Vanessa

Rugaciune pentru nastere de prunci

Rugaciune pentru nastere de prunci

Rugaciune este foarte folositoare pentru a avea copii. Rugaciunea se rosteste in fiecare seara cu multa credinta si nadejde in Dumnezeu. Este bine ca rugaciunile sa fie impletite cu post. Dumnezeu asculta toate rugaciunile doar ca le implineste la momentul potrivit. Nu trebuie pierduta speranta niciodata! 

“Dumnezeule Atotputernic, Care ne-ai poruncit dintru inceput sa ne inmultim si sa umplem pamantul, cel ce ai facut sa rodeasca pantecele Sarrei, Rahilei si Elisabetei, Cel ce imparti viata si o binecuvantezi, Cel ce te-ai pogorat din ceruri si te-ai intrupat de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria si Te-ai facut om, Caruia
citeste mai mult...
Salata cu piept de pui afumat

Salata cu piept de pui afumat

Ingrediente: 200g piept de pui afumat, 5 rosii cherry, 1 salata verde, 1 ardei gras, 1 ceapa rosie, ½ lamaie, 1 legatura de patrunjel, 3 oua fierte tari, 2 linguri ulei de masline, sare si piper.



 
 
 
Ceapa se curata si se taie in rondele. Ardeiul se curata de seminte si cotor si se taie in cubulete. Salata se spala si se scurge bine de apa. Frunzele se rup in fasii. Intr-un castron mare se pune ceapa si ardeiul si salata si se adauga patrunjelul tocat marunt. Se condimenteaza bine cu sucul de lamaie, cu sare si piper. Pieptul de pui afumat se
citeste mai mult...
Copilul nu are pofta de mancare. Ce facem?

Copilul nu are pofta de mancare. Ce facem?

De cate ori nu auzim vorbindu-se despre aceasta problema”copilul care nu mananca nimic”. Pofta de mancare insa este ceva care variaza de la o zi la alta, de la o luna la alta. Copiii nu au aceleasi preferinte culinare si nici acelasi apetit de fiecare data.



 
 
 
Mancarea care i-a placut copilului saptamana trecuta, astazi nici nu vrea sa o vada. Nu este nimic grav. Incepand cu varsta de un an pofta de mancare a copilului se diminueaza.
Dorintele culinare ale copilului sunt diferite de la o masa la alta. Este bine sa-l lasati sa manance ce vrea si atat cat doreste.
citeste mai mult...
Tarta cu capsune si crema de vanilie

Tarta cu capsune si crema de vanilie

 
Ingrediente:
Pentru aluat: ½ kg de faina, 150 g de unt, 150 g de zahar, 1 praf de sare, 2 oua, 100 ml apa, ½ plic de praf de copt.
 
Pe o planseta se amesteca faina cu praful de copt. Se bat ouale, se adauga zaharul sarea si apa, dupa care se incorporeaza in faina.



Se framanta bine pana devine un aluat omogen. Se lasa aluatul de tarta  la odihnit o ora. Se intinde o foaie mare cat cea de tarta sau se intind mai multe foi cat formele mici de tarte. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace la
citeste mai mult...
Macesele o adevarata sursa de sanatate

Macesele o adevarata sursa de sanatate

Macesul(rosa canina)este o specie din genul Rosa, inrudita cu trandafirul.
Macesele au un continut foarte mare de vitamina C, dar ele contin si alte vitamine B1, B2, K, PP. Contin de asemenea substante minerale si zaharuri. Foarte bogat in acizi grasi esentiali este uleiul de macese.



 
 
 
Recoltarea maceselor este bine sa fie facuta atunci cand fructele sunt in parga, deoarece atunci, continutul de vitamina C este maxim. Recoltarea se face numai manual.
Tratamentele cu macese, maresc capacitatea de aparare a organismului, maresc permeabilitatea si elasticitatea capilarelor, ajuta la pastrarea sanatatii rinichilor, trateaza anemiile,etc.
Infuzuzia de macese, fortifica organismul fiind foarte benefica in perioadele
citeste mai mult...
Exercitii pentru solduri

Exercitii pentru solduri

Pentru a avea rezultate foarte bune, exercitiile pentru solduri se executa dimineata. Nu se face nicioadata gimnastica inainte sau dupa mesele principale. Lasati sa treaca cel putin 2 ore, pentru a se efectua digestia. Faceti exercitiile cel putin de trei ori pe saptamana, insotite si de exercitii cardio.

Exercitiul 1

Stati in picioare si asezati un scaun lateral. Rezemati-va mana stanga, pe spatarul scaunului. Balansati piciorul din fata in spate. 

Exercitiul 2

Stati in picioare cu picioarele departate cam la 30 cm, indoiti genunchii usor si rezemati mainile pe spatarul scaunului. Impingeti soldul drept spre inainte si reveniti la pozitia initiala. Faceti acelasi lucru cu
citeste mai mult...
Midii rasol

Midii rasol

Ingrediente: 1 kg de midii proaspete, 3 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 lingurita de cimbru, 1 legatura de patrunjel verde, 1 lamaie, cateva bucati de arpagic, 1 ceasca vin alb.



 
 
 
Se pun la fiert midiile in vin cu ceapa tocata, usturoiul, cimbru, arpagicul. Cand cochiliile s-au deschis, se scot midiile cu o spumiera, se pun intr-un castron adanc si se toarna cu lingura zeama din cea de la fiert. Se toaca patrunjelul si se stoarce lamaia. Midiile se servesc cu zeama de lamaie si patrunjel verde.
citeste mai mult...
Diareea acuta la copii in anotimpul cald

Diareea acuta la copii in anotimpul cald

Vara, cand temperatura creste, alimentatia copilului trebuie urmarita indeaproape. Nu trebuie sa intram in panica la primul scaun mai moale, dar daca scaunele sunt lichide si se repeta, sau daca in scaune vedem firisoare de sange sau puroi, trebuie tras obligatoriu semnalul de alarma.
Diareea acuta poate avea mai multe cauze:



 
Paraziti. Infestarea cu giardia poate fi una din cauzele care declanseaza diareea. Cele mai frecvente cazuri se semnaleaza in crese si gradinite.
Virusuri. Poate fi provocata de rotavirusuri, enterovirusuri. Apar mai des la copiii din colectivitati sau atunci cand exista o igiena precara (la adulti nu se manifesta intotdeauna boala si
citeste mai mult...
Cotlete de porc cu sos de rosii

Cotlete de porc cu sos de rosii

Timp de preparare: 30 minute
 
Ingrediente: 4 cotlete de porc (groase cat degetul), 2 linguri de unt, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 1 ceasca de vin alb, 100ml de supa(sau apa), 1 conserva mare de rosii taiate, 1 lingurita de zahar, boia, 50 g parmezan, busuioc, sare si piper.



 
 
Se incinge cuptorul la 200gradeC. Cotletele se spala si se usuca. Se sareaza si se pipereaza si se prajesc intr-o tigaie in care s-a pus la incins untul. Se rumenesc pe ambele fete si se mai dau la cuptor 15-20 minute. Se scot din tigaie si se pastreaza acoperite pentru a
citeste mai mult...
Masti de fata homemade pentru tenul uscat sau mixt

Masti de fata homemade pentru tenul uscat sau mixt

Pentru ca pielea noastra sa arate bine la orice varsta, ea trebuie ingrijita cu mare atentie inca din tinerete. Foarte indicate si cu efecte spectaculoase de multe ori sunt mastile de fata facute acasa. Aplicate o data, sau de doua ori pe saptamana, dau prospetime si stralucire tenului nostru. Iata cateva idei pentru a va putea aplica acasa singure, masti homemade potrivite tenului uscat sau mixt:

Pentru tenurile uscate si deshidrate se foloseste masca formata din argila, castravete dat pe razatoare si o lingurita de ulei de masline.

Atunci cand tenul este foarte obosit si tern foarte indicate sunt mastile cu laptisor de matca.

Uleiul de masline este
citeste mai mult...
Distrofia la sugari si copii mici

Distrofia la sugari si copii mici

Copiii mici si sugarii, care cresc frumos si a caror dezvoltare este normala se numesc eutrofici. Cei care nu cresc si nu se dezvolta in parametrii normalului se numesc distrofici.
Copilul distrofic ramane in



 
 
urma atat in greutate cat si in lungime. Grasimea de sub piele(tesutul adipos subcutanat), pe torace, abdomen si membre, scade in timp, iar pielea se increteste si pare sa atarne. In formele grave de distrofie, cand boala e avansata, dispare chiar si grasimea de pe fata, iar aspectul copilului este de batran.(pielea este foarte incretita iar fata slaba). Copilul distrofic are o rezistenta scazuta la infectii si
citeste mai mult...
Regimul de slabit

Regimul de slabit "postsarbatori"

 
Sarbatorile ne bucura si ne creeaza senzatia ca ne este permis orice, chiar si excesele alimentare. Din pacate ne simtim bine pe moment dar nu ne gandim la eforturile pe care le facem dupa sarbatori pentru a da jos "colaceii". Dieta "postsarbatori"  vine in ajutor in acest sens. Este o dieta la care se apeleaza dupa sarbatori, atunci cand vrem sa slabim intr-un timp foarte scurt si sa revenim la dimensiunile dorite. Iata ce se consuma intr-o zi:  
 
 
 


4 mere;


1 bucata de carne de pui sau vita sau peste;


1 lamaie;


3 pesmeti;


Acest regim de slabit se tine o zi, iar daca se
citeste mai mult...
Cum sa avem sani frumosi, fermi si sanatosi.

Cum sa avem sani frumosi, fermi si sanatosi.

 

Aspectul sanilor este foarte important pentru frumusetea unei femei. Aceasta parte a corpului, trebuie sa se bucure de atentie inca de la varste fragede. Ar fi foarte bine daca fetitele, mai ales cele cu sanii mari, ar purta sutiene inca de la 14 ani, chiar daca pare a nu fi necesar.



 
 
 
 
Iata cateva sfaturi pentru a avea sani frumosi si sanatosi:
Daca aveti sanii foarte mari, nu trebuie sa purtati sutiene prea stramte pentru ca le veti da sanilor o forma inestetica.
Adoptati intotdeauna o pozitie corecta a spatelui, nu stati cu spatele incovoiat. Un spate drept, ridica muschii
citeste mai mult...
Somnul bebelusului. Zece lucruri pentru siguranta bebelusului in timpul somnului.

Somnul bebelusului. Zece lucruri pentru siguranta bebelusului in timpul somnului.

Temperatura din camera. Temperatura optima pentru camera lui bebe este intre 16 si 24 de grade. O sursa de caldura asezata foarte aproape de patut prezinta un risc crescut de deces.



 
 
Asternuturile. Folositi o saltea cu fibra de cocos, sau daca nu aveti, folositi o saltea foarte tare. Daca bagati copilul intr-un sac de dormit, inchideti-l pana la gat pentru a elimina riscul de alunecare in jos in interiorul sacului. Nu folositi  perna pana ce copilul nu a implinit un an. Daca nu folositi sac de dormit, acopriti-l cu o patura usoara si scoateti-i manutele intotdeauna peste patura .
Cel
citeste mai mult...
Alaptarea bebelusului. Ce sa mancam cand alaptam?

Alaptarea bebelusului. Ce sa mancam cand alaptam?

Perioada cat alaptati bebe mananca si el din toate alimentele, de aceea este bine sa va hraniti foarte consistent si sanatos. Asta nu inseamna ca trebuie sa exagerati cu mese duble fata de perioada anterioara, crezand ca asa se va hrani mai bine copilul. Sigur, nu este bine sa tineti sub nici o forma vreo dieta sau vreun regim de slabit in aceasta perioada. 

