca de anumite maladii. Dar ce inseamna o alimentatie sanatoasa ? Ce ar trebui sa mancam pentru a fi sanatosi ? Si ce ar trebui sa facem pentru a ne simti cu adevarat in forma ?



 
 
Doctorii specialisti in nutritie recomanda consumul a cinci portii de legume si fructe pe zi. Fructele si legumele sunt bogate surse de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Previn infarctul, accidentele cerebrale si anumite tipuri de cancer.
 
Foarte bogate in fibre si
citeste mai mult...
Minunile vegetale. Sa fim mai sanatosi cu ajutorul sucurilor din fructe si legume.

Minunile vegetale. Sa fim mai sanatosi cu ajutorul sucurilor din fructe si legume.

   
Proprietatile exceptionale terapeutice din fructe si legume, aceste minuni ale naturii, in care ramane inchis soarele, sunt date de cantitatile mari de potasiu si de zaharuri, de cantitatea mare de apa pentru care au calitati



 
 
 
diuretice si alcalinizante de neegalat. In fiecare anotimp dar in special vara si toamna, o cura de sucuri este o cura de sanatate. Sucul vegetal, curata organismul de toxine, ii da energie, prin continutul ridicat de vitamine, enzime, fermenti, minerale esentiale si oligoelemente.
Fortifiant- un galbenus proaspat si doua portocale. Sau un ciorchine de struguri si o portocala
Drenor pentru rinichi si ficat- 1 pastarnac mic, o
citeste mai mult...
Cum putem slabi fara sa apelam la diete stricte?

Cum putem slabi fara sa apelam la diete stricte?

Organismul uman, ca orice organism viu, trebuie hranit cu substante nutritive, atat de necesare functiilor vitale, substante care metabolizate, furnizeaza energia necesara zilnic.



 
 
 
Dieta zilnica trebuie sa cuprinda alimente de baza obligatorii: lipide, glucide si proteine. Daca vrei sa slabesti fara ca sa-ti pui sanatatea in pericol si fara ca, kilogramele eliminate sa se intoarca, renunta la grasimi, la painea proaspata, redu cantitatea de dulciuri. Pentru a-ti potoli foamea, care te va chinui cu siguranta dupa aceasta limitare a regimului, mareste consumul de verdeturi, legume, carne fiarta, lapte degresat si cat mai multe fructe (fara prune sau pere).
Painea neagra
citeste mai mult...
Cum ne pastram frumusetea si silueta. Reteta frantuzeasca

Cum ne pastram frumusetea si silueta. Reteta frantuzeasca

 
Aceasta reteta se consuma in fiecare zi timp de o luna de zile. Ea contine vitamine din grupa B, saruri, acizi organici, vitamina C.



 
 
 
 
Ingrediente:


2linguri de fulgi de ovaz;


7 lingurite de apa fiarta si racita;


3 linguri de lapte fiert rece;


1 lingurita de zahar brun;


1 mar mare;


zeama de lamaie.


Fulgii de ovaz se inmoaie in apa fiarta si racita cu o ora inainte de a fi facuta reteta si consumata. Dupa o ora se adauga peste fulgi, laptele, zaharul si marul nedecojit taiat bucatele. Se adauga si 2 lingurite de suc de lamaie si preparatul este numai bun pentru servit.
Acest amestec are
citeste mai mult...
Frumusetea vine si din interior

Frumusetea vine si din interior

Fara nici o indoiala, toate ne dorim sa fim frumoase, slabe si cu un ten de invidiat. Si pentru asta trebuie sa avem grija si de ceea ce punem in farfuria noastra..Exista alimente si nu putine, care sunt sanatoase si ne ajuta sa fim mai frumoase. Iata mai jos cateva dintre ele pe care e bine sa le adaugati in dieta dumeavoastra:



 
 
Iaurt- contine calciu si ne ajuta sa avem zambetul alb.
Morcov- ajuta la prevenirea imbatranirii premature. Functioneaza la fel ca Retin A.
Citrice- contribuie la formarea de colagen. Sucurile de fructe trebuie sa faca parte din dieta de zi cu
citeste mai mult...
Cum sa te ingrasi

Cum sa te ingrasi

Obezitatea este o problema atat de mare incat ne putem intreba: De ce ar vrea cineva sa se ingrase?” Exista cateva motive pentru care cineva ar vrea sa castige in greutate. Unii oameni sunt in mod natural slabi si ar dori sa fie mai grasi. Altii au fost bolnavi si au slabit pe perioada bolii. Posibilitatile financiare reduse pot de asemenea sa duca la scaderi mari in greutate.

Oricare ar fi motivele, cresterea in greutate sau ingrasarea trebuie sa se faca intr-un mod sanatos. Puteti incepe prin alegerea alimentelor sanatoase dar cu un continut caloric mult mai mare. Acest
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.