Secretele unei alimentatii sanatoase

2464 afisari | 26 August 2009
Mihaela
 
Secretele unei alimentatii sanatoase 1
  Auzim in jurul nostru din ce in ce mai multi specialisti recomanadand oamenilor o alimentatie sanatoasa pentru a-i feri de boli sau pentru a-i vindeca de anumite maladii. Dar ce inseamna o alimentatie sanatoasa ? Ce ar trebui sa mancam pentru a fi sanatosi ? Si ce ar trebui sa facem pentru a ne simti cu adevarat in forma ?

 

 

Doctorii specialisti in nutritie recomanda consumul a cinci portii de legume si fructe pe zi. Fructele si legumele sunt bogate surse de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Previn infarctul, accidentele cerebrale si anumite tipuri de cancer.

 

Foarte bogate in fibre si vitamine sunt cerealele integrale. Previn si combat constipatia, mentin o digestie buna si tin nivelul glicemiei in limite normele.

 

Ciocolata neagra este foarte bogata in antioxidanti continand chiar mai multi decat capsunele. Consumata cu masura regleaza tensiunea arteriala, este un foarte bun antidepresiv si scade valoarea colesterolului.

 

Pestele mai ales cel gras(somonul), este o sursa de acizi grasi omega 3, protejeaza inima, ajuta memoria si regleaza nivelul glicemiei.

 

Morcovii, rosiile sau ardeiul gras sunt legume foarte bogate in vitamina A. Ne ajuta sa avem o piele frumoasa si previne riscul de fracturi ale oaselor. Au si proprietati anticancerigene.

 

Iaurtul cel degresat, este o sursa de calciu si ne ajuta sa avem o digestie foarte buna.

 

Carnea . Foarte buna, dar trebuie sa o alegi pe cea de pui sau curcan si nu consumata in fiecare zi. Poti incerca sa faci pauza macar doua zile pe saptamana (miercuri si vineri de exemplu). Sursa de proteine.

 

Migdalele, produsele lactate, varza, fasolea, caisele uscate, smochinele, sunt adevarate surse de calciu. Intaresc oasele.

 

Fasolea, ouale, carnea de pasare sunt alimente bogate in fier. Ajuta la oxigenarea celulelor din corp, previn anemia si starile de epuizare.

 

Uleiul de peste este foarte bogat in vitamina D. Ajuta la fixarea calciului si a fosforului.

 

Bananele, graul, spanacul, prunele, migdalele sunt bune surse de magneziu. Esential in fortifierea organismului, in oboseala fizica si intelectuala, dureri de cap si diabet.

 

Oua, fasole, migdale, broccoli si toate legumele cu frunze verzi sunt foarte bogate in acid folic. Previn bolile de inima, maladii precum Alzheimer si cancerul de colon.

 

Ceaiul verde un foarte puternic antioxidant. O cana in fiecare zi intareste imunitatea si favorizeaza arderea grasimilor.

 

Si daca ai aflat ce trebuie sa faci in ceea ce priveste alimentatia, iata si cateva idei pentru a avea o conditia fizica buna:

 

Fa miscare de trei ori pe saptamana. O jumatate de ora de exercitii(mai ales cardio) iti vor intari inima, muschii, plamanii, sistemul nervos, articulatiile, dar te ajuta si sa ai un corp si o tinuta de invidiat.

 

Daca nu ai timp si chef pentru a merge in parc sau la o sala de fitness, pune-ti muzica si danseaza in casa in fata televizorului pana obosesti.

 

Apuca-te de sport la o ora dupa ce ai luat ultima masa si nu manca nimic 2 ore dupa exercitii. In timpul exercitiilor ia o sticla de apa de 2 l langa tine si bea cat de multa poti.

 

Nu pierde noptile si culca-te mai devreme de miezul noptii. Oboseala este un dusman de temut al sanatatii!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Alte articole din NUTRITIE
Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E sau vitamina care pastreaza tineretea, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. Aceasta vitamina protejeaza organi ...

5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

Studiile arata ca toxinele din organism sunt cele care incetinesc metabolismul si impiedica eliminarea grasimilor, favorizand aparitia bolilor. Elimin ...

Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Avand in vedere ca faina reprezinta o sursa importanta de carbohidrati si energie, ea trebuie sa se regaseasca zilnic in alimentatia noastra. Pe piata ...

Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Fie ca il folosim la prajit ori in salate, alegerea uleiului este extrem de importanta. Nutritionistii sunt de parere ca atunci cand gatim tre ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

71297
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.