Mihaela

Alimente interzise lui bebe in primul an de viata

Alimente interzise lui bebe in primul an de viata

Iata o lista cu cateva alimente de care ar trebui sa-l feresti pe bebe pana ce implineste un anisor. Unele ii pot provoca alergii, altele botulism, asfixiere, etc. Mai bine le eviti! Bebe are o viata in fata si timp sa le guste pe fiecare, nu-i asa?

Alimente cu risc mare de alergii:

-         laptele de vaca (pediatrii recomanda introducerea lui in alimentatia copilului dupa varsta de 2 ani)

-         albusul de ou

-         fructele de mare

-         ciocolata

-         untul de arahide


Alimente care pot provoca botulism:

-         mierea de albine


Alimente cu risc de asfixiere:

-         nuci

-         alune

-         popcorn

-         migdale

-         arahide

-         fructele cu seminte mici (kiwi, capsune,
citeste mai mult...
Taitei in sos delicios de ciuperci cu sunca

Taitei in sos delicios de ciuperci cu sunca

Reteta cu paste pentru 2 persoane
 
Ingrediente: 250 g de taitei lati, 400g de ciuperci Champignon, 1 lingura de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 300g de mazare congelata, 400 ml de lapte cu continut mic de grasime, 150g de sunca, sare si piper, patrunjel verde.

Se pune la fiert o oala de apa cu sare. Cand apa fierbe adaugam taiteii. 
Intre timp pregatim sosul Se curata ciupercile si se taie fasiute. Sunca se taie cubulete.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc ciupercile. Se adauga apoi usturoiul pisat si mazarea. Se toarna laptele. Se fierbe sosul la foc mic aprox.
citeste mai mult...
Parabenii si alte otravuri din produsele cosmetice

Parabenii si alte otravuri din produsele cosmetice

Daca pana acum am aflat de cine sa ne ferim in ce priveste alimentatia noastra, iata ca mai nou, am inceput sa fim interesati si de siguranta produselor pe care le folosim pentru ingrijirea pielii. Ultimile cercetari in domeniu arata ca si aceste produse, daca contin anumiti conservanti ne pot declansa boli grave precum cancerul. Sigur ca nu se intampla acest lucru imediat, dar in timp actiunea lor poate fi foarte periculoasa. Din pacate, ii gasim in mai toate produsele. De la produsele de ingrijire pentru bebelusi pana la cremele si lotiunile de tratament.

Parabenii.

Parabenii sunt derivati de acid benzoic si sunt utilizati
citeste mai mult...
Nastere naturala sau cezariana?

Nastere naturala sau cezariana?

Chiar daca  alegerea modului in care vei naste copilul  trebuie stabilit de medic, in foarte multe cazuri pacientele reusesc sa-si convinga medicul sa faca operatia de cezariana. Acest mod de a naste, este privit din pacate, cu multa superficialitate de catre viitoarele mame, ignorandu-se foarte usor dezavantajele ei. Pentru a lua o decizie corecta draga graviduta, iata cam care ar fi avantajele si dezavantajele fiecarui tip de nastere:


NASTEREA NATURALA

 Avantaje

-         recuperarea se face mult mai repede si mai usor

-         uterul nu e afectat

-         te poti ridica din pat in 1-2 ore

-         durerile de dupa nastere sunt mult mai mici

-         viitoarele
citeste mai mult...
Prima baie a bebelusului

Prima baie a bebelusului

Primele zile acasa cu puiutul le fac pe proaspetele mamici, care si asa sunt destul de fragile dupa nastere, sa se simta neputincioase. Bebe e atat de mic...Si trebuie atat de multe lucruri facute...Prima baie a copilului, reprezinta unul din momentele de teama pentru multe mame.

