Fundata

5974 afisari | 20 Decembrie 2010
Sonya
 
Fundata 1
  • Fundata 1
Despre Fundata se pot spune multe vorbe frumoase ca de altfel despre multe asezari de la munte, insa Fundata este totusi unica prin ceva. Este localitatea care se afla la cea mai mare altitudine(1360m) si locul unde se afla cel mai pur aer. Aici, oamenii sunt mai aproape parca de cer...

Fundata este locul unde a murit primul roman in primul razboi mondial, pentru ca in trecut aceasta localitate era impartita in doua de granita dintre Imperiul Habsburgic si Tarile Romane.
Aflata la jumatatea distantei dintre Rucar si Bran, si la poalele Muntilor Bucegi si Piatra Craiului, Fundata ofera turistilor sejururi de neuitat.

Obiective turistice: Parcul National Piatra Craiului, Cheile Moieciului, Cheile Gradistei, Rezervatiile anturale La Chisatoare, Pestera cu lilieci din satul Pestera, Pestera si Cheile Dambovicioara, Lacul Vidraru, Barajul Pecineagu.

Cazare. La Fundata, agroturismul este de baza. Pensiunile sunt majoritatea construite recent si sunt foarte frumoase si primitoare. Gazdele pensiunilor, oameni deschisi ofera si varianta de pensiune completa.

La sfarsitul lunii august, localnicii din satele branene se intalnesc pentru a se bucura impreuna de festivalul folcoric “Nedeia Muntilor. La acest eveniment pastoral participa formatii artistice si crescatori de animale care vin aici pentru a-si promova si comercializa produsele. Unii dintre acesti producatori sunt premiati la targuri internationale, mai ales pentru faimoasa branza de burduf in coaja de brad.

La Fundata poti veni in vacanta sau la sfarsit de saptamana pentru sanius si drumetii iarna, vara pentru drumetii si pe tot parcursul anului pentru liniste si aer curat.

Foto: Flickr


Citeşte mai multe despre: Fundata,   Bran,   agroturismul,   pensiunile,   cazare la Fundata,   vacanta
 
Alte articole din WEEK END LA MUNTE
Sovata

Sovata

Statiunea Sovata se afla situata pe malul drept al cursului superior al Tarnavei Mici, in depresiunea Praid – Sovata de la vest de masivul muntos Gurg ...

Bran- Moieciu

Bran- Moieciu

Acolo unde se intalnesc istoric Valahia cu Ardealul, unde stancile Pietrei Craiului si Bucegilor se unesc, se intinde minunata vale a Branului. Aici, ...

Statiunea Cheia

Statiunea Cheia

Statiunea Cheia este situata in sud- estul central al Romaniei, la poalele muntilor Ciucas, si inconjurata de ei, pe raul Teleajan, in depresiune ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

22DDB
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.