10 reguli de aur pentru a gasi bona potrivita

5026 afisari | 30 Iunie 2010
Mihaela
 
10 reguli de aur pentru a gasi bona potrivita 1
Cu mare atentie si putin fler, poti face o alegere buna. Iar daca ai gasit persoana potrivita care sa aiba gija de puiul tau, ar fi bine sa inveti sa o pastrezi! Urmatoarele reguli te vor ajuta sa gasesti si poate sa pastrezi “bona ideala”.


1. Pleaca de la principiul ca “mama nr 2” nu exista si ca bona perfecta nu s-a inventat. Doar asa poti face “casa buna” cu o persoana straina aflata in preajma copilului tau.

2. Nu angaja o bona din anunturile de la ziar! Atunci cand esti in cautarea unei bone apeleaza fie la persoane cu copii mici care iti pot recomanda o persoana serioasa, sau la agentiile de plasare bone.(Agentii de babysitting)

3. Intalneste-te cu bona aleasa, cel putin de doua ori inainte de a semna contractul. Las-o sa se apropie de puiul tau si observa cum se comporta cu el. Ai grija la exagerari, pentru ca in general sunt “de ochii soacrei”. E de preferat o persoana mai rezervata, in locul uneia care “sare pe copil”.

4. Daca te-ai hotarat asupra unei persoane care iti place, propune-i o intalnire la care sa participe obligatoriu si sotul tau. O a doua parere este importanta intotdeauna. Daca este posibil, e bine sa-i cunosti familia si copiii.

5. Intreab-o despre numarul de copii de care s-a ocupat si pune-o sa-ti povesteasca despre ei si familiile acestora. Este important sa vezi cum vorbeste despre un loc de unde a plecat, dar unde a “mancat o paine”.

6. Pune-o sa-ti povesteasca despre o zi obisnuita alaturi de copil. Daca a mai fost bona, sa-ti descrie cu amanunte ce facea cu copilul, modul de alimentatie, igiena, plimbari.

7. Vorbeste cu viitoarea bona a copilului, despre situatiile in care va trebui sa ramana peste program sau despre situatiile in care trebuie sa ramana peste noapte pentru ca tu ai un eveniment, despre vacante si stabiliti inca de la inceput cum vor sta lucrurile. Cele mai multe conflicte apar in general datorita programului de lucru.

8. Va trebui sa iei in calcul o perioada de adaptare in care va trebui sa ramai si tu acasa alaturi de bona si de micutul tau. Perioada de adaptare trebuie sa fie de doua saptamani obligatoriu.

9. Daca te-ai hotarat, faceti un contract in doua exemplare si patrati fiecare cate o copie. Mentionati in contract, programul de lucru, remuneratia si eventual alte clauze speciale.

10. Stabiliti un salariu pe care sa-l puteti onora in fiecare luna la o data stabilita si aveti grija dragi parinti, daca lucrurile merg bine sa-i mai acordati mici atentii. La fiecare an implinit al bonei alaturi de familia voastra, daca aveti posibilitatea, mariti-i salariu cu 10 %. Face mult!

 
Si nu uitati! “Lucrurile clare fac prietenii temeinice!”










Citeşte mai multe despre: bona,   copii,   copilul,   familia,   cum gasesti bona potrivita,   bona copilului
 
Alte articole din COPIL 1- 3 ANI
Cat trebuie sa manance un copil intre 1 si 3 ani?

Cat trebuie sa manance un copil intre 1 si 3 ani?

Mancarea copilului poate fi un motiv de neliniste pentru foarte mamici. Mereu, acestea au impresia ca puiul lor ori nu mananca cat trebuie, or ...

Rolul povestilor in dragostea pentru citit de mai tarziu

Rolul povestilor in dragostea pentru citit de mai tarziu

Povestile, atat de iubite de copii, le dezvolta vocabularul si le hranesc imaginatia si inteligenta. Ele il ajuta pe copil sa urmareasca o des ...

Ora de culcare. Povesti de noapte buna sau alte metode de adormit?

Ora de culcare. Povesti de noapte buna sau alte metode de adormit?

  Pe masura ce copilul creste, nevoia de somn nu mai este atat de mare. Astfel, ca pentru un copil de 2 ani sunt suficiente 10-12 ore de somn acestea ...

Copilul nu are pofta de mancare. Ce facem?

Copilul nu are pofta de mancare. Ce facem?

De cate ori nu auzim vorbindu-se despre aceasta problema”copilul care nu mananca nimic”. Pofta de mancare insa este ceva care variaza de la o zi la al ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

035FF
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.