Michelle

 Cum scapam de punctele negre?

Cum scapam de punctele negre?

Se mai numesc si comedoane, arata ca niste viermisori si apar la suprafata pielii ca niste puncte negre. Ele sunt de fapt niste dopuri de sebum care infunda foliculul pilosebaceu, in general in urma unei secretii abundente de sebum. Apar cel mai frecvent pe barbie si pe frunte, pe aripile nasului, uneori pe pometi si chiar pe toata fata.



 
 
 
Perioada pubertatii, este cea in care frecventa lor este mai mare, datorita secretiei glandelor sebacee care este foarte activa, dar ele nu ocolesc nici persoanele mai in varsta, numai ca aparitia lor se datoreaza altor factori, cum ar fi: lipsa totala
citeste mai mult...
Cerclajul

Cerclajul

Cerclajul este o interventie pe care medicul ginecolog o face atunci cand se pierde tonicitatea musculara al carui rezultat este beanta colului. Beanta colului se afla la marginea acestuia si poate fi observata foarte bine ecografic. Poate fi congenitala sau poate fi produsa de contractii uterine.



 
 
 

Cerclajul se practica doar intre a 12-a si a 21-a saptamana de amenoree facand calculul incepand cu prima zi a ultimei menstruatii. Este o metoda care consta in mentinerea colului inchis cu ajutorul unui fir tare, legat in jurul lui si se efectueaza fie sub anestezie totala,sau fie doar sub anestezie locala.
Interventia este urmata
citeste mai mult...
Prajiturele cu migdale pentru ceai

Prajiturele cu migdale pentru ceai

Reteta pentru copii cu varsta peste 1 an
Ingrediente: 200g faina, 100g unt, 100g zahar, 100g migdale, 1 ou, 1 praf de sare, coaja de la o lamaie, 1 plic de 5 g de drojdie uscata.
Intr-un castron, se pune faina, untul, celelalte ingrediente si migdalele taiate marunt. Se framanta foarte bine pana rezulta un aluat. Se ia o planseta si se ruleaza aluatul in forma de sul.



 
Se unge o forma de chec cu unt, se pune in ea ruloul si se apasa putin la mijloc. Se bate un ou si unge ruloul peste tot. Deasupra se fac dungi cu o
citeste mai mult...
Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente: 800g faina, 800g zahar, 1 lingurita de bicarbonat, 50g nuca pisata, coaja de la o lamaie rasa, 1 l apa, ulei, sare.
Se pune pe foc o cratita cu 1 litru de apa si un praf de sare la fiert. Cand clocoteste apa, se toarna peste faina treptat, amestecand continuu, pana se incorporeaza toata faina. Se adauga coaja de lamaie si bicarbonatul si se amesteca foarte bine.
 




Se ung palmele cu ulei, se ia din aluat cate putin si se fac gogosele rotunde. Se unge si o tava cu ulei si se aseaza gogosile strans lipite una de alta si
citeste mai mult...
Statiunea Cheia

Statiunea Cheia

Statiunea Cheia este situata in sud- estul central al Romaniei, la poalele muntilor Ciucas, si inconjurata de ei, pe raul Teleajan, in depresiunea Teleajan. Ea se afla in Carpatii Orientali la o altitudine de 870 m. Apartine comunei Maneciu din judetul Prahova la circa 61 de km de Ploiesti.
Statiunea este foarte indicata celor care vor sa faca tratamente balneoclimaterice dar si celor care vor sa se odihneasca si sa se relaxeze la munte. Clima este una clasica de depresiune intramontana ce are un aer cu ozonificare ridicata si o temperatura medie anuala de 6 grade C. Umiditatea aerului este destul
citeste mai mult...
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

 
Ingrediente: 6 oua, 5 linguri de zahar , 1 lingurita de faina, 1 praf de sare, 1 l de lapte, 2- 3 plicuri de zahar vanilat, 1 ceasca plina de zahar pentru ars.
 
Intr-o oala se fierbe laptele cu zaharul vanilat si cu praful de sare. Dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca. Intr-un vas de mixer se pun ouale intregi cu 5 linguri de zahar nu foarte pline,si se bat pana



 
compozitia se omogenizeaza si devine ca o crema. Se scot doua linguri din compozitie si se amesteca cu faina, iar apoi se toarna inapoi in compozitie amestecand
citeste mai mult...
Muschi Chateaubriand

Muschi Chateaubriand

Muschiul Chateaubriand este o mancare cunoscuta in toata lumea si se numeste asa deoarece este inovatia scriitorului de origine franceza Chateaubriand.
 
Ingrediente: un muschi de vita proaspat, 2 linguri de patrunjel verde tocat, 1 lingurita de unt, sare.



 
 
Muschiul se spala, se curata de pielite, se sterge iar apoi se taie in lungime in trei parti, astfel incat, partea din mijloc sa ramana groasa, iar partile laterale desprinse sa fie foarte subtiri.
Se aseaza toate cele trei bucati asa cum a fost muschiul la inceput, se leaga cu sfoara, si se pune apoi pe un gratar dublu la jar. Gratarul se intoarce
citeste mai mult...
Minunile vegetale. Sa fim mai sanatosi cu ajutorul sucurilor din fructe si legume.

Minunile vegetale. Sa fim mai sanatosi cu ajutorul sucurilor din fructe si legume.

   
Proprietatile exceptionale terapeutice din fructe si legume, aceste minuni ale naturii, in care ramane inchis soarele, sunt date de cantitatile mari de potasiu si de zaharuri, de cantitatea mare de apa pentru care au calitati



 
 
 
diuretice si alcalinizante de neegalat. In fiecare anotimp dar in special vara si toamna, o cura de sucuri este o cura de sanatate. Sucul vegetal, curata organismul de toxine, ii da energie, prin continutul ridicat de vitamine, enzime, fermenti, minerale esentiale si oligoelemente.
Fortifiant- un galbenus proaspat si doua portocale. Sau un ciorchine de struguri si o portocala
Drenor pentru rinichi si ficat- 1 pastarnac mic, o
citeste mai mult...
Constipatia. Remedii pentru reglarea tranzitului intestinal

Constipatia. Remedii pentru reglarea tranzitului intestinal

  Constipatia este una din cele mai frecvente cauze ale obezitatii. Constipatia apare datorita incetinirii tranzitului intestinal ce are ca rezultat intarzierea eliminarii materiilor fecale. Cauzele aparitiei constipatiei sunt: o alimentatie saraca in fibre, in lichide; boli endocrine; o viata sedentara; repaos la pat dupa o boala, etc. Rezultatul acesteia e nu numai cresterea in greutate dar si probleme ale tenului cum ar fi cosurile sau alte probleme. Iata cateva remedii usoare pentru a evita neplacerile legate de constipatie: cu 15 minute inainte de a lua micul dejun, beti un pahar de lapte nefiert sau un pahar cu apa
citeste mai mult...
Regimul de slabit elvetian

Regimul de slabit elvetian

Este un regim dupa un foarte cunoscut dietetician elvetian, pe nume dr. Demole. Acest regim de slabit e bine sa fie tinut in perioada in care pietele abunda in legume si fructe, respectiv vara si toamna. Dieta este destul de stricta dar



 
 
 
include toate alimentele de care are organismul nevoie intr-o zi. Este o dieta hiperproteica si de aceea este bine sa fie tinuta de persoanele sanatoase. Iata care trebuie sa fie ratia zilnica:


250 de carne de vita sau peste. Marimea unei portii trebuie sa fie cat marimea palmei. Carnea se va prepara fiarta sau inabusita.;


2 oua fierte;


2 pahare de
citeste mai mult...
Tratamente naturale de primavara pentru fata si gat. Masti.

Tratamente naturale de primavara pentru fata si gat. Masti.

Odata cu trecerea iernii si venirea primaverii, tenul capata o nuanta cenusie, inestetica si deci are nevoie de o atentie speciala. Primavara este anotimpul in care este bine sa aplicam masti de nutritie pentru a-i furniza pielii vitaminele atat de necesare. 

MASCA CU PLANTE MEDICINALE 

Aplicati masca cu plante medicinale, pe fata si pe gat de doua ori pe saptamana. Procurati-va de la Plafar musetel, tei, lavanda si salvie si amestecati-le intr-un mojar sau intr-un castron de faianta, astfel:

2 linguri flori de musetel;

2 lingurite de lavanda;

1 lingurita de salvie;

2 linguri de flori de tei.

Peste acest amestec de plante medicinale, se toarna putina
citeste mai mult...
Boli cu risc in sarcina. Toxoplasmoza si sarcina. Consecinte si tratament.

Boli cu risc in sarcina. Toxoplasmoza si sarcina. Consecinte si tratament.

 
Toxoplasmoza face parte din zoonoze si este cauzata de un parazit care se numeste toxoplasma gondii. Parazitul se multiplica in intestinele pisicii si prin fecale, pisicile transmit acest parazit. Dar mai poate fi transmis si prin alimente, respectiv carne ,de la animalele infectate cu acest parazit, sau prin orice intra in contact cu fecalele pisicii.
Care sunt simptomele si consecintele acestei boli. 



 
 
 
De cele mai multe ori boala nu prezinta simptome si poate trece neobservata, dar uneori apar niste stari asemanatoare gripei. Daca ati avut toxoplasmoza in trecut, dar cu cel putin 9 luni inainte de a ramane insarcinata, asta inseamna
citeste mai mult...
Cand poate incepe nasterea. Contractii adevarate sau contractii false?

Cand poate incepe nasterea. Contractii adevarate sau contractii false?

Cand poate incepe nasterea? Uterul atinge marimea care pune in miscare fortele ce declanseaza nasterea. Asta ar putea explica nasterea prematura a sarcinilor gemelare sau multiple.  


Cand viitoarea mama este pregatita si fizic si psihic pentru nastere. Asta inseamna ca si mama si bebe produc mai multi steroizi, steroizi pe care placenta ii stimuleaza in producerea de setrogeni. In acelasi timp este redusa producerea de progesteron, hormon care pe toata durata sarcinii a avut rolul de a linisti uterul. La sfarsitul sarcinii sunt produse mai multe prostaglandine care scad tensiunea arteriala si stimuleaza musculatura uterului. In hipofiza se formeaza
citeste mai mult...
Gazpacho

Gazpacho

Ingrediente: 1 kg de rosii coapte bine, 1 castravete, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 ardei gras verde, 5 linguri de ulei, 2 linguri de suc de lamaie, 200ml de apa fiarta si racita, piper, sare,1 felie de paine.
 



 
 
 
 
Se spala legumele. Rosiile se spala, se indeparteaza pielitele si semintele si se taie cubulete. Castravetele se taie si el cubulete. Ceapa se toaca marunt. Usturoiul se piseaza. Ardeiul gras, se curata de seminte si se taie si el marunt.
Intr-un blender se pun painea inmuiata cu apa si stoarsa, legumele taiate, uleiul, apa, sare si piper. Se mixeaza foarte bine.
citeste mai mult...
Ciorba de post cu galuste

Ciorba de post cu galuste

Ingrediente: 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 pastarnac, 1 ceasca de ulei, 1 ceapa mare, 1 ardei, 2 linguri de patrunjel verde tocat, 2 linguri de leustean verde tocat, 750 ml de bors, sare piper.
Ingrediente pentru galuste: 2 cepe, 2 linguri de apa, 2 linguri de faina.