Cateva sfaturi insa si putin curaj, te pot ajuta sa invingi teama primelor zile cu bebelusul acasa, atunci cand vine ora ora de baita. Tineti cont de aceste cateva lucruri inainte de a va apuca de prima baie:

1. Iata o lista cu lucrurile care nu trebuie sa lipseasca la prima baie a lui bebe:

-        
citeste mai mult...
Tocanita de cartofi cu ciuperci

Tocanita de cartofi cu ciuperci

Reteta de post pentru 8 portii

Ingrediente: 6 cartofi medii, 6 ciuperci mari, 1 ceasca de ulei, 3 cepe, 3 linguri de bulion, 1 legatura de patrunjel, sare si piper.

Se curata cartofii si se taie cuburi mici. Se curata si ceapa si se taie solzisori iar ciupercile curatate se taie felii. Ciupercile se calesc intr-o parte de ulei, iar ceapa se caleste in restul de ulei pana se rumeneste putin. Se adauga si cartofii peste ceapa si se mai calesc putin impreuna dupa care se adauga sarea, piperul, bulionul si apa. Se lasa acoperit sa fiarba pana ce cartofii sunt
citeste mai mult...
Ciorba de praz taraneasca

Ciorba de praz taraneasca

Reteta de post pentru 12 portii

Ingrediente: 1 kg de praz, 4 cartofi, 3 cepe, 5 ciuperci proaspete, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 2 linguri de orez, 5 linguri de ulei, 1 cana de zeama de varza murata, 1 legatura de leustean, sare si piper.      

Intr-o oala cu 3l de apa fierbinte se pun la fiert morcovii, pastranacul, radacina de patrunjel taiate cubulete, ciupercile taiate feliute, cartofii taiati cuburi mari si cepele tocate marunt.

Se curata prazul si se taie inele subtiri. Se pune intr-o tigaie uleiul si putina apa si se inabusa prazul. Se adauga apoi in
citeste mai mult...
Tratament naturist pentru bolile de ficat

Tratament naturist pentru bolile de ficat

Ficatul, cel mai mare organ intern al corpului uman, este unic prin faptul ca are capacitatea de regenerare si de reintregire a celulelor care au fost distruse. Acest lucru se intampla totusi, cu conditia ca leziunile sa nu fie repetate, pe termen lung.

Iata cateva tratamente naturiste in bolile ficatului(steatoza hepatica, hepatite, ciroze, etc)care pot ajuta ficatul sa se regenereze:

Urmatorul tratament trebuie tinut 14 zile fara a-l intrerupe si este eficient pentru multe boli ale ficatului:

Aveti nevoie de 2 borcane de 800g, 5 lamai galbene bine coapte si netratate chimic(le puteti lua de la cineva care are lamai acasa) si
citeste mai mult...
Cartofi cu chimen si marar

Cartofi cu chimen si marar

Reteta pentru copii care au implinit 6 luni

Ingrediente: 2 cartofi, 1 lingurita de unt, 1 lingurita rasa de chimen, marar proaspat.

Se pune o oala cu 1l de apa la fiert. Se adauga chimenul(pentru copii ce au peste 1 an se adauga si un praf de sare in apa). Cartofii se curata, se spala, se taie rondele si se pun in apa cu chimen la fiert. Se acopera si se fierb la foc potrivit.

Se topeste untul intr-o craticioara si se adauga cateva fiere de marar tocate marunt.Se ia vasul de pe foc. Se adauga in tigaie cartofii fierti, scursi de apa. Se
citeste mai mult...
Dovlecei pane de post

Dovlecei pane de post

Reteta de post pentru 4 portii

Ingrediente: 5 dovlecei proaspeti, 5 linguri cu faina, 1 capatana de usturoi, 1 legatura de marar, 1 ceasca de ulei, sare si piper.

Dovleceii se spala si se curata. Se taie fiecare dovlecel rondele si se presara pe ambele parti sare si piper. Se trec apoi prin faina pe ambele parti si se prajesc in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie.

Usturoiul se zdrobeste, se presara sare deasupra si se freaca bine cu ulei pana devine maioneza. Se toaca mararul. Dovleceii se transfera de pe servet pe un platou. Se presara marar tocat
citeste mai mult...
Salata antistres

Salata antistres

Reteta pentru 2 portii

Ingrediente: 1 salata verde, 2 andive, 1 morcov, 50g rondele de masline, 1 borcan mic cu sfecla rosie, 2 linguri de ulei de masline extravirgin, sare, 2 linguri suc de lamaie.

