Minunile vegetale. Sa fim mai sanatosi cu ajutorul sucurilor din fructe si legume.

3692 afisari | 28 Mai 2009
Michelle
 
Minunile vegetale. Sa fim mai sanatosi cu ajutorul sucurilor din fructe si legume. 1
    Proprietatile exceptionale terapeutice din fructe si legume, aceste minuni ale naturii, in care ramane inchis soarele, sunt date de cantitatile mari de potasiu si de zaharuri, de cantitatea mare de apa pentru care au calitati

 

 

 

diuretice si alcalinizante de neegalat. In fiecare anotimp dar in special vara si toamna, o cura de sucuri este o cura de sanatate. Sucul vegetal, curata organismul de toxine, ii da energie, prin continutul ridicat de vitamine, enzime, fermenti, minerale esentiale si oligoelemente.

Fortifiant- un galbenus proaspat si doua portocale. Sau un ciorchine de struguri si o portocala

Drenor pentru rinichi si ficat- 1 pastarnac mic, o mana de spanac. Sau o ceasca de coacaze rosii, un sfert de pepene galben, 2 piersici mari.

Mineralizant- 4 morcovi, un nap, o ramura de telina, 3 foi de varza, 5 catei de usturoi.Sau o ceasca de lapte vegetal, doi morcovi, sase caise mari.

Laptele vegetal: nuci macinate, alune, samburi de caise se combina in cantitati egale cu miere si se amesteca cu un pahar de apa calduta.

Revitalizant- 2 pere, un pahar de iaurt, o gutuie. Sau o sfecla rosie, doi morcovi, o jumatate de pastarnac, o jumatate de lamaie, o salata verde mica.

Tonic- o vanata, 2 mere, 3 foi de varza rosie. Sau o portocala, o ceasca de lapte vegetal.

Antireumatismal- 2 fire de sparanghel, o ramura de telina, o cana de capsuni. Sau un grapefruit, 1 cana de cirese, 1 lamaie.

Calmant- o salata verde, 3 rosii, anghinare, marar. Sau 3 pere, un pahar de lapte vegetal, 1 ceasca cu coacaze rosii.

 

Indicatii terapeutice

Numeroase afectiuni pot fi tratate cu ajutorul sucurilor de legume si fructe.

Acid uric: struguri, ceapa.

Amigdalita: coacaze, mure.

Anemie : morcovi, spanac, struguri, mere, caise, prune, varza.

Ateroscleroza: lamaie, usturoi, prune, praz, rosii.

Artrita: capsuni, lamaie, morcovi, rosii, zmeura, struguri, praz, coacaze, cirese, marar, prune

Calculi biliari: struguri, rosii, papadie.

Calculi renali: papadie, praz, mere, napi, rosii, struguri.

Colesterol: papadie, anghinare.

Circulatia sangelui: usturoi, lamaie, patrunjel.

Colibaciloza: afine, castraveti, mere.

Colita: morcovi

Colita ulceroasa: morcovi, varza.

Cistita: struguri, morcovi, mere.

Depresie: sfecla rosie, caise, migdale.

Decalcifiere: sfecla rosie, varza, napi.

Demineralizare: struguri, praz, mere, napi, varza, spanac, capsuni, cirese, frunze de telina.

Diaree: lamaie, afine, caise, morcovi, coacaze, gutui.

Dizenterie: morcovi, coacaze, afine, gutui, lamaie.

Fermentatii intestinale: tarhon, lamaie.

Ficat(blocare): ridichi, sparanghel, morcovi, papadie.

Ficat(congestie): pastarnac, agrise.

Ficat(insuficienta hepatica): morcovi, anghinare, sparanghel, frunze de telina, ridichi.

Hemoragie intestinala: morcovi.

Hemoroizi: pepene galben, struguri.

Hipertensiune arteriala: praz, patrunjel, lamaie, usturoi, coacaze.

Impetigo(pecingine): morcovi.

Inima: struguri, telina, pastarnac, ceapa.

Tuse convulsiva: usturoi.

Ulcer gastric: morcovi, lamaie, varza.

Uree: afine, anghinare, struguri, rosii.

Vene slabite: portocale.

Viermi intestinali: varza, marar, usturoi.

 

 


 
Alte articole din NUTRITIE
Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E- vitamina tineretii si a sanatatii

Vitamina E sau vitamina care pastreaza tineretea, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. Aceasta vitamina protejeaza organi ...

5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

5 alimente care ne ajuta sa ne detoxifiem dupa sarbatori

Studiile arata ca toxinele din organism sunt cele care incetinesc metabolismul si impiedica eliminarea grasimilor, favorizand aparitia bolilor. Elimin ...

Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Ce faina sa alegem? Ce paine este mai buna?

Avand in vedere ca faina reprezinta o sursa importanta de carbohidrati si energie, ea trebuie sa se regaseasca zilnic in alimentatia noastra. Pe piata ...

Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Uleiul in bucatarie. Pe care ulei ar trebui sa-l alegem?

Fie ca il folosim la prajit ori in salate, alegerea uleiului este extrem de importanta. Nutritionistii sunt de parere ca atunci cand gatim tre ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

B9A9D
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.