 
 
 
Morcovii se rad se se pun intr-o oala la calit cu o ceasca de ulei. Se lasa 5 minute si se aduga un ibric de apa incalzita. Patrunjelul si pastarnacul se dau pe razatoare si se adauga in oala. Se toaca marunt ardeiul si ceapa si se pun in oala. Se lasa
citeste mai mult...
Salata de creveti

Salata de creveti

Ingrediente: ½ kg de creveti inghetati decorticati, 2 salate verzi, suc de lamaie.
Pentru sos: 5 linguri de ulei de masline, 5 linguri de mustar, 3 linguri cu maioneza, 4 cepe verzi, zeama de lamaie, sare si piper.



 
 
 
Crevetii se dezgheata, se trec printr-un jet de apa rece si se pun la fiert 5 minute. Se scot din apa cu o spumiera, se pun intr-o sita si se lasa la scurs si la racit.
Salata se desface foaie cu foaie si se spala foarte bine, dupa care se scurge bine de apa si se taie fasiute.
Pentru sos se amesteca foarte bine pana
citeste mai mult...
File de salau cu sos tartar

File de salau cu sos tartar

 
Ingrediente: 1 galbenus,aprox.150 ml de ulei de masline, 1 ceapa mica, 1 lingurita de mustar, sucul de la 1 lamaie, 1 castravete murat, 4 linguri de patrunjel tocat, 4 lingurite de capere tocate, 1 ou fiert tare, 1 catel mare de usturoi, 6 cartofi mari, 1 kg de file de salau, 1 fir de rozmarin, 4 linguri de faina,150 ml de apa, sare, piper.



 
 
 
 
Se pregateste sosul tartar astfel: Galbenusul se amesteca cu mustar, sare, piper si o lingurita de suc de lamaie. Se adauga treptat ulei, ca la maioneza, pana se obtine o pasta cremoasa. In aceasta pasta se
citeste mai mult...
Somon cu cartofi natur si sos de marar cu usturoi

Somon cu cartofi natur si sos de marar cu usturoi

Ingrediente: 4 medalioane de somon, 3 linguri ulei de masline, 1 kg de cartofi, 1 legatura de marar, 1 capatana de usturoi,1 lingura de faina, 1 ceasca de apa, sare, piper.
Intr-o tigaie de teflon se incinge 1 lingurita de ulei de masline. Medalioanele de somon se spala,se absoarbe apa din ele si se pudreaza cu sare si piper. Se pun la fript in uleiul incins si se acopera cu un capac.Se scot cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.



 
 
Cartofii se taie in cuburi mari si se pun la fiert.
Separat se pune intr- o craticioara restul de ulei si se
citeste mai mult...
Spaghetti cu file de pangasius si rosii

Spaghetti cu file de pangasius si rosii

Ingrediente: un pachet de spaghetti, 300 g file de pangasius,7-8 rosii cherry, 4 linguri ulei de masline, 1 lamaie, 2-3 frunze de busuioc, sare si piper.
Spaghetele se fierb in apa in care se adauga 1 lingurita de sare si cateva picaturi de ulei. Dupa ce au fiert, se scurg bine si se pun intr-un castron mare. Peste paste se pun doua linguri de masline, se amesteca bine si se lasa la cald pana se prepara sosul.



 
 
Pentru sos: pestele se spala, se aduga sare si piper si se pune intr-un vas de termorezistent in care s-au pus doua linguri de
citeste mai mult...
Gogosi cu scortisoara si coaja de lamaie

Gogosi cu scortisoara si coaja de lamaie

Ingrediente: ½ kg de faina, un pahar de lapte, 50 g de zahar, 30 g de drojdie, un praf de sare, 4 galbenusuri, 50 g de unt, 1 cana de ulei, zahar pudra, faina pentru planseta, 1 lingurita de scortisoara, coaja rasa de la o lamaie.



 
 
 
 
Se face o maia din 1 lingura de faina, 1 lingurita de zahar si 100 ml de lapte caldut. Lasi maiaua la cald timp de 15 minute. Intr-un castron mare se pune faina, iar in centru se face o adancitura in care se toarna maiaua, galbenusurile, zaharul dizolvat in laptele caldut ramas,coaja de lamaie
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.