Statiunea Cheia

9134 afisari | 07 Iunie 2009
Michelle Mihaela
 
Statiunea Cheia 1
Statiunea Cheia este situata in sud- estul central al Romaniei, la poalele muntilor Ciucas, si inconjurata de ei, pe raul Teleajan, in depresiunea Teleajan. Ea se afla in Carpatii Orientali la o altitudine de 870 m. Apartine comunei Maneciu din judetul Prahova la circa 61 de km de Ploiesti. Statiunea este foarte indicata celor care vor sa faca tratamente balneoclimaterice dar si celor care vor sa se odihneasca si sa se relaxeze la munte. Clima este una clasica de depresiune intramontana ce are un aer cu ozonificare ridicata si o temperatura medie anuala de 6 grade C. Umiditatea aerului este destul de ridicata, peste 75% anual. Presiunea atmosferica este relativ coborata. Statiunea Cheia are o ionizare atmosferica destul de mare cu aer curat, datorita vegetatiei foarte bogate(paduri de fag si brad), fara praf si poluare si bogat in raze ultraviolete.

Este deschisa turistilor pe toata perioada anului. Verile sunt racoroase iar iarna nu este niciodata foarte frig. Temperatura iarna este in jur de 3 grade C.

Tratamentele se adreseaza celor ce sufera de : surmenaj, astenie nervoasa, hipertiroidism benign, dereglari de crestere la copii, rahitism, etc.

Pentru turisti se organizeaza excursii in imprejurimi, pe vaile raurilor in Valea Stanii, la Casa de Vanatoare si la Pastravarie, la Cheile izvoarelor teleajanului, sau la Muntele Rosu. Puteti sa va ocupati timpul si facand ciclism. Unele pensiuni inchiriaza chiar si biciclete, iar traseele pe care puteti merge sunt foarte aproape de statiune(Valea Teleajenului la aprox. 11 km, Valea Berii la numai 10 km si Muntele Rosu la 13 km)

Cazarea. Va puteti caza atat in hoteluri cat si in pensiuni agroturistice.

Excursii. Daca ati ales ca destinatie de munte statiunea Cheia, puteti vizita Manastirea Cheia, Manastirea Zamfira, Manastirea Suzana si Manastirea Ghighiu, adevarate monumente istorice. Mai puteti face excursii la lacul de acumulare Maneciu, care se afla la 20 km de Cheia, sau puteti vizita Muzeul Flori de mina. Mai puteti face o excursie pana la cabana Muntele Rosu care este relativ aproape, la o distanta de aprox. 13 km si la o altitudine de 1600m. Aici se poate servi masa la preturi acceptabile pentru orice buzunar. Distanta o puteti parcurge fie cu masina fie pe jos.

Foarte aproape de Bucuresti la 130 de km si la 40 km de Brasov, Statiunea Cheia ,reprezinta o destinatie minunata, de petrecere a week end-ului la munte, luand in calcul drumul care este destul de bun. Statiunea se afla pe DN1A.

{youtubejw}6jXVqS_DKHY{/youtubejw}

Sursa foto: www.e-tur.ro

 


 
Alte articole din WEEK END LA MUNTE
Fundata

Fundata

Despre Fundata se pot spune multe vorbe frumoase ca de altfel despre multe asezari de la munte, insa Fundata este totusi unica prin ...

Sovata

Sovata

Statiunea Sovata se afla situata pe malul drept al cursului superior al Tarnavei Mici, in depresiunea Praid – Sovata de la vest de masivul muntos Gurg ...

Bran- Moieciu

Bran- Moieciu

Acolo unde se intalnesc istoric Valahia cu Ardealul, unde stancile Pietrei Craiului si Bucegilor se unesc, se intinde minunata vale a Branului. Aici, ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

ECCE4
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.