Salata verde se spala si se rupe fasii. Andivele se desfac si se rup frunzele bucatele(andivele si salata verde oxideaza daca se taie cu cutitul). Morcovul se rade pe razatoarea mare.

Intr-un vas mare se amesteca toate ingredientele foarte usor, dupa care se stropeste salata cu uleiul de masline si sucul de lamaie. Se condimenteaza cu sare. Se serveste cu crutoane alaturi de chiftelute de soia. Este
citeste mai mult...
Saptamana Patimilor (Saptamana Mare)

Saptamana Patimilor (Saptamana Mare)

Saptamana Patimilor sau Saptamana Mare este o saptamana in care trebuie sa priveghem si sa compatimim impreuna cu Domnul nostru Iisus Hristos. In fiecare zi, bisericile tin slujbe numite denii, iar credinciosii sunt indemnati la curatenie si milostenie pentru patimile lui Iisus. De luni si pana vineri, cand a fost rastignirea in fiecare zi se rostesc rugaciuni, se citeste o anumita Evanghelie si se reiau ultimile zile ale vietii pamantesti a lui Iisus.
 


Luni


 


La denia de luni este pomenit Iosif cel prea frumos- un patriarh din Vechiul Testament. Ca si Iisus, Iosif a fost si el vandut de fratii sai
citeste mai mult...
Botezul

Botezul

Botezul este una din cele sapte sfinte taine, pe langa celelalte care sunt: mirungerea, casatoria, maslul, spovedania, impartasania, hirotonia. Prin botez se spala pacatul stramosesc facut de Adam si Eva si deschide usa de intrare in biserica.
 
Botezul incepe prin anumite dezlegari pe care le face preotul in pridvorul bisericii si care au rolul de a alunga duhurile necurate(se leapada de cele necurate atat nasii cat si parintii copilului), dupa care se intra in biserica si se incepe slujba de botez.

Se spune mai intai binecuvantarea, apoi Ectenia mare(care reprezinta rugaciunile prin care preotul care boteaza, se roaga pentru ca Duhul Sfant sa
citeste mai mult...
Creta

Creta

Creta, cea mai mare insula a Greciei si leaganul civilizatiei si culturii europene, este o destinatie turistica care atrage turisti din intreaga lume an de an. Este a cincea insula ca marime din Europa separand Marea Egee de Marea Libiei. Insula Creta, marcheaza practic granita dintre Europa si Africa.



 
Foarte populata este partea de nord a insulei unde se aliniaza orasele mai mari, situate in golfurile potrivite pentru ancorare. Partea sudica a insulei, cu stancile iesite din mare nu are o populatie prea bogata.
Plajele cu nisip foarte fin si stanci salbatice, marea de un albastru precum turcoazul, ospitalitatea si caldura
citeste mai mult...
Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul - rugaciunea Postului Pastelui

Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul - rugaciunea Postului Pastelui

In acesta perioada a Postului Pastelui sau Postul Mare se citeste aceasta rugaciune de umilinta si adevarata smerenie a unui mare invatator al vietii duhovnicesti Parintele Efrem Sirul. Rugaciunea se citeste de doua ori la sfarsitul fiecarei slujbe din post de Luni pana Vineri(nu si Sambetele si Duminicile). Ea poate fi citita insa si de fiecare crestin in fiecare zi, la rugaciunile de dimineata si de seara, dar si  in alte momente ale zilei.Cand o citim, facem cate o metanie dupa fiecare cerere.  

Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert, nu mi-l
citeste mai mult...
Postul Pastelui – drumul spre sarbatoarea Invierii Domnului

Postul Pastelui – drumul spre sarbatoarea Invierii Domnului

Postul Pastelui este cel mai lung, mai vechi dar si mai aspru post dintre posturile Bisericii Ortodoxe. Este un drum lung, cu rugaciune si pocainta greu de strabatut. Un drum care duce la Sfanta sarbatoare a Invierii Domnului. Poate tocmai de aceea, oamenii numesc Postul Pastelui si Postul Mare. Ne aminteste de postul de 40 de zile al Mantuitorului in pustie, inainte sa iasa in lume si sa propavaduiasca Evanghelia.

