Alaptatul si problemele care apar in timpul alaptarii
Copilul se satura dintr-un singur san si nu mai vrea sa suga din cel de al doilea. Ce este de facut?
Mulgeti laptele din sanul din care nu a supt bebelusul si este inca plin, iar masa ce urmeaza incepeti-o cu sanul acesta.
Copilul refuza sanul si nu vrea sa manance.
Unul din motivele pentru care copilul refuza sanul si nu vrea sa manance ar putea fi: copilul nu poate sa respire. Puteti rezolva acesta problema cu niste picaturi pe care i le puneti bebelusului in nas, astfel incat sa poata respira bine si sa suga linistit.
Se mai intampla sa refuze copilul sanul si in cazul in care copilul a fost pus la san mai tarziu dupa nastere. In acest caz, va trebuie putin mai multa rabdare, pentru ca bebelusul sa fie pregatit sa suga. Alaptati la cerere si oferiti-i copilului sanul ori de cate ori ii este foame. Daca copilul tipa inseamna ca este prea „suparat” pentru a putea suge linistit. Mai asteptati putin...
Copilul adoarme la san.
Acesta este un lucru, cu care mamicile care alapteaza, se confrunta destul de frecvent in primele saptamani dupa nastere. Ce puteti face?
In nici un caz nu treziti copilasul. Il veti pune la san imediat ce se va trezi. Exceptie fac copii care au icter postnatal sau alte probleme de sanatate, iar aportul de lichide trebuie sa fie crescut.
Alaptam cand suntem bolnave?
Daca nu luati nici un medicament alaptarea poate sa continue in mod normal. Daca insa nu va puteti alapta copilul, trebuie sa va mulgeti, fiindca altfel se opreste lactatia si pierdeti laptele atat de pretios pentru copil.
Ranile si durerile la sani
Pentru a evita ranile la sani este bine sa faceti urmatoarele lucruri:
- cu cateva saptamani inainte de nastere, este bine sa va frecati mameloanele cu un prosop mai aspru;
- aveti grija, ca atunci cand alaptati bebelusul, sa intre in gurita copilului intreg mamelonul;
Daca ati facut rani:
- dati-va cu o crema de ex: Garmastan(nu trebuie sa va spalati atunci cand alaptati)
- aplicati-va pe ranile memeloanelor comprese cu lanolina
- aplicati o crema Bephanten(trebuie sa va spalati sanii inainte de alaptare)
- stati cu sanii descoperiti, la aer, cel putin 15 minute dupa fiecare alaptat;
Copilul primeste suficient lapte?
Cum ne putem da seama daca sugarul primeste suficient lapte? Un prim indiciu ar fi pampersul. Daca acesta ramane uscat dupa cateva ore, inseamna ca sugarul nu este hranit bine si in cazul acesta trebuie sa va adresat medicului pediatru.
Este posibil ca, copilul sa slabeasca putin in primele doua saptamani dupa nastere. Nu va nelinistiti! Sugarul recupereaza de obicei bine in a 3-a saptamana de viata.
Copilul poate bea si altceva?
Copilul poate bea ceai, in special cel de fenicul sau cel de musetel, dar fara zahar.
Problemele cu care va veti confrunta pe toata perioada alaptarii pot fi nenumarate si diferite. Dar nu uitati, ca laptele de mama este un dar de la Dumnezeu, pentru care merita sa faceti toate eforturile din lume. Si apoi, acesta apropiere pe care o aveti cu copilul atunci cand il alaptati, nu o sa o mai aveti niciodata, pentru ca...numai dumneavoastra puteti face acest lucru. Deci draga mamica, in acesta perioada SUNTETI UNICA! Bucurati-va de asta!
Probleme in timpul alaptarii. Copilul nu se hraneste suficient...
In mod normal, sugarul alaptat la san creste si se dezvolta armonios. Foarte rar insa, acest lucru poate fi tulburat de aportul necorespunzator din pu ...
Apa si laptele matern
Proaspetele mamici sunt intr-o mare dilema si anume daca bebelusul, pe langa laptele matern are nevoie si de apa sau de alte lichid ...
Alaptarea bebelusului. Stimularea lactatiei. Suplimente nutritive.
Nu mai curge lapte, ce pot sa fac? Cum sa sporesc lactatia? Sunt intrebari pe care si le pun foarte multe mamici dupa ce au nas ...
Alaptarea bebelusului. Ce sa mancam cand alaptam?
Perioada cat alaptati bebe mananca si el din toate alimentele, de aceea este bine sa va hraniti foarte consistent si sanatos. Asta nu inseamna ...
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari