Week End la munte

Fundata

Fundata

Despre Fundata se pot spune multe vorbe frumoase ca de altfel despre multe asezari de la munte, insa Fundata este totusi unica prin ceva. Este localitatea care se afla la cea mai mare altitudine(1360m) si locul unde se afla cel mai pur aer. Aici, oamenii sunt mai aproape parca de cer...

Fundata este locul unde a murit primul roman in primul razboi mondial, pentru ca in trecut aceasta localitate era impartita in doua de granita dintre Imperiul Habsburgic si Tarile Romane.
Aflata la jumatatea distantei dintre Rucar si Bran, si la poalele Muntilor Bucegi si Piatra Craiului, Fundata ofera turistilor sejururi de neuitat.
citeste mai mult...
Sovata

Sovata

Statiunea Sovata se afla situata pe malul drept al cursului superior al Tarnavei Mici, in depresiunea Praid – Sovata de la vest de masivul muntos Gurghiu, la o altitudine de aproximativ 590 de metri.
Sovata, unica in Europa datorita Lacului salin helioterm Ursu si a calitatilor balneoclimatericepe care le ofera turistilor, seamana foarte bine cu un adevarat parc natural datorita vegetatiei bogate a padurilor.
Statiunea se adreseaza turistilor dar ea este recomandata si ca o adevarata sursa de sanatate.
 
Factorii naturali de cura sunt: namolul terapeutic(cel de tip sapropelic), apa minerala(este clorurata sodica, de mare concentratie a lacurilor, cu fenomenul de heliotermie),
citeste mai mult...

Bran- Moieciu

Acolo unde se intalnesc istoric Valahia cu Ardealul, unde stancile Pietrei Craiului si Bucegilor se unesc, se intinde minunata vale a Branului. Aici, in satele branene, turistii iau contact cu obiceiurile populare si cu arta simpla dar de o calitate ireprosabila. 
 
 
Castelul Bran. Cel mai impozant monument istoric si de arta feudala si cea mai mare atractie turistica din zona este reprezentata de Castelul Bran. Castelul a fost ridicat la sfarsitul secol. XIV, pe locul unde a fost o fortareata veche. Oamenii locului, i-au oferit Reginei Maria in semn de omagiu si respect, in anul 1920 aceasta cetate care s-a
citeste mai mult...
Statiunea Cheia

Statiunea Cheia

Statiunea Cheia este situata in sud- estul central al Romaniei, la poalele muntilor Ciucas, si inconjurata de ei, pe raul Teleajan, in depresiunea Teleajan. Ea se afla in Carpatii Orientali la o altitudine de 870 m. Apartine comunei Maneciu din judetul Prahova la circa 61 de km de Ploiesti.
Statiunea este foarte indicata celor care vor sa faca tratamente balneoclimaterice dar si celor care vor sa se odihneasca si sa se relaxeze la munte. Clima este una clasica de depresiune intramontana ce are un aer cu ozonificare ridicata si o temperatura medie anuala de 6 grade C. Umiditatea aerului este destul
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.