Minunile vegetale. Sa fim mai sanatosi cu ajutorul sucurilor din fructe si legume.
diuretice si alcalinizante de neegalat. In fiecare anotimp dar in special vara si toamna, o cura de sucuri este o cura de sanatate. Sucul vegetal, curata organismul de toxine, ii da energie, prin continutul ridicat de vitamine, enzime, fermenti, minerale esentiale si oligoelemente.
Fortifiant- un galbenus proaspat si doua portocale. Sau un ciorchine de struguri si o portocala
Drenor pentru rinichi si ficat- 1 pastarnac mic, o mana de spanac. Sau o ceasca de coacaze rosii, un sfert de pepene galben, 2 piersici mari.
Mineralizant- 4 morcovi, un nap, o ramura de telina, 3 foi de varza, 5 catei de usturoi.Sau o ceasca de lapte vegetal, doi morcovi, sase caise mari.
Laptele vegetal: nuci macinate, alune, samburi de caise se combina in cantitati egale cu miere si se amesteca cu un pahar de apa calduta.
Revitalizant- 2 pere, un pahar de iaurt, o gutuie. Sau o sfecla rosie, doi morcovi, o jumatate de pastarnac, o jumatate de lamaie, o salata verde mica.
Tonic- o vanata, 2 mere, 3 foi de varza rosie. Sau o portocala, o ceasca de lapte vegetal.
Antireumatismal- 2 fire de sparanghel, o ramura de telina, o cana de capsuni. Sau un grapefruit, 1 cana de cirese, 1 lamaie.
Calmant- o salata verde, 3 rosii, anghinare, marar. Sau 3 pere, un pahar de lapte vegetal, 1 ceasca cu coacaze rosii.
Indicatii terapeutice
Numeroase afectiuni pot fi tratate cu ajutorul sucurilor de legume si fructe.
Acid uric: struguri, ceapa.
Amigdalita: coacaze, mure.
Anemie : morcovi, spanac, struguri, mere, caise, prune, varza.
Ateroscleroza: lamaie, usturoi, prune, praz, rosii.
Artrita: capsuni, lamaie, morcovi, rosii, zmeura, struguri, praz, coacaze, cirese, marar, prune
Calculi biliari: struguri, rosii, papadie.
Calculi renali: papadie, praz, mere, napi, rosii, struguri.
Colesterol: papadie, anghinare.
Circulatia sangelui: usturoi, lamaie, patrunjel.
Colibaciloza: afine, castraveti, mere.
Colita: morcovi
Colita ulceroasa: morcovi, varza.
Cistita: struguri, morcovi, mere.
Depresie: sfecla rosie, caise, migdale.
Decalcifiere: sfecla rosie, varza, napi.
Demineralizare: struguri, praz, mere, napi, varza, spanac, capsuni, cirese, frunze de telina.
Diaree: lamaie, afine, caise, morcovi, coacaze, gutui.
Dizenterie: morcovi, coacaze, afine, gutui, lamaie.
Fermentatii intestinale: tarhon, lamaie.
Ficat(blocare): ridichi, sparanghel, morcovi, papadie.
Ficat(congestie): pastarnac, agrise.
Ficat(insuficienta hepatica): morcovi, anghinare, sparanghel, frunze de telina, ridichi.
Hemoragie intestinala: morcovi.
Hemoroizi: pepene galben, struguri.
Hipertensiune arteriala: praz, patrunjel, lamaie, usturoi, coacaze.
Impetigo(pecingine): morcovi.
Inima: struguri, telina, pastarnac, ceapa.
Tuse convulsiva: usturoi.
Ulcer gastric: morcovi, lamaie, varza.
Uree: afine, anghinare, struguri, rosii.
Vene slabite: portocale.
Viermi intestinali: varza, marar, usturoi.
Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii
Vitamina E sau vitamina care pastreaza tineretea, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. Aceasta vitamina protejeaza organi ...
5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori
Studiile arata ca toxinele din organism sunt cele care incetinesc metabolismul si impiedica eliminarea grasimilor, favorizand aparitia bolilor. Elimin ...
Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?
Avand in vedere ca faina reprezinta o sursa importanta de carbohidrati si energie, ea trebuie sa se regaseasca zilnic in alimentatia noastra. Pe piata ...
Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?
Fie ca il folosim la prajit ori in salate, alegerea uleiului este extrem de importanta. Nutritionistii sunt de parere ca atunci cand gatim tre ...
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari