Mihaela

Paste fusilli cu sos de ardei

Paste fusilli cu sos de ardei

Reteta de paste pentru 4 persoane

Ingrediente: 2 ardei mari grasi galbeni, 2 cepe medii, 2 catei de usturoi, 500g paste fusilli, 2 linguri de ulei de masline, 1 conserva de rosii de 500g, 3 lingurite de capere, sare si piper.

Ardeii grasi se spala se curata de seminte si se taie cuburi. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca.

Pastele se fierb intr-o oala mare cu apa in care am adaugat 3-4 picaturi de ulei si o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba Conform instructiunilor de pe ambalaj.

In timp ce fierb pastele, se pregateste sosul de ardei. Se
citeste mai mult...
Rugaciune pentru calatorie

Rugaciune pentru calatorie

Rugaciunea pentru calatorie este bine sa fie citita de fiecare calator inainte de a pleca la un drum, pentru ca Dumnezeu, Maica Domnului si ingerul pazitor, sa-l pazeasca de accidente, sa-l fereasca de orice necaz, iar calatoria sa-i fie cu folos. Nu plecati niciodata la drum fara a face semnul crucii si fara a spune :”Doamne ajuta!” 

Doamne Iisuse Hristoase Dumnezeul nostru, Cela ce esti calea, adevarul si viata si ai calatorit impreuna cu sluga Ta Iosif, precum si cu cei doi ucenici, care au mers la Emaus. Insuti stapane, calatoreste si cu mine robul Tau, binecuvantand calatoria mea. Trimite-mi ingerul pazitor, precum lui Tobie, sa-mi
citeste mai mult...
Primul an de viata al copilului. Lucruri marunte sau adevarate probleme?

Primul an de viata al copilului. Lucruri marunte sau adevarate probleme?

Este absolut normal sa supravegheati cu multa atentie sanatatea copilului dar si dispozitia acestuia in primul an de viata. Foarte multe situatii insa, va dau stari de neliniste, pentru ca nu aveti certitudinea ca este vorba despre o nimica toata sau o adevarata problema.



Dar asa este la inceput, in primul an de viata si mai ales la primul copil. Parintii sunt putin nesiguri pe ei si tot timpul cred ca s-a intamplat ceva cu copilul.
 
Cele mai frecvente probleme care apar in primul an de viata al copilului.
 
Un bebelus tresare, clipeste din ochi, regurgiteaza, stranuta de mai multe ori,
citeste mai mult...
Pulpa de vita in vin cu sos dulceag

Pulpa de vita in vin cu sos dulceag

Reteta pentru 4 persoane 
Ingrediente: 1,5 kg de pulpa de vita, 3 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina mica, 1 ceapa, 2 foi de dafin, 1 cuisor, 2 lingurite boabe de piper, 2 lingurite de cimbru, 3 pahare de vin rosu, 1 pahar de otet de vin rosu, 3 linguri de ulei, 2 lingurite de unt, sare, piper, 1 cana de smantana.



 
 
Morcovul, telina si pastarnacul se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si ea si se taie in sferturi. Carnea de vita se spala. Se face o marinata din legumele taiate care se amesteca cu dafinul, cuisorul, boabele de
citeste mai mult...
Care sunt zilele in care nu se fac nunti?

Care sunt zilele in care nu se fac nunti?

 
Nunta este un moment de bucurie, foarte important si unic in viata noastra. De aceea, trebuie sa ne alegem cu grija locul dar si data nuntii noastre. Sfantul Simeon al tesalonicului spune:”Nu se cuvine sa facem nunta oricand, caci acest lucru este trupesc si aducator de veselie trupeasca.