O mama care alapteaza, are nevoie sa consume cu 700 de calorii mai mult fata de o femeie obisnuita. In principiu trebuie continuat acelasi regim ca in timpul sarcinii, adica sa mancati cat mai variat si
citeste mai mult...
Ce trebuie sa contina bagajul de spital

Ce trebuie sa contina bagajul de spital

Nu putem anticipa cu exactitate momentul cand bebelusul va veni pe lume.De aceea bagajul de spital trebuie sa fie pregatit inca de la inceputul lunii a 7-a, in eventualitatea unei nasteri premature. Iata ce trebuie sa contina acesta:  


Acte: 



   -   dosar cu analize medicale inclusiv ecografiile facute in timpul sarcinii


   -   carte de identitate;


   -   certificat de casatorie;


   -   adeverinta de salariat;



Bagaj pentru mama:



  - tampoane;


  - vata 2 pachete mari;


  - papuci de casa cu talpa de cauciuc;


  - un halat de pus peste camasa;


  - camasa de noapte(puteti cauta camasi speciale pentru alaptat, sunt foarte practice)2 bucati;


  - sosete, 5-6 perechi;


  -
citeste mai mult...
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Ingrediente : 2 piepti de pui, 2 morcovi mari, 2 cartofi, 3 cepe, 1 telina mare, 1 radacina de patrunjel, 2 oua, 12 linguri de gris, o legatura de patrunjel, 1 lingura de ulei, sare.
 
Carnea se spala si se pune la fiert. Se da in doua clocote si se arunca apa.



 
 
Intr-o oala mare se pun la fiert 3 litri de apa si cand incepe sa fiarba se pune carnea. Se curata morcovii, ceapa, telina, radacina de patrunjel, cartofii si se adauga si ele in oala.
Se bat ouale intr-un castron, se adauga un praf de sare si se adauga grisul
citeste mai mult...
Ciorba olteneasca din piept de porc

Ciorba olteneasca din piept de porc

Ingrediente: 1 kg de piept de porc, 1 telina mica, 2 morcovi, 1 ardei gras, 3 cepe, 3 cartofi, 2 linguri de pasta de tomate, 2 oua, 750ml zeama de varza, 2 linguri de patrunjel tocat, sare si piper.

Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se da in cateva clocote si se arunca apa.



 
 
 
Carnea se spala apoi cu apa rece si se pune din nou la fiert in 5-6 litri de apa rece.Se curata morcovii, ardeiul, telina si ceapa si se toaca marunt. Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi. Cand carnea
citeste mai mult...
Exercitii pentru fesieri

Exercitii pentru fesieri

Este bine sa faci antrenament de trei ori pe saptamana. Pentru ca rezultatele sa se vada mult mai repede e bine sa adaugi antrenamentului si o repriza de 30 minute de cardio, respectiv mers alert, alergare, sarit coarda sau mers pe bicicleta.   Extensii cu picioarele in lateral. Aseaza-te pe partea dreapta si stai cu picioarele intinse. Mana stanga pune-o pe podea. Ridica piciorul stang la 40 centimetri si incordeaza-ti muschii fesieri. Stai in aceasta pozitie 3 secunde, apoi coboara-l usor. Executa 12 repetari si schimba partea executand alte 12 repetari pe partea stanga.
Fandari cu balans. Sprijina-te pe piciorul stang,
citeste mai mult...
Gatul si mainile ne tradeaza varsta

Gatul si mainile ne tradeaza varsta

Cum poti ghici varsta unei femei? Priveste-i gatul si mainile si vei face o apreciere foarte corecta. Femeile sunt foarte atente la fiecare rid care apare pe chipul lor, dar putine sunt cele care dau aceeasi atentie si mainilor.
Pentru ca mainile sunt extrem de vulnerabile la UV si au un strat foarte subtire de grasime pentru a ascunde venele, apar pete si o imbatranire mult mai rapida.



 
 
 
Solutia:


folositi produse pe baza de retinol


folositi crema de maini cu SPF tot timpul


faceti-va un tratament de exfoliere o data pe saptamana


Pielea din zona gatului si a decolteului, este mult mai delicata(nu exista glande
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.