Post, inseamna nu numai infranarea de la poftele trupesti ci si infranarea mintii de la ganduri rele, de la vorbe si ganduri urate.

In Postul Pastelui nu ai voie sa mananci: branza,
citeste mai mult...
Tocana macelarului

Tocana macelarului

Ingrediente: 1 kg de spata de porc, 150 g de kaizer, 1 lingura de ulei, 2 cepe, 5 castraveti murati, 3 linguri de pasta de tomate, 3 catei de usturoi, 1 ceasca de vin alb, 1 legatura de patrunjel, sare si piper.



 
 
Carnea de porc se spala si se taie fasii lungi.Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.  Kaizerul se taie fasiute subtiri si se caleste putin intr-o lingura de ulei. Se adauga si ceapa tocata, usturoiul pisat, pasta de tomate dupa care se pune si carnea de porc, sarea, piperul si vinul. Se amesteca si se lasa
citeste mai mult...
Rugaciune catre Sfantul Stelian- cel ce ii ocroteste pe copii si pe mamele acestora

Rugaciune catre Sfantul Stelian- cel ce ii ocroteste pe copii si pe mamele acestora

Sfantul Stelian vine in intampinarea copiiilor care au nevoie de ajutor dar si a mamelor acestora. El ii ocroteste cu rugaciunile lui pe copii si pe familiile lor, trebuie numai sa i se ceara ajutorul. 
Rugaciunea aceasta este foarte folositoare si femeilor insarcinate sau femeilor care nu au copii.





Cine poate, este bine sa citeasca si acatistul Sfantului.
 
 
Cuvioase Parinte Stelian, sprijinitorul si calauzitorul in rugaciunile noatre, patimile trupesti biruind si impreuna cu ingerii locuind, privesti neincetat marirea cea gatita a sfintilor, cu lumina cereasca umplandu-te. Acum in marirea cereasca vietuind si inaintea Imparatului Hristos stand, nu uita pe credinciosii care cu
citeste mai mult...
Alaptatul si problemele care apar in timpul alaptarii

Alaptatul si problemele care apar in timpul alaptarii

Laptele matern, lucrul cel mai natural din lume, contine absolut tot ceea ce copilasul are nevoie pentru a se dezvolta sanatos si armonios. Insa tocmai cu lucrurile simple si firesti ne facem cele mai multe probleme. Iata cateva din cele mai des intalnite probleme care apar in timpul alaptarii:



 
 
Copilul se satura dintr-un singur san si nu mai vrea sa suga din cel de al doilea. Ce este de facut?
Mulgeti laptele din sanul din  care nu a supt bebelusul si este inca plin, iar masa ce urmeaza incepeti-o cu sanul acesta.
 
Copilul refuza sanul si nu vrea sa manance.
Unul din motivele
citeste mai mult...
Rugaciune grabnic ajutatoare catre Maica Domnului

Rugaciune grabnic ajutatoare catre Maica Domnului

Cand avem necazuri, cand suntem bolnavi cand suntem in grele incercari, haideti sa ne rugam, sa cerem ajutor de la Maicuta Domnului. Sfanta fecioara este o buna mijlocitoare catre Dumnezeu si ori de cate ori ii cerem ajutorul, rugaciunile noastre nu raman neascultate.

 Maicuta Domului vine grabnic in intampinarea noastra, noi trebuie doar sa nu ne pierdem increderea si sa deznadajduim.

 

Ceea ce singura esti bucuria celor scarbiti si Partinitoare celor ce se nedreptatesc. Mangaierea celor ce plang si ajutor celor neajutorati. Cercetarea celor neputinciosi si acoperamant si sprijin celor ce se chinuiesc. Liman celor inviforati, toiag
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.