Nu poate cineva sa se ingrijeasca de ale trupului si-n acelasi timp sa si posteasca; dupa cum nimeni nu poate sa aiba si ganduri lumesti si sa planga totodata si pentru suflet.”
Canonul 69 al Sfintilor Apostoli, canonul 25 al Sinodului din Laodiceea, precum si Sfintii parinti, interzic nunta in zilele si posturile
citeste mai mult...
Cand trebuie sa ne spovedim si cum ne alegem duhovnicul

Cand trebuie sa ne spovedim si cum ne alegem duhovnicul

Este bine, ca orice crestin sa se spovedeasca ori de cate ori simte nevoia si cat mai des cu putinta. Spovedania se leaga mai ales de posturile de peste an. Biserica porunceste crestinilor, ca in aceste perioade , sa mearga la duhovnic si sa-si marturiseasca pacatele. Deci, timpul cel mai bun pentru spovedanie este in perioada celor patru posturi din an. Tot atunci, crestinul spovedit, poate primi si sfanta Impartasanie daca ii este permis de la duhovnic. Duhovnicul nu poate fi schimbat, asa oricand, ci numai cu un motiv bine intemeiat. Locul unde se savarseste spovedania este Biserica, acasa spovedindu-se
citeste mai mult...
Pacatele si cum se impart ele

Pacatele si cum se impart ele

Ce este pacatul? Pacatul este calcarea legii lui Dumnezeu, cu gandul, cu fapta cu cuvantul, cu stiinta sau din nestiinta. Pentru a ne putea feri de pacate, trebuie in primul rand sa le cunoastem, sa stim care sunt, iar mai apoi sa incercam sa evitam sa cadem in pacat.

Si totusi daca s-a intamplat sa pacatuim, trebuie sa alergam cat mai repede la duhovnic pentru a ne spovedi si a marturisi pacatele.

Dar care sunt pacatele si cum se impart ele:

Cele 7 pacate de moarte


Mandria


Zgarcenia


Desfranarea


Lacomia


Mania


Zavista si Lenea


Neingrijirea sufletului



Pacate strigatoare la Cer


Uciderea savarsita cu voie.

Sodomiea(impreunarea oamenilor impotriva firii).

Asuprirea saracilor, a vaduvelor sau
citeste mai mult...
Paste penne cu piept de pui si bacon

Paste penne cu piept de pui si bacon

Reteta cu paste pentru 4 portii

Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline, 2 piepti de pui dezosati fara piele, 100g bacon taiat fasiute mici, 4 linguri de vin alb, 100g de mazare congelata, 5 lingurite de smantana, 250g de paste penne, sare si piper.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se clatesc cu un jet de apa rece si se lasa la scurs.


Intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de masline la incalzit. Se pune in ulei pieptul de pui si se adauga si fasiile de bacon peste pui. Se lasa la foc iute 5 minute.
citeste mai mult...
Detoxifierea organismului dupa sarbatori. Reguli de alimentatie.

Detoxifierea organismului dupa sarbatori. Reguli de alimentatie.

Asa cum ati facut curatenie prin casa inainte de sarbatori, tot asa trebuie sa faceti curatenie si in organism dupa sarbatori. Numai ca, daca in casa curatenia a durat 2-3 zile, aceasta curatenie prin organism va va lua ceva mai mult timp, respectiv intre 7 si 14 zile.


Prin urmare, in perioada imediat urmatoare sarbatorilor, ar trebui sa tineti cont de cateva recomandari si de ce nu, sa respectati cateva reguli usoare de alimentatie, care va vor ajuta in lupta cu toxinele. 

Recomandari pentru detoxifierea organismului dupa sarbatori :

Evitati alimentele prajite.

Evitati consumul de sare.

Evitati alimentele conservate sau afumate.

Nu consumati alimente din
citeste mai mult...
Salmone alla diavola(somon cu sos iute)

Salmone alla diavola(somon cu sos iute)

 
Reteta din bucataria italiana
Pentru 4 persoane


Ingrediente: 4 fileuri de somon, 200ml de suc de rosii, 2 catei de usturoi, 1 ardei iute rosu curatat de seminte si tocat, 2 linguri de mustar cu hrean iute, 100ml de vin rosu, 100ml vin de Porto, sare si piper.



