Muschi Chateaubriand

5705 afisari | 30 Mai 2009
Michelle
 
Muschi Chateaubriand 1
  •  1
Muschiul Chateaubriand este o mancare cunoscuta in toata lumea si se numeste asa deoarece este inovatia scriitorului de origine franceza Chateaubriand.   Ingrediente: un muschi de vita proaspat, 2 linguri de patrunjel verde tocat, 1 lingurita de unt, sare.

 

 

Muschiul se spala, se curata de pielite, se sterge iar apoi se taie in lungime in trei parti, astfel incat, partea din mijloc sa ramana groasa, iar partile laterale desprinse sa fie foarte subtiri.

Se aseaza toate cele trei bucati asa cum a fost muschiul la inceput, se leaga cu sfoara, si se pune apoi pe un gratar dublu la jar. Gratarul se intoarce mereu pentru ca muschiul sa fie cuprins de caldura pe toate partile. Muschiul se tine pe gratar circa 1 ora. Cu ajutorul partilor exterioare ne dam seama daca muschiul este facut sau nu. El nu trebuie sa se arda. Atunci cand partile exterioare sunt fripte foarte bine, putem sa scoatem sforile si sa desprindem partile laterale. Muschiul din mijloc ramane fraged, suculent, are culoarea rosie si este foarte gustos. Se taie felii,se pune o bucata de unt deasupra, se presara sare si patrunjel tocat.

Muschiul Chateaubriand, se serveste intotdeauna fierbinte, imediat ce se scoate de pe gratar, cu garnitura de cartofi prajiti si salata.

Si o alta varianta:

 {youtube}RtGAyyujx2o{/youtube}


Citeşte mai multe despre: muschi Chateaubriand,   muschi vita,   carne de vita,   gratar,   cartofi prajiti,   salata
 
Alte articole din RETETE CU CARNE DE VITA
Escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana

Escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana

Reteta cu carne de vita pentru 6 persoaneIngrediente: 1 kg de carne de vitel, 500g de ciuperci, 1 lingura de unt, ...

Parabenii si alte otravuri din produsele cosmetice

Parabenii si alte otravuri din produsele cosmetice

Daca pana acum am aflat de cine sa ne ferim in ce priveste alimentatia noastra, iata ca mai nou, am inceput sa fim interesati si de siguran ...

Snitel englezesc

Snitel englezesc

Ingrediente: 1 kg de carne de vitel, 1 cana de smantana, 1 ceasca de vin alb, 2 linguri de ulei, 50g de faina, 3 linguri de bulion, 1 ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

39F13
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.