 
 
In primul rand se pregateste sosul alla diavola(adica foarte picant).
Ardeiul iute se curata de seminte, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se toaca si el. Intr-o tigaie se incalzeste 1 lingura de ulei de masline si se caleste ardeiul iute si usturoiul tocate. Se adauga apoi mustarul. Se stinge cu
citeste mai mult...
7 Secrete din bucatarie pentru frumusetea pielii

7 Secrete din bucatarie pentru frumusetea pielii

 
Cateva idei pentru a aduce frumusete si prospetime pielii noastre, usor de realizat si la indemana oricui:
 
1. PEPENELE VERDE. Sucul de pepene verde curata pielea de toate impuritatile, dandu-i luminozitate si lasand-o intr-o stare proaspata si frumoasa.



 Se scurge sucul de la pepenele rosu si se aplica pe fata timp de 15 minute. Dupa, se spala fata cu apa calda si apoi cu apa rece.
2. PORTOCALELE. Portocalele sunt bogate in vitamina A, B si C si actioneaza ca stimulent si astringent pentru piele. Sucul de portocale ii da tenului o stralucire aproape instantanee. Tot ce trebuie sa faceti este sa inmuiati
citeste mai mult...
Cotlete italiene cu rosii

Cotlete italiene cu rosii

Reteta din bucataria italiana pentru 4 persoane 

Ingrediente: 4 cotlete de porc groase, 3 linguri de unt, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 100ml de vin alb, 1 conserva de 850ml de rosii decojite, 1 lingura de zahar brun, 50g de parmezan ras, busuioc, sare, piper. 

Se incinge cuptorul la 180 grade. Cotletele de porc se spala si se usuca cu prosoape absorbante. Se sareaza si se pipereaza.

Intr-o tigaie se incinge untul. Se prajesc cotletele pe fiecare parte pana capata culoare. Se da tigaia la cuptor pentru inca 15 minute. Se scot cotletele pe un platou si se lasa in cuptor
citeste mai mult...
Supa - crema de praz

Supa - crema de praz

Reteta de post pentru 8 persoane   Ingrediente: 1kg de praz, 2 cartofi mari, 1 telina medie, 1 lamaie, smantana vegetala, 7-8 ciuperci mari, 2 morcovi, ulei, 1 lamaie, patrunjel proaspat tocat, sare si piper.
Se spala si se curata legumele de coaja. Intr-o oala se fierb in 2 l de apa prazul, morcovii, telina si cartofii cu 1 lingurita de sare. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga 3-4 lingurite de ulei si piperul. La sfarsit se ia oala de pe foc si se lasa sa se raceasca.


Intre timp se calesc ciupercile taiate feliute.


Se scot legumele din oala si
citeste mai mult...
Salata de peste cu maioneza de post

Salata de peste cu maioneza de post

O salata pentru zilele din post cand sunt dezlegari la peste dar nu numai...
 
Ingrediente: 1 macrou afumat, 1 conserva de ton in ulei, 3 castraveciori murati.
Pentru maioneza de post: 1 telina mare, 1 cartof, 3 linguri cu mustar, 1 ceasca cu ulei, ½ lamaie, sare si piper.



 
 
Cartoful si telina se spala se curata de coaja si se pun la fiert in putin apa cu sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca bine. Intr-un vas se amesteca cu mixerul la viteza mica adaugandu-se mustarul si uleiul ca la maioneza treptat. Se potriveste de sare si piper.
Macroul se
citeste mai mult...
Povestea lui Mos Craciun

Povestea lui Mos Craciun

  Sarbatorile de iarna, cu obiceiurile lor, incep in luna decembrie la Sfantul Nicolae si se termina la Sfantul Ioan. In acest interval este inclusa si sarbatoarea Craciunului, poate cea mai frumoasa si mai emotionanta dintre toate. Ea ii bucura atat pe cei mici cat si pe cei mari.


 Copilaria fiecaruia dintre noi, este marcata de bucuria Craciunului, a bradului impodobit, a noptii lui Mos Nicolae si a serii de Ajun cand venea Mosul si ne punea cadouri sub bradul de Craciun.


Mos Craciun este un batranel grasut, cu o barba alba mare, imbracat intr-o haina rosie iar in picioare
citeste mai mult...
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

 
Ingrediente: ½ kg de fasole uscata, 2 cepe, 1 morcov, 1 cartof, 1 ceasca de bulion, 100ml de ulei, sare si piper, patrunjel prospat tocat.
 
Fasolea(pentru iahnia de fasole se alege o fasole cu bobul mai mare) se spala si se pune la fiert. Dupa primele clocote se schimba apa cu o alta apa fierbinte.



Operatiunea se repeta de 2 ori. In timp ce fasolea fierbe se curata legumele. Cartoful se pune intreg la fiert impreuna cu fasolea si se va scoate la sfarsit si se va arunca. Cartoful ne ajuta sa scapam de flatulenta pe care o da fasolea.
Se adauga morcovul dat
citeste mai mult...
Calciul - cel mai important mineral pentru sanatatea noastra

Calciul - cel mai important mineral pentru sanatatea noastra

 
Calciul este un mineral foarte important, indispensabil pentru sanatatea si rezistenta oaselor dar si pentru a avea un zambet stralucitor. Este poate elementul mineral cu cele mai multe functii in oraganism. De fapt importanta calciului pentru oase este atat de mare,



aprox. 98% din cantitatea de calciu din organism se afla depozitata in oase. Pe parcursul vietii, tesutul osos se reinnoieste permanent. Dar pe masura ce anii trec, aceasta reinnoire incepe sa sufere modificari: astfel ca ritmul cu care se distruge tesutul osos incepe sa fie mai rapid decat cel de reinnoire. Asa apare osteoporoza, durerile de spate si alte neplaceri
citeste mai mult...
Divort, separare: cum sa le spunem copiilor?

Divort, separare: cum sa le spunem copiilor?

In zilele noastre o treime din casatorii esueaza si se finalizeaza printr-un divort sau o separare a parintilor. A fi fiul sau fiica unor parinti divortati nu mai reprezinta astazi “un capat de tara” sau o rusine. Copiii nu mai



arata cu degetul la scoala, iar dascalii nu ii privesc altfel pe acesti copii, decat ii privesc pe copiii cu o situatie familiala normala.
Totusi situatia doare. Si doare si mai tare, mai ales daca copilul nu a avut pana in momentul separarii parintilor date ca acest lucru s-ar putea intampla. Daca parintii nu s-au certat, nu au discurtat prea mult in
citeste mai mult...
Cele sapte sfinte taine randuite de Mantuitorul in Biserica Sa.

Cele sapte sfinte taine randuite de Mantuitorul in Biserica Sa.

Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra este in ceruri; ca asa au prigonit si pe prooroci mai inainte de voi. Cele sapte sfinte taine pe care mantuitorul le-a randuit in Biserica Sa sunt:

Botezul(usa prin care se intra in crestinism). 

Ungerea cu sfantul Mir(pe care o face preotul imediat dupa afundarea in apa botezului, pentru chemarea harului Sfantului Duh si intarirea spirituala a acelui botezat).  

Pocainta(prin care se spala pacatele pe care omul le marturiseste la duhovnic).

Sfanta Euharistie sau impartasania, prin care ne unim cu Domnul, gustand trupul si sangele Sau, sub chipul painii si a vinului sfintit prin lucrarea Sfantului
citeste mai mult...
Povestea lui Mos Nicolae

Povestea lui Mos Nicolae

..Se spune ca in seara de 5 spre 6 decembrie pe la geamurile copiilor cuminti vine Mos Nicolae si lasa in ghetutele curate, pregatite de cu seara de copii, dulciuri si tot felul de daruri. La copiii care au fost neascultatori si lenesi, Mos Nicolae vine cu o “nuielusa”, amintindu-le ca sunt pedepsiti. Mosul vine pe furis, iar copiii gasesc dimineata cand se trezesc darurile lasate de el. Povestea, atat de veche, spune ca Sfantul Nicolae a ajutat trei fete sarace din orasul in care locuia, aducandu-le noaptea in timp ce fetele dormeau zestre. Fetele stateau intr-o casa foarte
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.